onsdag 1 september 2021

KRUKRENOVERING & BLOMINKÖP

 Gårdagen blev både skön och rolig. Det roliga bestod av att vi gjorde klar vårt nytillskott på altanen och det sköna av att vi sen badade - länge! Tänk så lite man behöver för att man ska kunna njuta av dagarna och att dom ska bli lite annorlunda... 

Det började med att jag tog en salvia som vi hade haft på framsidan och satte i en svart kruka som jag sen satte i den rostiga ampeln och hängde upp istället för ljuslyktan. 

Blev riktigt nöjd med själva ampeln, men inte med krukan eller med salvian. Redan när jag klämde ner växten i ampeln så tappade den två grenar. Som jag sen bara stack ner i jorden för att fylla ut. Men det gjorde att man fick lite idéer.....


Ljuslyktan som vi hade hängt upp kvällen innan ställde jag på bordet och så sa jag till Rolle att vi nog måste skaffa en ny kruka - och en ny växt. Sen skulle vi kunna växla mellan en blomma på dagarna och ett ljus på kvällarna. Jättebra - tyckte jag!


Rolle höll väl kanske inte riktigt med om att idén att skifta varje dag/kväll var så bra, men däremot att vi skulle byta kruka och växt. Så frågade han mig om vi (alltså jag) inte hade nån kruka i stilen det skulle vara. Och det hade jag ju, t.o.m. två. Men den ena var randig i grönt och gult samt hade några missfärgningar och den andra var syrenfärgad. Kanske inte så passande.....

Rolle kom då med en broschyr från ICA som hade specialpris på en massa blommor och bad mig hitta nåt snyggt. Sen tog han den randiga krukan och trots att den var i glaserad keramik så slipade han den och målade den svart. Blev som ny! Sen gasade vi in till Hemse och jag köpte en röd cyclamen (och även en spansk peppar med röda frukter) och så åkte vi hem och badade och njöt i den varma poolen i blåsvädret som var.

Sen testade vi räcket när vi gick upp med blöta fötter - se pölarna - och det fungerade perfekt. Mycket stadigt och bra! Dessutom så ser man piedestalen med den stora pelargonen utanför växthuset från matplatsen och från poolen. Alltså den som startade hela grejen från början. Inte dumt! 

Och t.o.m. jag som är van måste ge Rolle en stor eloge den här gången. Från idé tills allt är klart och färdigt gick det inte många dagar - toppen!!

SUSIE

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Han är bra fiffig din Rolle! Det blev ju riktigt fint.
Så skönt att få bada i poolen sen!
Kram

Anonym sa...

Det blev ju toppenbra. Berra har målat färdigt på den gaveln över garagenerfarten för en liten stund sedan. Jag ska skicka dig några kort. Det blev jättefint.
Kram Boel