fredag 3 september 2021

FEM FRÅGOR EN FREDAG

 Det har varit vackert väder i ett par dagar nu, men det har varit kyligt och dessutom väldans blåsigt. Alltså har vi inte kunnat sitta på altanen och äta middag nån kväll, inte heller har vi kunnat bada.


Härom dagen upptäckte jag att Dagögat jag har i en kruka nedanför altanen
var på väg att slingra sig ut över golvet!

Däremot så har vi naturligtvis fått en hel del gjort i trädgården. Jag har klippt gräset i innerträdgården och i förträdgården samt fixat med växterna i krukor. Rolle har klippt gräset i hela parken samt diket. Det senare är ett otroligt jobb, diket är så grunt att man måste klippa nere i det. Men det är också brett med gräs både utanför mot vägen samt innanför mot stängslet. Dessutom är diket hela 140 m långt! 

Först tänkte jag knipsa av slingorna, men sen kom jag på att låta dom växa
upp runt stolpen. Ska bli kul att se hur högt dom kommer...

Man kan inte använda sig av åkgräsklippare när man klipper i diket, utan man måste köra med en vanlig motordriven gräsklippare. Och när gräset har fått växa alldeles för länge  mellan klippningarna så blir det otroligt tungt att klippa. Men nu är det alltså grejat och lär väl klara sig ett par veckor innan det är dags igen. Men det växer så förbaskat fort nu när det kommer ner vatten ibland, det var mindre med gräsklippning när det var torrare väder!

😁

ELISAS FREDAGSFRÅGOR

  1. Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback? Dr. Feelgood
  2. Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli? Beatles
  3. Vad spelar du mest för typ av musik? Bluegrass & blues men sen har jag en gubbe som är musikfanatiker, så det blir massor av annan musik också!
  4. Har du något speciellt musikminne? När vi i England satt på scenkanten bredvid bandet Balham Alligators med Robin Kidd´s hund (Robin var medlem i bandet och bekant sen tidigare).
  5. Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn? Elvis
Agapanthus

Idag ska vi nog inte göra så mycket utomhus. Visserligen har vi massor vi skulle kunna ägna oss åt, men det är fredag och det blir två Formula One-träningar. Och efter förra veckans totala misslyckande i regnet så vill man gärna se lite bilracing nu! Men vi har en hel del att sysselsätta oss med inne också - och vattning av krukor och i växthus kommer man ju inte undan!!

SUSIE

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag är äldre än du, så Elvis tillhör ungdomsåren, men visst var och är han helt fantastisk. Jag såg filmen King Creole häromdagen och säga vad man vill om hans skådespelarinsatser, men sjunga kunde han.
Hoppas att ni får en fin helg vid Stjärnarve!
Kram

Hanneles bokparadis sa...

Beatles är tidlöst, ha en fin helg.

Robert W sa...

Ja, Beatles skulle man kunna lyssna på hela året. Jag tänkte inte på att man även kunde välja avsomnade band.

Mrs Calloway sa...

Elvis tröttnar en aldrig på. trevligt med en musikaliskt allätande man

Tony sa...

Japp, Dr Feelgood var var bra.

Karoleen sa...

Elvis och Beatles det var stora artister det. Tyvärr lite före min tid men ändå mycket härligt att lyssna på. Ha en trevlig helg!

Scylla sa...

Beatles är inte helt fel, nej!

Paula Merio sa...

Beatles musikskatt vore snart dags att ta sig an och lyssna till. annars är det dåligt med lyssning nuförtiden. Alligatorerna har jag nte hört talas om ens!
Men då har du en egen Dj hemma, inte illa!
Kramar kommer från ett blåsigt pörte