söndag 5 september 2021

BESKÄRNING

 Jag går i väntans tider - alltså väntan på att det ska bli varmare igen. Idag är det strålande sol, men trots det endast 19 grader - men det har slutat att blåsa! 

Fast det är alldeles för kyligt för mig ändå att bada! Men det sägs och skrivs på alla väderleksajter att det ska bli hela 21 grader här på öjn på onsdag - och då brukar det bli minst ett par grader högre på altanen. Alltså kommer jag att vänta med poolbadet tills dess. 

Idag har jag inte vattnat alls. Jag gjorde det igår och jag vill inte dränka mina växter. Det tog ganska lång tid, för man vattnar ju inte bara. Nej, man ska knipsa bort överblommat samt flytta runt växter som inte verkar trivas till lämpligare platser.

Det vi har gjort idag däremot är att vi har börjat beskära en STOR buske. Den skymde infarten till oss, eller rättare sagt man såg inte om det kom nåt när man skulle köra ut. Inte bra!


Vi tänkte klippa busken runt om, såga bort flera tjocka grenar och göra den till ett litet träd. Men efter en timmes sågande på utsidan så vi fick fri sikt - och en halvtimmes jobb att ta rätt på det vi fått ner, så var vår lilla pickup helt full. Så vi har halva jobbet kvar, men det får vänta tills Rolle varit till återvinningen med allt ris.....


Men...det är en konstig sak som hänt 3 gånger nu. När jag ska vattna den stora gjutna krukan på framsidan nära ingången där det vuxit ett jättefint palettblad, så är det en hela grenar avbrutna. I krukan är det en liten grop i jorden, så jag misstänker att det är nåt djur som tycker att det är ett mysigt ställe att sova på under nätterna!?


 Jag måste nog hålla mig vaken en natt och gå ut och försöka komma på vad det är för nåt djur. Tyvärr har plantan alltså blivit av med tre stora förgreningar och har bara två kvar och börjar se ganska ynklig ut, så det kanske inte längre är lika skönt att sova där.....!?

SUSIE

5 kommentarer:

chica sa...

Susie, tudo tão lindo e bem cuidado em teu jardim.Espero que esqunte para poderes nadas e aproveitar! beijos,chica

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilka vackra bilder från trädgården. Härliga färger. Hoppas du kommer på nattgästen och får den att boka ett annat hotell, synd om palettbladet.
Är det ett pilträd eller silverpäron du har, tycker det är så fint.
Ha det gott /Marika

Thalassa sa...

Den är på ingående - värmen - från sydväst! Du kan nog hoppa i poolen idag, för nu, tisdag morgon, är det soligt och varmt här på ostkusten 😎.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Åh känner väl igen det där med att få längta efter värmen. Vi har fått lite sensommarvärme här nu. Det gillar jag och hoppas det hänger kvar ett tag.

Paula Merio sa...

Nämen så spännande, jag vill absolut veta vem som är den skyldiga som utan att betala ligger och sover i din kruka! Hoppas du har kamera med blixt redo så vi får se vem/vad det är! Min dotter samlar på palettblad (måste vara någon medelålderskris, hihi), de ska alla vara av olika sorter förstås, och de ska bara ha vatten en gång i veckan hur torra de än är! Bara så du vet
Kramen