torsdag 26 augusti 2021

TILL VISBY IGEN

Idag hade jag tänkt testa min nyrenoverade åkgräsklippare. Inte för att gräset är speciellt långt, men med tanke på att det åtminstone var en 4-5 dagar sen jag klippte sist - alltså med Rolles klippare - så börjar det bli lite ovårdat!

En sån här hade jag - tillsammans med två andra namnsorter - för tre år sen. Men...dom dog!

För är det nåt jag lärt mig under åren jag har hållit på med trädgårdar, så är det att så fort gräset blir för långt - eller att mattan fått ogräs som växer raketartat - då ser det hemskt ut! Många gånger har jag sett frågor till folk i trädgårdstidningar om vad dom skulle fixa innan dom fick trädgårdsbesök. Alltså om dom bara fick välja en sak. Och jag har sett massor med udda svar, men ingen har sagt att dom skulle klippa gräsmattan!? 

Dom här finns kvar i alla fall!

För mig är det dock helt klart vad det är som gäller. Har man ingen gräsmatta så blir det naturligtvis nåt helt annat, men det är väldigt få villatomter som inte har en liten plätt med gräs åtminstone. Där är det nästan ännu viktigare, för där ser ju folk vartenda ogräs. Så ju mindre tomt - desto viktigare att få bort allt som kan reta besökare om du vill visa din trädgård från sin bästa sida. Är det däremot "vanligt folk" (inga trädgårdsmänniskor) så njuter dom också av att se en välklippt gräsmatta som dom kan använda till bollspel, sitta och fika på eller bara ligga och sola på.....

Här är det kussen Monica och väninnan Christina som tillsammans med Santos väntar på nåt gott...

Men idag vaknade man till ett trist igenmulet väder, så även om det inte regnade så förstod man vad som skulle hända. Dessutom skulle vi på förmiddagen åka till Visby för Rolle skulle träffa sin läkare på sjukan för att få reda på hur han mår egentligen. Och mådde det gjorde han.....! Nu blir nästa besök om 3 månader, tills dess så mår han alltså bra - men då ska han tydligen få en ny typ av medicin som ska hålla testoteronet nere ännu mer, samt så ska han skiktröntgas för säkerhets skull.

Bl.a. blev det kräftor och ost, för vi gillar det alla tre. Rolle - som inte gillar mat man inte kan äta utan att pilla med först - han fick säkert nåt annat gott.

När vi kom hem alldeles nyss så bara vräkte det ner. Det har kommit 6 mm här idag och igår kom det 11 mm. På vägen hem åkte vi och handlade ägg på gårdshandeln i Levide (otroligt goda ägg, så numera köper vi våra ägg där och inte i matvaruaffärerna) för jag ska göra en räkomelett till middag. Rolle ska förutom omelett och räk & ärtstuvning också ha kokt potatis! Ja, jag vet - men han vill ha kokt potatis till nästan allting!!

Sen blev det poolbad. Rolle badade inte, men han servade oss med vin!

Några bilder har det alltså inte blivit idag - men jag ska leta fram några gamla från samma årstid. Har ju en hel del i bildfilerna. Dom jag visar är från 2018/19, då vi hade gäster här. Nu var det ett bra tag sen - så trist!

Då blommade det gladiolus i växthuset - i år är det bara blad!

SUSIE

3 kommentarer:

Ingrid sa...

I dag har vi ram till nu (17:15) har vi fått 15 mm. Just nu tittar solen fram, men himlen ser ändå hotande ut. Det kan nog komma en skur när som helst igen.
Ha en skön kväll!
Kram,, Ingrid

Ätliga trädgården sa...

Jag håller med! Hinner man bara en sak är gräsmattan viktigast och hinner man två saker är snygga kanter lika viktiga.
Allt gott
/Anette

Rosor och ruiner sa...

Om jag fick den frågan skulle jag definitivt svara - klipp gräsmattan! På plats två, snygga till kanterna. Inget kan få en för övrigt fin trädgård att se lufsig och ovårdad ut som en oklippt gräsmatta! Njuter alltid extra mycket när gräset är klippt, och nu med min pytteträdgård, kan jag klippa bra mycket oftare, det är ju gjort på nolltid! Dock är jag ingen ogräsrensare i gräsmattan, så här finns ogräs i gräsmattan, men dit har jag inte kommit än, får bli när jag inte har något annat att göra, vilket nog aldrig kommer att hända... ;)

Trevlig helg!
Kram Gunilla