söndag 1 augusti 2021

SKÖN DAG - HEMSK KVÄLL

Hade tänkt mig att dom här bilderna skulle läggas ut igår, men lördagskvällen blev lite förstörd - så att sitta framför datorn gick inte. 

Allt började så bra med att vi fick en massa gjort under förmiddagen. Rolle gjorde pumphuset till poolen klar, startade sen upp både pump och värme för att kolla att inget läckte. Men det gjorde det tyvärr! Fast nu bara på ett ställe och dessutom var det inte mycket vatten som droppade ut. Men det måste naturligtvis åtgärdas, så i morgon ska Rolle ge sig iväg för att hitta en liten gummilist som tydligen inte fungerar som den ska.

Har dom sista veckorna sett att nåt litet spretigt växte överallt på min brokbladiga rödblommiga frilandshibiskus.
Den står nedanför altanen, men har nu växt så mycket att dess grenar växer in genom och över räcket.

Själv vattnade jag det som behövdes, alltså det i växthuset och dom krukor som sitter på väggar eller står under takutsprång. För regnat hade det ju gjort dagen och natten innan. Vi satt ute i behaglig värme - 22 grader - och åt både lunch och middag. Innan middagen så badade vi i poolen vars vatten hade kommit upp i 25,5 grad. Lite lågt, men rätt skönt när det var svalare på land. Jag vill helst att det ska vara 27-28 grader när jag badar i poolen. (I havet badar jag ner till 15, fast då är det lite kyligt.)

Nu kunde jag dock se att dom här små "rosetterna" omgärdar blomknopparna. Har jag aldrig sett tidigare - men
det kan bero på att den tidigare blommat väldigt dåligt.

Sen var det alltså dags för middag och det var jättegott. Jag hade gjort råstekt potatis, grillade flankstek samt vitkål och lök och så hade vi en god sås till. Men.....sen slog mitt gastric band om matstrupen till. Nåt fastnade nere i bröstet och jag fick varken ner dryck eller mer mat. Och fruktansvärt ont gjorde det hela tiden! 

Den blå frilandshibiskusen som står i min "folly" har börjat blomma.

Har ju varit med om det här tidigare och det slutar alltid med att jag kräks och brukar då få upp biten som satt sig som ett stopp. Men två gånger har stoppet (en gång var det fläskkött och den andra gången en grönsaksbit) inte kommit upp och jag har fått åka in akut till lasarettet för att få det åtgärdat. En hemsk upplevelse.....

Den självsådda smällspirean i "stenhörnan" har nu växt upp och blivit väldigt fin.

Jag tror att jag kräktes c:a 20-25 gånger på kvällen och mellan det mådde jag fruktansvärt dåligt. Åka in till lasarettet en lördagskväll eller en söndag är inte heller att tänka på. Då är läkaren som är specialist på det här inte på plats, utan man får vänta tills på måndagsmorgonen. Jag gjorde därför allt jag kunde för att få upp biten, utan att lyckas. Försökte massor med gånger med en smutt vatten  - kom upp direkt - åt lite hårt bröd - som också kom upp direkt. Till slut var det bara galla och skum, men så sent på kvällen tyckte jag att det var nåt litet och hårt som lämnade strupen.

Längst in i hörnan växer ett litet gulbladigt träd, ett korstörne, som är min absoluta favorit.

Och efter det fick jag behålla lite dryck, men då fick jag istället en fruktansvärd halsbränna som dock lindrades med lite novalucol. Klockan var 22.30 och jag hade hållit på med det här sen femtiden, så nu var jag helt slut och somnade faktiskt. Så när jag vaknade i morse visste jag inte om allt var OK igen, eller om jag hade en hemsk söndag att se fram mot. Man har nämligen hemskt "efteront", eftersom man är sårig i hela matstrupen.

En rudbeckia i en av pallkragarna.

Till min enorma lättnad visade det sig att jag fick ner en smörgås med ost och lite dryck, så nu är allt som vanligt igen. Puh! Så idag ska jag bara njuta av livet igen, titta på TV - det är ju Formula One och så finns det kanske nåt från OS som är sevärt. Hade tänkt klippa (o)gräset, men det har kommit 20 mm under gårdagen och natten så det är alldeles för fuktigt. Jag behöver inte heller göra nåt utom att vattna i växthuset, Rolle har nämligen varit ute och tömt blomkrukorna som var överfulla.....

En rosaröd daglilja i en av pallkragarna.

Ser alltså nu fram emot en skön dag - och till lunch ska jag vara extremt försiktig och äta mycket lite och framförallt mjuk mat. Jag ska äta några kräftor och dom är det ju inte så mycket mat på!

SUSIE

5 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Nej men usch vilken hemsk upplevelse. Just att inte få upp biten som fastnat. Känns panikartat. Men så otroligt skönt att det ordnat sig nu och att du kan äta igen och att du inte blev så sårig i matstrupen. Hoppas du nu kan njuta av dagen och Formula One på tv.

Sköt om dig Susie och ha nu en fin söndag!

Kram Anita

Ingrid sa...

Vilken förfärlig lördagseftermiddag och kväll du åkte på! Tänk att det kan bli så galet. Man kan undra om du var informerad om det innan du gjorde operationen? Tur att du mår bra i dag i alla fall, så jag hoppas att du får en riktigt skön söndag!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Vilken hemsk upplevelse, låter bra att det slutade ganska ok och är över nu.
Din frilandshibiskus är så fin, jag köpte en förra året, men den överlevde inte vintern. Har du den i kruka eller är den ute i rabatten?
Ha det gott och sköt om dig.
Kram Marika

Lena i Wales sa...

Oh, vilken hemsk upplevelse. Tur att det gick bra till slut, men resan måste har varit både lång och plågsam. Inte roligt att behöva ta sig till sjukhuset under turistsäsong.
Fina blomsterbilder!
Ha det bra!

Rosor och ruiner sa...

Men fy så hemskt! Vilken hemsk lördag du hade, stackare!

Hoppas du mår bättre nu!
Kram Gunilla