fredag 30 juli 2021

FEM FRÅGOR

 Man säger ju att "man ska vara försiktig med vad man önskar sig". Och det stämmer. Jag skulle nog inte ha önskat mig lägre temperatur, moln och massor av regn. För det är alltså vad vi haft nu ett tag - plus blåst. Och inget av det är så kul!

OK, igår var det väl ganska hyfsat, men idag är det hemskt. Det blåser fruktansvärt och hela altanen är full med fnas från träden. Som tur är hade vi dragit för skyddet för poolen i förrgår, så massor av skräp ligger nu ovanpå det och inte i vattnet. Men Rolle som håller på med det lilla "pumphuset" är sur för nu kunde han inte göra det klart idag. 

Den "hängande dahlian" är fortfarande lika hängande, vilket är jättetrist med tanke på
hur vackra blommorna är när man viker upp dom och tittar.

FEM FREDAGSFRÅGOR FRÅN ELISA

  1. Vad får dig ofta att koka? Det är mycket, för jag är ganska hetlevrad...
  2. Vad fick dig nyligen att frysa? Senaste månaderna har det inte varit läge för det direkt, men eftersom jag alltid går barfota så måste jag - t.o.m. nu när det varit så varmt - linda in fötterna i nåt när jag sitter framför TV´n.
  3. När senast gick något upp i rök? Det senaste riktigt stora som inte blev av var förra året när jag hade planerat in en jättefest eftersom Rolle fyllde 80 och jag 75. Istället fick vi två åka iväg till en lyxkrog och äta en helt misslyckad lunch ensamma.....
  4. Vad fick dig nyligen att smälta? När min snälla gubbe överraskande svängde in till skoaffären i Roma när vi var på väg från Visby till havet för min födelsedagspicnic. Sen sa han till mig att välja nåt riktigt snyggt och trots att han var enormt hungrig gav han mig gott om tid att välja och vraka.
  5. Vad får dig att rysa? Hade dukat på altanen, vi skulle precis börja äta när jag  skulle flytta på ett par tomma fat när en jättestor tvestjärt kröp fram mellan dom. Jag HATAR verkligen tvestjärtar..... Det var nästan så man inte kunde äta efteråt!
😣😩😫

Idag blev det alltså en sån där uschlig trist dag. Vi fick sitta inne och titta ut, väldans tråkigt men som tur är så kunde vi titta på Formula One-träningarna på TV. Så lite kul hade vi! Planerade att gå ut och ta några kort, men precis då så vräkte det ner så det gick inte. Men efter en stund så kunde jag rusa ut mellan skurarna. Och en fördel är det, man slipper vattna! Istället åker man väl på att gå runt och tömma alla krukor på vatten. Men i växthuset regnar det ju inte, så jag gick in där och vattnade det som behövdes. Sen klippte jag bort några vindruvsrankor som hade ramlar ner från trådarna i taket och band också upp några. 

Kolla in den fula syrenhortensian som höll på att dö för mig i den tidigare torkan, men som har överlevt och t.o.m. blommar - det är dock bara två höga kala pinnar med lite grönt upptill. Inte snyggt precis! Måste nog plantera nåt lagom högt nedanför.....

Rolle var dock smart. Han tyckte att jag skulle passa på att klippa ner en massa druvklasar. Han ville nämligen att jag skulle koka saft på dom, saft som jag sen kan förvandla till saftkräm. Han älskar fruktkrämer! Så nu har jag väl ett par kg druvor som ligger i kökshon så jag kan spola dom rena och så ska jag väl göra en insats så blir han glad. 

Ett litet palettblad som nu har vuxit tills sig - och inte hänger och inte heller har några bladlöss eller spinn!

Det blev faktiskt flera bilder än dom här tre, men dom ska jag visa i morgon.....

SUSIE


4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

vid svalare väder tar jag på mig kofta, låter som en trevlig födelsedagspicknick.

Geddfish ♥ sa...

Pandemin ställde verkligen till det. Ert födelsedagskalas blev ju inte så smakfullt, tyvärr. Men du fick fina skor!
Jag har en god vän som fick fira sin 75-årsdag helt allena, pga pandemin, ja så det kan bli.

Kram!

Lillian "sognafaret" sa...

Det er bitte små detaljer som setter følelsene i sving. God helg!

Paula Merio sa...

Själv har jag skickat hunden på kollo till dottern och gått in i min OSBUBBLA! Vänt på dygnet och tappat alla rutiner...
Tvestjärtar hade jag knappt sett när dottern berättade om deras krig mot dessa på sin altan där hon bodde förut. Hyresvärden kunde inget göra, o ingen annan heller. Dom fanns överallt och omöjliggjorde vistelse hela sommaren på altanen! När dottern senast var här upptäckte vi en tvestjärt, dottern visade mig den och jag rös! Så jag förstår dig fullt ut, vidriga varelser.
Rolle är en omtänksam och gullig gubbe! Ha en fin helg/Kram