måndag 16 augusti 2021

MISSLYCKANDEN!?

 Det här med att få till större text är alldeles för knepigt, så nu återgår jag till den här vanliga. För det blev helt misslyckat. Jag kommer inte att göra fler försök.....

I fredags när det var jättefint väder och vi hade jobbat ganska hårt i trädgården under dagen bestämde vi oss för att bada i poolen först sent på eftermiddagen. När jag badar ensam - Rolle är inte riktigt lika badtokig som jag är - så badar jag oftast tidigare på dagen. Är Rolle med så vill han bada precis innan det är dags för middag för då är han klar med dagens alla jobb - ett skäl vilket jag förstår är vettigt!

Det här är vad som blev av mitt försök att använda kronärtskocka som  "sommarblomma".
En skocka blev det - men bladen tålde inte brist på vatten så dom torkade in
.

Det är bara det att vi har dom extremt höga träden inne i kohagen som skymmer solen tidigt, så jag får då nästan aldrig njuta av sol i poolen. Men bonden vägrar att ta ner dom här övermogna träden, trots att vi erbjudit honom ersättning vid ett flertal tillfällen. Men det är erbjudanden som har misslyckats - vilket jag är lite sur över.....

En annan ätbar växt - men den har ju avlats fram till att bli en vacker "sommarblomma"; En uppstammad potatisblomma!

Men det var en riktigt skön dag och alla jobben vi tänkt göra var avklarade framåt tre. Vi hade dock fallit för reklamen på TV om den här "färdiga" drinken Daiquirie som skulle finnas med tre smaker. Alltså en fruktdrink i min smak. Rolle hade hittat två smaker på systemet i Hemse (jordgubb och ananas) vilka han hade inhandlat. Sen kom han ut med varsitt glas med ananasvarianten när jag precis hade hoppat i vattnet. Mycket trevligt - påminde om våra semestrar i USA.

Några vackra blommor i "follyn" bredvid växthuset; En blåblommande frilandshibiskus och ett orange bollkryss!

Och det kunde ju varit riktigt mysigt, men drinken var faktiskt inte god. Och smakade absolut ingen ananas!? Som tur var hade han hällt upp dom i små glas med massor med is, så när dom var urdruckna - för man kunde dricka den iaf  *fniss* - så fick han gå upp ur poolen och hämta ett glas med jordgubbssmak. Och den var lika dålig!! Så det där med att lyxa sig med en drink under poolbad blev faktiskt ganska misslyckat!

På altanen bredvid poolen växer två dahlior i en kruka. Den röda - Akita - har jag gjort allt för att binda upp, men
det verkar inte funka. Blommorna hänger bedrövligt.....

Men det som verkligen blev misslyckat var att helt plötsligt började det blåsa och bli molnigt. Sen började det dugga och det tog väl kanske 10 sek innan regnet vräkte ner. Kom 4 mm på 10 minuter. Men vi tyckte det var ganska mysigt att bada i hällregn och eftersom blivit lite kyligare så ville vi nästan inte gå upp. Vi har alltid behagliga 26-28 grader i poolen och det var bara 20 på den biten av altanen som ligger under tak. Men...till slut var vi ju tvungna och när man väl torkat sig och fått på sig varma kläder så skulle vi grilla.

Den stora pelargonen på piedestalen och dagögat nedanför trappan växer och blommar helt fantastiskt!

Men det misslyckades det också. Vi skulle ha sallad och grilla biff - vilket vi gör väldigt sällan - men efter en stund såg jag att värmen i grillen sjönk hastigt. Gasen var slut! Så det hela slutade med att jag fick steka biffarna klara på spisen och sen satt vi inne och åt. Trots allt så smakade det riktigt gott och vi hade faktiskt jättetrevligt. Kan bero på att man kände sig riktigt nöjd med det vi uträttat. 

Dagöga är en klängväxt jag måste ha nästa år också. Den både växer otroligt och har blommat hela tiden!

Vi tyckte t.o.m. att det varit lite kul med regnet - även om det blev kallt. Det påminde om när jag badade första gången i poolen då det också vräkte ner. Eftersom jag sett fram mot poolbad så länge och den äntligen var klar, vattnet ifyllt och uppvärmt så kunde jag inte vänta - jag badade ändå! 

Så det som är misslyckat från början kan faktiskt bli riktigt  lyckat.....

Det är inte bara här mellan bräderna på altanen dagögat trängt sig upp. Under den lilla altantrappan till vänster
har den verkligen brett ut sig - och den blommar där med trots brist på sol!

SUSIE

6 kommentarer:

Marlise sa...

Schön zu sehen, das es dir und Rolle gut geht.
Und euer Garten ist ja wieder so schön.
Ich gucke deinen Blog immer und sehe, du hast immer noch den gelben und roten Schmetterling. :-)
Bei uns ist Wasser und Schlamm beseitigt. Aber wir haben Wasser unter dem Holz Fußboden. Jetzt kommt ein Gutachter von der Versicherung. Aber leider bekommt man keine Handwerker, da es überall so viele Schäden durch das Hochwasser gibt. Daher müssen wir damit zuerst noch leben. Daher werden wir wie geplant am 28.August für 3 Wochen nach Schweden fahren. Diesemal haben wir ein Haus gemietet zwischen den Seen Vänern und Vättern.
Wir müssen hier mal raus.
Schöne Grüße aus dem Katastrophengebiet Eifel

Kul att se att du och Rolle mår bra.
Och din trädgård är så vacker igen.
Jag tittar alltid på din blogg och ser att du fortfarande har den gula och röda fjärilen. :-)
Vi har blivit av med vatten och lera. Men vi har vatten under trägolvet. Nu kommer en värderare från försäkringsbolaget. Men tyvärr får du inga hantverkare eftersom det är så mycket skada från översvämningarna överallt. Så vi måste leva med det först. Därför åker vi som planerat till Sverige i 3 veckor den 28 augusti. Den här gången hyrde vi ett hus mellan Vänern och Vättern.
Vi måste komma härifrån.
Hälsningar från Eifel -katastrofområdet
Kram Marlise

Susie på Stjärnarve... sa...

Så hemskt med vattenskadorna! Och då har ändå ni klarat er hyfsat, det finns naturligtvis massor med folk hos er som inte gjort det!!
Förstår verkligen att ni vill komma bort och att ni åker till Sverige ett par veckor, planerar ni även nån tur över till Gotland? Om ni gör det hämtar vi er gärna i Visby på färjeterminalen, så det är bara att höra av er!
KRAM/Susie & Rolle

Marlise sa...

Danke für das Angebot.
Aber nach Gotland werden wir nicht kommen.
Wir brauchen einfach nur Ruhe und Abstand.
Und wir haben ein Haus direkt am See Viken gemietet. Da können wir sicher gut entspannen.
Wir hoffen, das es nicht nur regnet, denn Wasser hatten wir genug.
Wir müssen noch 7 Monate arbeiten, dann gehen wir in Rente.
Dann wollen wir ja noch mehr nach Schweden und kommen bestimmt auch wieder nach Gotland.

Tack för erbjudandet.
Men vi kommer inte till Gotland.
Vi behöver bara vila och avstånd.
Och vi hyrde ett hus precis vid sjön Viken. Vi kan verkligen koppla av där.
Vi hoppas att det inte bara regnar, för vi hade tillräckligt med vatten.
Vi måste jobba 7 månader till, sedan går vi i pension.
Då vill vi åka till Sverige ännu mer och kommer definitivt tillbaka till Gotland.
Kram Marlise

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Säga vad man vill om kronärtskockan, den matchar i varje fall vasen perfekt. Läckert!
Strawberry Daiquiri ger minnen från vår semester i amerikanska södern. Minns att jag uttalade det fel när jag skulle beställa första gången så dom fattade inte vad jag ville ha. Men så hittade jag en drinkmeny som jag pekade på och då sa dom jaha ... "daiquiri" med korrekt uttal. Så nu vet jag hur det uttalas. Synd att dom ni köpte i Hemse inte smakade bra men lite minnen från era USA-resor fick nu ju i varje fall. Och trots allt så lät det ju som ni fick en mysig dag ändå ... även om det började blåsa och gasen tog slut.

Regn här idag, hoppas det är bättre hos er!
Kram Anita

Thalassa sa...

Jag brottas med samma bloggerproblem som du! Försöker ändra storleken på typsnittet, vilket borde vara jättelätt, men ändringarna sparas inte!
Underbara blomsterbilder visar du i alla fall! Skulle gärna njuta i din trädgård - men inte orka sköta den 😀.

Ingrid sa...

Det är tur att du har så många fina bilder, man får titta på dem i stället för på texten, som verkligen är svårläst.
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid