fredag 23 juli 2021

FREDAGSFRÅGOR

Skrev ju om regn igår och hoppades att jag skulle kunna visa några regnbilder idag. Men hitintills har det visserligen kommit några riktigt svarta moln på himlen, men regna det gör det! Fast klockan är bara tre så det finns ju fortfarande en chans!!

På altanen bredvid poolen står den här stora bunken med två dahlior. Men den ena ser inte så kul ut.....

Runt molnen är det blått - och varmt är det. SMHI sa på radion att det skulle bli mellan 20-23 grader, då hade vi 28 här och inte har det blivit så mycket svalare. Men det har mörknat ordentligt och kommer det lite regn så lär väl temperaturen sjunka direkt. Alltså håller jag tummarna.....

Den vänstra håller precis på att slå ut och har både fräscha blad och blomman ser helt OK ut - än så länge!

Den högra ser helt annorlunda ut, blommorna hänger och slår inte ut ordentligt - och själva växtsättet är konstigt. Dom står ju i samma bunke så dom borde vara lika friska!?

ELISAS FEM FREDAGSFRÅGOR

  1. När tröttnade du senast på något? Jag tröttnar fort på olika frukostbröd. Efter 2-3 dagar med samma vill jag ha nåt helt annat. 
  2. Vad håller dig vaken om nätterna? Min onda rygg.
  3. Hur bryter du en ovana? Mina ovanor är jag rädd om, jag bryter dom aldrig!
  4. Vad har du gjort för mycket av i veckan? Har inte gjort nånting - alltså slöat!
  5. Vad har du inte fått göra hittills i sommar? Träffat våra fastlandsvänner som alltid brukar komma hit varje sommar. Men i år är dom rädda för dom överfyllda färjorna - och det finns inte heller några biljetter! Det är fruktansvärt många "trister" här just nu.....
Här börjar det bli en ogräsodling, men så fort Rolle är klar med sitt "pooljobb" så har
    han lovat mig att rensa här... 

"Pooljobbet" som Rolle håller på med är att bygga ett litet pumphus. Då kan han meka med alla anslutningar och framförallt se till så att det inte läcker från dom - utan att behöva dra ut det jättetunga aggregatet som nu står lågt bredvid poolen. Det är enormt tungt och jag kan ju, på grund av mitt ryggonda, inte hjälpa till med sånt längre. Alltså kommer det bli betydligt bekvämare för honom när han byggt klart. Just nu är det själva grunden han håller på med!

Det är jobbigt att vara grovarbetare i den här värmen!

Har klippt klart på träden, men har fortfarande en del buskar som behövs hållas i schack. Ibland förundrar växtligheten mig, en del växter växer så enormt fort jämfört med i Stockholm. Men...det är ju växtzon 1 här och zon 3 i storstan, så det är klart att dom växter som gillar det växer till ofantligt fort!

När jag ser den här bilden kan jag inte fatta att den här manchuriska valnöten har
blivit så otroligt stor. Det var ju bara runt 15 år sen jag satte en liten pinne.....

Som vanligt ska jag ut och vattna strax. Gjorde inte det innan vi gav oss iväg på en liten tur till andra sidan ön, trodde jag skulle slippa. Vi åkte alltså till När för att köpa tomater. Låter lite galet att åka så pass långt, men vi ser det som en skön avkoppling och dessutom hade vi lite andra ärenden att fixa. Sen är dom här tomaterna på den här gårdshandeln så otroligt goda att man blivit bortskämd!

SUSIE

 8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Dahlior är vackra och tacksamma, lagom temperatur nu, latar mest nu, maken målar balkong.

Geddfish ♥ sa...

Så fint med riktiga grönsaker, värdefullt.
Vilken underbar trädgår ni har, men det fordrar också arbete, jag vet.
Jag latar mig som allra värst när det är varmt och gott, det är jag värd.
Kramar!

Bokdamen sa...

Väldigt vackra växter! Mycket arbete som ligger bakom trädgården, men verkar vara ett nöje också? Lata mig är jag värld bäst på, ser fram mot det när jag snart har min andra semesteromgång. ;) Trevlig helg!

BP sa...

Trean och fyran är vi helt överens om! En ond rygg har jag också (spinal stenos), men konstigt nog är "sovställningarna" de enda som inte gör ont. Men långpromenader kan jag fett glömma.
Så du har hoppats på regn. Ja, vi har inte heller fått "riktigt" regn sedan den 28 maj. Har ingenting emot några skurar, bara de kommer under kväller/nätter;-)

Paula Merio sa...

Ni är flitiga som myror ni två, undrar vad som skulle hända om man klistrade fast er på en stol en sommardag...helst på altan så ni kunde se ut över ägorna fast utan att kunna göra ett jota, hihi
Så när du säger att du inget gjort i veckan så stämmer det....INTE, du rensar och vattnar och allt annat som en trädgård stor som en slottspark kräver!
Du tröttnar på bröd, jag tröttnar på pålägg! Ost- och skinka, det vanligaste pålagget i det här landet, det orkar jag inte äta dag ut och dag in. Då får man bli lite kreativ.
Trist när man inte får trevligt besök. Kanske kan de komma när den rushigaste tiden är över lite senare? Här är också packat med turister nu, vet inte vart jag ska gå för att rasta hunden. Dessutom har de flesta turister hundar med sig, och jag har en okastrerad hane...jojo
Nosen i backen heela tiden, och jag får dra och rycka i kopplet, inte ett dugg njutningsfullt.
Kram från pörtet, och trevlig helg

Mrs Calloway sa...

dina trädgårdsbilder är superfina. viktigt att vila och dricka mellan varven i den här hettan. ha det bra!

Lena i Wales sa...

Så det blev inte tillräckligt med regn, vad tråkigt. Det behövde ni.
Har tänkt mycket på dig sedan ditt fall. Hoppas det går åt rätt håll.
Kan förstå mångas skräck för överfyllda färjor och för mycket folk, men tråkigt för både dem och er att inte kunna ses.
Fint i din trädgård.
Ta det lugnt!

Maribel sa...

Hej Susie!
Jag hoppas på lite regndroppar nästa vecka, som det är nu måste man vattna för att inte allt skall dö. Är imponerad av ditt fina träd så vackert och välformat. Mina dahlior har inte riktigt kommit igång, men så småningom hoppas jag få njuta av vackra blommor.
Ha det gott /Marika