fredag 21 maj 2021

FEM FRÅGOR EN FREDAG

Vilka underbara trädgårdsdagar det varit sista tiden - och tydligen kommer det fortsätta ett tag till. Inte för varmt (runt 15 grader) så man orkar göra nåt, inte blåsigt och strålande sol. Kan inte vara bättre!Vi har fått massor gjort i trädgården och på altanerna/uteplatserna vilket verkligen gläder en trädgårdsfanatiker. Just nu t.ex. så håller Rolle på att skrapa golvet nedanför poolen och sen ska han måla senare idag. Området som är under tak där vi har dom flesta av våra möbler är fixat (skrapat och laserat) för länge sen, nu är det alltså altanen runt poolen som återstår. Här nedan ser man hur jäkligt det ser ut innan.....Pelargonen ovan är det flera år sen jag köpte hos Jonas i När (som alla andra sommarblommor) och den förvarar jag i växthuset under den kalla årstiden - där den blommat oförtrutet!Nyinköpt röd verbena som jag hoppas växer till sig för här får den mycket sol, vatten och näring som den gillar.


ELISAS FREDAGSFRÅGOR

 

  1. Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa? Allt eller inget.....
  2. Vad skulle du kunna bjuda på för fika? Inget, vi dricker varken kaffe eller te.....men en macka och ett glas öl, läsk eller saft kan man alltid svänga ihop!
  3. Hur skulle du behöva fixa till dig? Fick väl måla på mig lite, men nån peruk skulle jag inte längre sätta på mig. Jag har fått tillbaka håret och även om det är extremt kort vågar jag visa mig i det.....
  4. På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara? Har inte hunnit med att känna efter eller gjort nåt ännu, men snart ska jag ut och då blir den bra!
  5. Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå? Att jag måste ut och jobba i trädgården. Ett både korrekt och bra skäl, fast jag brukar inte be folk att gå - jag gillar det sociala livet.....En röd småblommig surfina - kommer inte ihåg vad dom kallas - till vilken jag hittade en trekantig bastkruka i förrådet. Har en jättesnygg i keramik som brukar sitta här, men den sitter nu i växthuset med en JÄTTESTOR blommande hängpelargon som trasslat in sig i vindruvorna. Kan inte få bort den utan att skada den, så den får vara kvar där inne!
Om du undrar vad det är som står på det lilla bordet som dekoration så är det en "torrmugg" som Rolle hittade på återvinningen och som vi sen med gemensamma krafter målade och inredde.....
Den har både fått blommor i en liten vas, muggpappersrulle samt massor med planscher, bl.a. en på Elvis och en reklam för CocaCola. Lite kul måste man få ha.....
På det vi kallar "spjutet" sitter en röd pelargon - naturligtvis. Det mesta går i rött på altanen.....
Här är det dock en orange pelargon som jag flyttade ut igår. Den bor numera på piedestalen i min "folly" nedanför altanen. Där är det gula, orange och aprikosfärgade rosor som den går bra ihop med - om dom nu kommer blomma nåt i år. Jag har klippt dom jättemycket.....

SUSIE

12 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

så fint du har det! och vilken energi du har! och så härligt med alldeles eget hår! kaffe och te har vi och just nu råkar jag ha ett par sorters kakor. saft och läsk har vi aldrig hemma.

Bokdamen sa...

Väldig fina växter, trädgård och hus. Kaffe har jag inte men många olika tesorter och kex av olika slag, men det blir inte oväntade besök i dessa tider. Då blir det isf utomhus. Ha en skön helg!

Ingrid sa...

Nu är det pingst och jag har inte bakat en enda kaka! Men jag försöker hålla efter vågen lite och bakar jag måste jag ju äta också.
Var i stan i dag och där blåste det som bara den! Det är tydligen i Eksta man ska vara.
He en Glad pingst!
Kram, Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

en macka blir gott

BP sa...

Vilket stort hus och helt underbar altan du har! Hoppas verkligen att ni får en bra och lång sommar så att ni kan njuta av poolen och de fina dekorationerna.
Skrattade gott åt "torrdasset" på bordet. Trodde först att det var ett insektshotell eller en fågelholk. Himla söt är det:-)
Sedan har du och jag svarat identiskt på första frågan - hahaha:-)

Klimakteriehäxan sa...

Så fint det är hos dig! Och så härligt mycket blommor!

Geddfish ♥ sa...

Du/ni har en helt underbar trädgård, bara njuter av bilderna!
Kul läsa dina svar också.
Sköt om dig och trevlig pingst!

Ätliga trädgården sa...

Kul med torrdasset och alla röda detaljer piggar upp!
Önskar fin pingst
/Anette

Paula sa...

Underbart gulligt torrdass! Jag fotade ett dass igår, någon hade ryckt loss hela dörren och tagit med sig, så det var till att kissa för öppen ridå,
Det är så fin hos er, men jag tycker du har varit lite för egenmäktig med solen, jag har bara regn och regn o regn hos mig, varenda dag skvätter det, o åskar. Du är en toppenvärd som erbjuder annat än sötsaker och fikabröd! Kommer med nästa färja! Kram och njut av hänryckningens tid!

Lena i Wales sa...

Roligt med dessa frågor och svar.
Gillar toan😊.
Så fint ni har det och dessutom vackert väder.
Regn här idag igen.

Susie på Stjärnarve... sa...

PAULA! Kommer inte in på din blogg på nåt sätt.....
Susie

Bosse Lidén sa...

Vilket fynd Rolle gjorde.
Kram