fredag 30 april 2021

FEM FRÅGOR

 Halva gårdagen spenderades i Visby. Vi åkte dit när det var mulet och det kom t.o.m. några droppar regn, men senare så sken det upp. Man skulle nog varit hemma egentligen.....

Vi trodde dock att trädgårdsjobben dom kunde vi göra idag, men hitintills så är det alldeles för kallt och blåsigt - så det blir väl inget gjort idag heller. Men jobben finns ju kvar, så det är inga problem!
    ELISAS FEM FREDAGSFRÅGOR

  1. Vad är något du håller på att lära dig? Just nu är det att odla fler vackra saker i växthuset. Alltså inget ätbart! Det får räcka med vindruvor, lime och tomater.
  2. I vilket ämne vill du förkovra dig mer? Se ovan!
  3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli? När jag tänker tillbaka så var det kartor jag ville jobba med, men det blev först apotek och sen har jag sen 60-talet jobbat med min man i vårt företag. Vi sålde delar till veteran-, rally- och racebilar. Underbart kul, "karriären" kunde inte blivit bättre!
  4. Hur får du din kunskap? Läser, lyssnar och tittar!
  5. Vad skulle du behöva bli bättre på? Allt!!

🏁
***********************************

Just nu är Rolle ute i trädgården och hjälper till med hängrännerensing. Han kan ju inte klättra på stegar längre, men vara hantlangare till gubben från Veteranpoolen går alldeles utmärkt. 
Han som alltid gjort precis allt själv är nu tvungen att be om hjälp, vilket inte alltid är så lätt. Jag vet att han grämer sig, men som han skämtsamt brukar säga: 
"Jag är ju inte 79 längre!"
Så för att göra honom lite gladare ska han få en favoriträtt till middag. Det blir stekt torskrygg med smör/citronsky, färsk sparris med parmesan och romsås, samt stekt potatis. Det senare är för att jag tröttnat på kokt potatis - lite måste jag också få bestämma! *fniss*


 
Det vi skulle göra i Visby fick vi till. Så nu slipper vi åka dit på ett bra tag.....

SUSIE

14 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

växter är spännande, man blir aldrig fullärd.

Hannas krypin sa...

Jag vill också plantera växter och massor med ätbart. Jag har dock inte tid (läs prioriterar annat....)

Ingrid sa...

Visst är det bra att det alltid finns något nytt att lära sig!
Jag håller med Rolle, man är inte 79 längre!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Robert W sa...

Har man intresset så måste det vara jättetrevligt att ha ett växthus. Grannen åkte iväg med sitt för några dagar sedan. Stormen hade slagit sönder det.

Lillian www.sognafaret.no sa...

Det er mye tilfeldigheter som bestemmer hva man skal jobbe med etterhvert. Men bare man trives så er mye gjort.

chica sa...

Há sempre trabalhos a fazer. Lindas tuas fotos! beijos, tudo de bom,chica

BP sa...

Vilket roligt jobb du och din man har haft. Är man intresserad av bland annat veteranbilar så är det ju ett drömyrke! Min gamla bilverkstad som bytt ägare för några år sedan hade specialiserat sig på reparationer av gamla amerikanska och engelska bilar. Det var en dröm att gå runt i verkstaden.

Paula sa...

Underbart hur du skämmer bort gubben!
Att ha gemensamt företag är ett bra sätt att få förhållandet att fungera är min erfarenhet. Man har ett gemensamt mål att sträva mot, det betyder rätt mycket. Jag o exet drev värdshus och vandrarhem och aldrig har jag varit så lycklig.
Jag är helt tvärtom mot dig vad gäller växter, allt ska komma till nytta, och vara ätbart, hahahaha! Men visst gillar jag att titta på vackra blommor, missförstå mig rätt!
Kram och trevlig Valborgshelg

Bokdamen sa...

Fint med växter och spännande att odla lime. Jag är inte så bra på växter men har lite lättsammare sorter, odlar dock inget. Håller en på med växter så finns det massor att lära sig, kanske får jag ett ryck någon gång som pensionär....Ha en skön helg!

Mrs Calloway sa...

underbar middag du bjuder maken på! växter är roligt, men jag kan inte så mycket. det som växer i vår trädgård är faktiskt rosor. rosor är roligt

Kina sa...

Jag tror inte alls att du behöver bli bättre på allt! Du är nog bra som du är! Var det kartritare du ville bli? Då tror jag era bilar var roligare. Att ni inte blivit trötta på varandra efter att ha tillbringat både arbets- och fritid tillsammans det är kärlek det! Kram!

Bosse Lidén sa...

Vilken fin bild du fick till i storstaden. Vi tog idag en morgonpromenad och knäppte en liknade bild.
"Odla vackra saker". Tre vackra ord tillsammans.
Förstår att det inte är så lätt att acceptera att andra ska göra det man kan/kunde göra själv.
Kram, Bosse

Karoleen sa...

Vackra bilder som vanligt hos dig! Och jag saknar Gotland varje gång jag ser vackra bilder från ön. Härligt att ni hann med som skulles i Visby så ni slipper rusa runt en massa! Härlig karriär ☺️

Lena i Wales sa...

Så roligt med dessa frågor.
Också roligt att du haft ett bra och givande arbetsliv, viktigt.
Kunskapen om trädgård och odlingar, en skola som aldrig tar slut, på ett positivt sätt.
Ha det bra!