fredag 19 februari 2021

FEM FRÅGOR/DAGBOK

 Tänk att jag äntligen börjar skymta slutet på den hemska tiden tiden, 7,5 månad, med ett oläkt och vätskande operationssår i bröstet! 

Såret är visserligen ganska stort fortfarande och ännu rinner det från det, men igår fick jag i alla fall reda på att  - än så länge - så finns det ingen ny cancer i det. Så skönt..... Alltså känner jag mig riktigt pigg och glad idag. På onsdag ska jag till bröstavdelningen i Visby så att dom får se hur läkningen har gått den senaste månaden sen jag slutade med cellgift. Enligt min sköterska på vc har det blivit en dramatisk förbättring. Ska bli mycket spännande att höra vad läkaren Helena säger!

Snön har börjat sjunka  ihop och det är hela +2 grader ute!

*****************************************************************************

Alltså kastar jag mig över Elisas fem kluriga fredagsfrågor med stor entusiasm; 

  1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen? Nåt riktigt gott från  frysen.....*fniss* 
  2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans? Håret måste vara torrt så det är bara att ställa in sig på att komma ännu mer för sent! Fast just nu är det lätt, det är bara att torka huvudet med en handduk och slänga på sig peruken!!
  3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon? Eftersom jag endast använder mig av mobilen vid besök på vc och sjukhus (så jag kan få tag på min gubbe inför hemresan) så kan jag inte svara på den här frågan..... Men jag har ju en dator!
  4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? Har hittills aldrig hänt, jag har ett otroligt logiskt lokalsinne som verkar fungera även i butiker.
  5. Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut? Ja!! Har heller aldrig hänt trots att vi (gubben, jag och dåvarande hund) gick i  en massa i stora skogar på Södertörn när vi bodde i Stockholm. Både sommar- och vintertid. Men vi (jag) hittade alltid tillbaka till bilen.....även om det ibland tog extra lång tid!

SUSIE

14 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så skönt att läsa att dom inte hittat några nya spår av cancer i bröstet. Och en dramatisk förbättring, det låter ju helt underbart! Förstår att du känner dig extra pigg. Är så glad för din skull!

Ha nu en riktig fin helg Susie!
Kram Anita

chica sa...

Susie, fico feliz com as boas notícias. E logo tudo será passado! Deixo beijos, desejando tudo de bom! chica

Robert W sa...

Så härligt med en dramatisk förbättring!

Kina sa...

Så glad jag blir för din skull Susie! Underbart att höra att det är på rätt väg! Ha en riktigt fin helg nu!

Ingrid sa...

Det är så underbart att du blivit av med cancern, så nu får du fira lite extra i helgen!
Jag har skapligt lokalsinne och har aldrig gått vilse i skogen, men jag har mest gått i bekanta skogar, så det vete rackr´n om jag hittade ut från totalt okända marker.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Lillian "sognafaret" sa...

Det ordner seg stort sett om det dukker opp noen problemer. Ha en flott helg!

Åke sa...

1, 3 och 5 hade vi liknande svar på. Gotland är så fint. Till sommaren ska jag försöka ta mig dit.

Klimakteriehäxan sa...

Bästa svaret på första frågan!!!
Så härligt att du är på väg att bli frisk!

Karoleen sa...

Skönt att hitta ut när man är i skogen, jag kan då inte hitta ut, jag har inget lokalsinne alls. Riktigt illa! Men jag får förlita mig på att jag har mobilen med mig och att Adde får komma och rädda mig ;-) Skönt att du börjar se ljuset i tunneln!

Mrs Calloway sa...

så härligt att du tycks vara ordentligt på bättringsvägen- din entusiasm går igenom datorskärmen. det blir en fin vår. underbar traktorbild. var glad för ditt lokalsinne. jag har inget alls. med bättre i skogen än i en stad

Hanneles bokparadis sa...

har mobilen alltid på, kanske barnen behöver barnvakt med sjuka barn...

Paula sa...

Men så hoppfullt det låter nu, håller alla tummar! Ibland önskar jag mig också en peruk, har inte klippt mig på över ett halvår, nu kan jag ha en liten snodd, men det ser för jävligt ut. Håller alla tummar för att allt ser bra ut nu, och du kan irra omkring i både städer och skogar allt du hinner!" Kram från pörtet

Lena i Wales sa...

Oh, vad skönt att höra att du är så mycket bättre!
Skön söndag!

Thalassa sa...

Vad härligt att som omväxling läsa goda nyheter - att du är på bättringsvägen!