torsdag 18 februari 2021

DAGBOK uppdaterad kl. 18.30

 I tisdags var det dags för min mammografi i Visby. På vägen upp så pratade min gubbe och jag lite om vad som exakt skulle hända. Jag var nämligen lite orolig över att det skulle göra ont eftersom jag har ett stort op.sår. Det är bättre, men alltså ännu inte läkt!

Flera gånger så sa Rolle "pattologen" och när jag till slut rättade honom och sa att det var "mammografi" jag skulle göra, så började han gapskratta. Han hade inte märkt vad han sa, så när jag påtalade felet så tyckte han att det var vansinnigt roligt. Han skrattade så mycket att han nästan fick stanna bilen - och jag skrattade faktiskt med/åt honom. Så resan till Visby gick jättefort och var otroligt trevlig.....

Även det som hände på sjukan var trevligt, även om det första som sas vid incheckningen inte var så kul. Jag hade som vanligt kommit i mycket god tid, men dessutom en timme för tidigt! Hade tid 11.45 men kom redan 10.20!! Jag hade fått kallelsen (från bröstavdelningen) till mammografi i telefon och frågade då två gånger om tiden som jag skrev upp direkt. Nu vet jag inte om kassan hade fel eller om jag hade fel, för jag fick faktiskt komma in 10.45!!


Här utanför oss är det fortfarande snö, men det var barmark på kustvägen upp till Visby.

Min oro för att dom skulle klämma ihop bröstet så hårt att det gjorde ont stämde inte alls. Det kändes inte och efter mammografin var det en läkare som gjorde en ultraljudsundersökning av mitt opererade bröst. Allt gick som på räls och jag var klar redan fem över elva. Nu väntar jag bara på att bröstavdelningen ska höra av sig och meddela hur det såg ut. Lite nervpirrande.....

Idag var jag till VC och min sjuksköterska Åsa sa återigen att hon såg stora framsteg med läkningen av op.såret. Men ännu bättre - när vi kom hem så ringde min sjuksköterska på bröstavdelningen för att boka in mig för ett besök. Det var länge sen jag var där så dom kunde se såret. Så jag passade naturligtvis på att fråga om vad mammografin och ultraljudet hade visat - OCH ALLT VAR BRA! Gissa om jag är glad!!

SUSIE

4 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Den där väntetiden är alltid ganska obehaglig. Men man får ju tro på det bästa! Det hoppas jag att du också gör - och att det visar sig stämma.

Ingrid sa...

Hoppas de snabbar på med beskedet. Det är ju hemskt att gå och vänta på det.
Ha en skön torsdag!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Vad roligt att det äntligen är så mycket bättre. Kram
Nu längtar vi till VÅREN för vi har fått för mycket snö.

Kram Boel

Luna Ek sa...

Så himla skönt!!! Jag har följt din resa ,men eftersom jag alltid har svårt att kommentera numera inte kunnat skriva tidigare, så nu vill jag bara önska dig fortsatt lycka och bättring.Jag har ju en make som har tjocktarmscancer, opererades för två år sedan men tyvärr om två veckor ska göra ny borttagande av tjocktarm eftersom polyperna ändå visade tecken på elakartad cancer., så vi vet hur det kännts för dig. Vi ser alla fram emot en ny vår.
Kramar Luna