fredag 20 november 2020

FEM FRÅGOR EN FREDAG/DAGBOK/AMARYLLIS

Man behöver verkligen det här temat en gång i veckan för att komma igång ordentligt. Det finns ju inget kul ute att fota. Nu är det verkligen grått och trist och det är bara några få buskar som har löven kvar. Alltså får man tända en massa levande ljus så man får det lite mysigt inne i alla fall!

Jag börjar direkt dagens inlägg med Elisas kluriga frågor. Den här gången tänkte jag inte alls (Brukar jag verkligen göra det!?) innan jag svarar, så det kan bli lite hipp som happ med svaren.

1.Vilken var din senaste oväntade utgift? Det var när frysen helt plötsligt inte gick och vi fick ringa efter en reparatör efter det att Rolle konstaterat att kontrollpanelen var trasig. Men Rolle som är teknisk fixade till det så att frysen gick till och från tills killen kom och monterade en ny. Gick på över 3000:- .....

2.Vad är en trevlig överraskning? En trevlig överraskning är när gubben kommer hem med en bukett blommor. Fast just nu har vi lite blommor kvar sen han fyllde 80 i lördags. Kan då bli nåt annat som några sådana där smaskiga Lindt-chokladkulor (normalt äter vi inte snask alls)

3.Vad är något du inte kan hitta? Förmodligen inlagt i nån hylla eller skåp av Rolle. Han hatar att ha saker och ting ligga och skräpa framme, så det spelar ingen roll vems saker det är – in åker dom. Det värsta är att sen kommer han inte ihåg var.....  

4.Vad gömmer du dig från? Just nu är det naturligtvis Covid19 som jag är livrädd för att smittas av. Är ju verkligen en person i riskzonen, men jag håller väldiga avstånd när jag går in på sjukan eller vc. Går inte i affärer alls och öppnar inte någon ytterdörr – och det tristaste av alls; Umgås inte ”live” med våra vänner!

5.Vad gör du vid oväntat besök? Se ovan; Har inte fått mer än ett par påringningar från posten på ytterdörren och då har Rolle öppnat, jag håller mig undan!

 

Det som just nu ligger och gnager i mig är hur sjutton julen ska bli. Vi kommer inte att ha några gäster alls, så att laga en massa julmat är inte aktuellt. Inte kommer vi att storstäda inför julen (jag orkar inte), nåt som vi alltid brukar göra. Då brukar jag också passa på att ta bort ALLA våra vanliga prydnassaker och ställa upp julgrejorna. Har massor, ett helt stort garderobsskåp plus några små skåp precis fullsmockade.... 

Den här hyllan brukar vara full att halvstora julsaker - dom små har jag i vitrinskåpet på andra
sidan om valvet till vardagsrummet -  men i år blir det inga såna saker (tror jag).

I år blir det bara några få julsaker som belysningen ute - dom tre är redan uppe - två hängande adventsstjärnor mot baksidan och 8 adventsljusstakar i fönstren mot vägen - samt julgran förstås. Den senare är ju en praktiskt plastgran med ljus i, bara att veckla ner grenarna (Rolles jobb) och sen klä (mitt jobb). Det får räcka..... Men igår kväll gjorde jag nåt roligt; Jag beställde fyra Amaryllis ifrån Bulbs. Det blev endast en jag hade förra året. Hade valt ut en till men den var slutsåld. Så här följer bilder på dom jag hoppas får hem nästa vecka.Till vardagsrummets fönster valde jag inte röda - ovanligt för att vara mig! 
För jag tänkte inte ha röda kulor i granen i år, utan blå, guld och silver. Som omväxling.....

DAGBOK

Sen är det så att på måndag ska jag till onkologen och få besked vad som ska hända nu efter det att jag fick min nionde cellgiftsbehandling i går. Enligt förhandsbesked ska jag nu få 3 behandlingar till, men då med 3 veckors mellanrum. (Misstänker att det här cellgiftet är mycket starkare, alltså måste kroppen få vila längre mellan behandlingarna.) Ville ha åtminstone två röda som ska stå i vardagsrummet - så jag
började med den här!

I sånt fall skulle den sista behandlingen ske i januari, men det är ännu inte klart om det verkligen blir den här behandlingen eller inte. Och ska jag i sådant fall börja med tre veckors vila eller blir det bara en eller kanske två. Allt hänger nog på vad mina blodprover som jag tagit 2 dar innan varje behandling visar. Hitintills har alla varit kanonbra.....Den här hade jag förra året och var extremt nöjd med den. Blommar ganska
sent och har en otrolig färg!

Det kom upp tre från bröstavdelningen igår för att lägga om op.såret samt kolla hur det hade läkt. Och det går väldigt sakta, men tydligen åt rätt håll i alla fall - vilket kanske kommer störa eventuell strålning efter cellgiftsbehandlingarna. Tydligen måste såret vara läkt och med den här takten lär det nog dröja, men jag kommer inte fundera och oroa mig över det just nu. Det räcker så bra med dom här tre återstående cellgiftsbehandlingarna.....En rosaröd  med lite lime till vardagsrummet.

SUSIE

10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Vackra amaryllisar, trasig frys är tufft, hänt oss men vi åkte med matvarorna till min mor och dotter, inte mycket som blev slängd, min mor gjorde till och med kanelskorpor av tinat bröd! Maken och jag rör inte varandras saker, det skulle bli kaos... Hoppas läkningen går bra.

Ingrid sa...

Ja, hur ska julen bli? Det kan man verkligen fråga sig.
Jag trodde att mitt kylskåp pajat, men så upptäckte jag att det bara var lampan till belysningen som slutet fungera. Gissa om jag blev glad!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

jag försöker vänja mig vid tanken på att julen inte kommer att bli som den brukar vara. vi kommer att vara ensamma. och då vet jag inte om jag bryr så mycket om varken det ena eller det andra. hoppas att läkningen fortskrider så att du får din behandling. du gör säkert rätt i att inte fundera så mycket på det. det hjälper ju inte någonstans

Robert W sa...

Covid-19 har jag slutat oroa mig för att få, eftersom jag har det just nu...

Geddfish ♥ sa...

Ett är klart. Ingenting blir som det har varit. Jag försöker att inte bekymra mig över julen. Vet att jag kan bli sittandes ensam, beror på hur barnen kan hämta mig eller inte, det får vi se då.
Dina behandlingar, det är bara att följa, för vad annars göra? Lita på sjukvården.
Fina amaryllisar.
Varm kram!

midtlivskrise sa...

Høres ikke greit ut å være midt i en cellegiftkur samtidig som coronaen raser. Godt du får den behandlingen du trenger. Er tydeligvis ikke alle som får det nå for tiden, selv om det er livsviktig. Tenker ikke så mye på julen jeg, selv om vi er sammen med barn og barnebarn fortsatt, så skal de alle sammen andre plasser på julaften og vi blir aleine. God helg.

Paula sa...

Ja julen blir inte som den brukar i år, för din del av ännu fler anledningar än pandemin. Strunta i de måsten som ni brukar göra, ta bara fram de julgrejer du verkligen känner för att de tillför något. Det är ju lätt för mig att säga som inte firat jul de senaste trettio åren...Men julmat brukar jag fixa, både till mig själv och till dotter och barnbarn. Så blir det inte i år. Tror knappast att vi kan träffas. Men det är så trist, jag har ju två småttingar jag inte fått träffa ännu.
Men det finns så mycket som är mycket värre så jag klagar inte.
Sköt om dig!

Bokdamen sa...

Ja det blir nog en konstig jul i år, jag har knappt tänkt på julen, levt kvar i oktober då det varit så varmt. Men nu har jag ställt in mig på att det blir lite som en vanlig helg med lite mer ledigt, men jag är ingen stor julfirare så det är nog lättare då. Fina blommor! Hoppas läkningen går bra inför fortsatta behandlingar.

Efwa - Medea sa...

Vi kommer också att vara ensamma i jul. Kanske kommer vi att träffa våra barn via skype eller zoom, digitalt för att kunna dricka glögg eller äta "tillsammans".
Jag kände att iår ska jag faktiskt "storstäda" inför jul, något jag sällan hinner med i vanliga fall. Men iår när det inte är en massa andra aktiviteter som tar tid kan jag faktiskt unna mig ett genomstädat hem.
Vackra amaryllis du hittat. Bulbs har sitt lager nära där jag bor och dessutom i samma hus där jag lämnar in vår robotgräsklippare för vinterförvaring. Har aldrig beställt från dem men jag såg att de hade massor med lökar på lagret. Någon gång kanske det blir av...

tanthuset.blogg.se sa...

Ljus är välkomna nu den här tiden när mörkret känns som värst. Klokt av dig att hålla dig undan alla riskmoment, speciellt nu när smittan sprider sig igen!
Kram på're