lördag 10 oktober 2020

FEM FRÅGOR MED SVAR

Så var det dags för veckans fem frågor från Elisa och jag ska göra ett försök - men jag kanske är sent ute. Det är ju lördag redan..... 

1. Hur ser det ut i din källare/förråd? I förråden - vi har ett stort garage, ett trädgårdsförråd med två rum samt en f.d verkstad - är det ordning och reda för det är min käre gubbe Rolle som fixar det.

2. Vad samlar du på dig mest? Växter och smink..... (vilken kombination)

3. Vad i ditt hem behöver rensas ut? Gamla kläder, jag slänger aldrig nåt jag kan använda i trädgården.

4. Är du bra på att rensa ur din mailkorg? Ja, varje dag! 

5. Vad sparar du gärna som andra kastar? Ordentliga Rolle gillar att kasta saker och hålla iordning, så det är saker varje dag jag får rädda!

👤

*******************

Du som inte gillar att läsa om mina sjukdomsproblem kan hoppa över följande, men jag vill ha med inlägget för jag använder bloggen som en dagbok:

Igår blev det en mardrömsdag. Det började med att jag mådde perfekt, vacuumpumpen borttagen i onsdags, bröstet ihopsytt, sovit gott på natten och det var soligt och fint väder. Men så fick det ju inte vara förstås.....

När jag vid tiotiden satt vid datorn så hörde jag ett bekant ljud – trodde jag. Det lät som vacuumpumpen så jag reagerade inte först, men jag hade ju ingen sån längre! Det var nåt annat som droppade och när jag tittade på golvet så var det en stor blodpöl bredvid mig. Jag droppade blod och hela t-shirten på sidan var full. Stygnen hade gått upp. Så in i badrummet och försöka klä in mig med bandage, vilket gick bra då jag har en massa kvar sen förra sejouren med sårvätska. Sen försökte jag ringa bröstavdelningen på sjukan, men där fick man till svar att dom skulle ringa upp på måndag! Så det blev att ringa sjukvårdsupplysningen som i sin tur tog kontakt med bröstavdelningen, men jag fick naturligtvis det svar som jag misstänktÅk till akuten!

Vi kom dit efter deras lunch (man är ju inte dum, personalen där måste ju äta också) och jag kom in hyfsat snabbt och sen var det som vanligt fullt med folk i rummet. Träffade manliga 2 sköterskor och 2 yngre läkare och sen kom en kirurg ner från bröstavdelningen och tittade och talade om vad som skulle ske. Massor med prover togs igen, men alla var bra – och så togs ett odlingsprov på blodet i bröstet vilket var nått nytt. Hade ju inte blött tidigare. Urinprov hade jag tagit dagen före hos onkologen så det behövdes inte. Sen stoppades det en liten bit av ett uppsugande tyg (hade upp till 7 såna av största modellen förra gången i maghålorna), dom två trasiga stygnen togs bort och så lades såret bara om igen. Nu ska jag tillbaka dit imorgon och sen till bröstavdelningen på måndag. Sen är det vc på tisdag och onkologen på torsdag. Så man har fullt program.....

Det var alltså två stygn som hade gått upp och jag frågade kirurgen om det inte var alldeles för få stygn, bara 7 st, till ett sår på 7 cm och han höll med faktiskt. Dessutom frågade jag vid ett flertal tillfällen om jag inte skulle ha BH på mig dygnet runt som stöd, men det var inget behov av. Vi skojade ganska frisk i rummet och det började med att jag hade bara tagit fram det vänstra bröstet och då sa en av läkarna att det såg rött och svullet ut. Då sa jag; Nej, titta på det andra det är precis lika svullet!  När jag sen frågade varför man inte använder klammer istället för att sy och då sa dom att det blev så fult ärr efter; Spelar väl ingen roll på en gammal kärring som mig, sa jag då!

Sen på eftermiddagen åkte vi hem efter att ha landat i Klinte för att hämta ut penicillin som jag skulle äta för säkerhets skull för bröstet, men även för den urinvägsinfektion jag fortfarande känner av lite trots 2 olika omgångar av medicin. Jag trodde jag sen skulle få en skön kväll, men det blev tyvärr precis tvärtom. Bröstet höll sig lugnt, men när jag satt och pratade i telefon med en väninna vid sjutiden så fick jag halsbränna.

Jag hade fått förhållningsregler tidigare att jag skulle dricka surt, vilket jag gjort. Det var tranbärsjuice, citron/ingefära och så vanlig citronsaft. Dom två förra smakar ingenting, har problem med smaken nu när jag får cellgift – allt smakar konstigt eller inget eller äckligt. I veckan köpte jag en jättefin krabba men fick kasta halva efter det att jag nästan mådde illa av smaken. Alltså drack jag en massa citronsaft som verkligen var sur – och så mitt i snacket med min väninna fick jag avbryta för det började göra enormt ont.

Sen höll det på i 4 timmar (!) trots intag av 4 novalucol samt massor med vatten och till slut ett litet kex med smör, sen kom doktor Bloom på att vi hade nog några påsar Samarin i vår reseväska och då släppte det så pass att jag kunde lägga mig ner i sängen. Till slut la jag mig ner och somnade, men eftersom jag druckit så vansinnigt med vätska så har jag spenderat halva natten på muggen. Inte heller så kul.....

På morgonen tog jag min stora penicillintablett på fastande mage och fick ont direkt! Men det släppte nästan direkt när den åkt ner ordentligt och nu har jag ätit två små mackor och det känns OK. I morgon måste jag tillbaka till akuten, har fått en speciell kallelse så jag kommer in, men är förvarnad om att det kan ta tid. Det är ju inget livshotande jag har, det ska ju bara stoppas i ny trasa och läggas om. Så dom ville att jag skulle komma klockan åtta (!) men det var OK att komma lite senare vilket jag tänker göra. Den här gången ska jag ta bilen själv och åka upp, jag kan ju faktiskt köra och det är inget kul för Rolle att sitta och vänta på mig i timmar. 


Ni som kan; Njut av helgen!

SUSIE


5 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Oj, här kände jag inte igen mig. Ny layout och ingen bild överst ... jo förresten, när jag öppnade hela bloggen såg jag en fin headerbild men den försvinner när jag går in på själva inlägget.

Men Susie, det var ingen rolig läsning. Förstår inte att det ska behöva bli så mycket komplikationer. Det ena efter det andra. Bra att du fått penicillin ändå, så det inte blir någon infektion. Även om det är jobbigt med tabletterna. Skönt ändå att ni kunde skoja lite, mitt i allt elände.
Nu hoppas jag bara att det går bra imorgon på akuten. Att du inte får vänta för länge. Och jag hoppas du kan få i dig något att äta utan att magen börjar krångla.

Kram till dig!
Anita

Paula sa...

Det var ingen rolig läsning om hur besvärligt du har det med hälsan. Tur att du har humor och ett gott humör samt en bra man vid din sida. Jag önskar dig allt gott och styrka att orka stå ut, för vad är alternativet...
Hoppas du snart mår bättre.

tanthuset.blogg.se sa...

Men allra som finaste Susie!!! Du ska då råka ut för allting verkar det som :(
Jag håller tummen nu att det här ska vara det sista eländet, att allting ska bara bli bättre, kram på're!

Lena i Wales sa...

Oh, vilken hemsk tid du haft och har.
Bra att du skriver om ditt mående och det tycker jag att du också ska göra i fortsättningen om du vill. Hemskt att läsa, men nog nyttigt för oss alla och får oss att tänkta till, förhoppningsvis. Känner för dig!
Stora kramar från Lena

Maribel sa...

Hej Susie!
Nej så tråkig läsning, hoppas det ordnar upp sig.
Krya på dig Kram /Marika