onsdag 23 september 2020

ROSOR, TIDLÖSA & CHIHUAHUA

I förrgår kom min käre gubbe hem med en bukett med rosor. Han tyckte jag behövdes piggas upp antagligen - och det hade han verkligen rätt i!

 När han var inne på Coop frågade tjejen i kassan hur vi och vår lilla hund mådde!?  
"Tjejen" måste alltså vara en som bor i närheten, eller nån som brukar köra förbi Rolle när han gick på vägen med Santos. Rolle fick naturligtvis berätta det sorgliga och då berättade hon att hon också mist sin gamla hund.

Men det här är ju en förhållandevis ung tjej, så hon hade för ett halvår sen skaffat sig en ny. Den gamla var en större hund, men nu hade hon valt en liten. Det var en blandning, men Rolle kom inte ihåg av vilka raser.....

Så igår åkte vi båda in till Hemse - jag var ju tvungen att ta några blodprover tills i morgon - och då åkte han till Coop och fick en bild på den lilla sötnosen (tror att det bl.a. är Chihuahua) - och så erbjöd han sig att om det behövdes så fanns det två villiga hundvakter i Eksta.....

Hon tackade för erbjudandet, men hon bodde granne med sin svärmor som alltid ställde upp. Så det blir förmodligen inte aktuellt. Tyvärr!

Men tisdagen den 6 oktober kommer Anna & Leo (Santos kompis, som är en strävhårig Podengo Portuguese Pequeno) hit så att vi får krama och pussa på honom. 
När han var här när Santos levde så lekte och busade dom hela tiden, så man hann inte riktigt med det!  Konstigt nog blev dom dock aldrig avundsjuka på varandra när man hade "fel" hund i knäet!!

Ska bli väldans sorgligt men också trevligt.....


SUSIE



5 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Visst är du värd de fina rosorna, han är så snäll och omtänksam din "gubbe" <3
Passa på och njut av Leo sen när han kommer, även om jag förstår att det kommer att göra lite ont också, det är ju trots allt minnen som kommer men dom är fina <3
Kram!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så fin bukett du fått. Han är allt omtänksam Rolle, så fint tycker jag.
Det ser definitivt ut som det är mycket chihuahua i den lilla hunden. Synd att hon inte behöver hundvakt. I vårt område finns ett par pensionärer som haft hund i princip hela sitt vuxna liv. När deras senaste hund gick bort kände dom att dom nu var för gamla för att skaffa en ny. Så dom ställer upp som jourhem för hundstallet i Stockholm för hundar som så småningom ska omplaceras. Vi träffar dom ofta med någon ny hund. Den senaste var en kritvit japansk spets, jättefin. Den tror jag dom hade i över en månad innan den fick ett nytt hem.
Fin bild på Santos och Leo. Jag tror att även om det kommer att kännas sorgligt så kommer det säkert också att kännas bra för er att få träffa Leo som Santos tyckte så mycket om. Ni får se till att gosa riktigt mycket med honom.

Kram
Anita

Ingrid sa...

Han är omtänksam, din Rolle, var rädd om honom!
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Vilka fina rosor Rolle kom hem med. Jag tror att ni kommer att få en dos av hund när ni minst anar det. Kan ni inte sätta upp en lapp på a-tavlor i affärer. Någon som kan svänga inom innan jobbet eller när det kört ihop sig för dem.
Kram, Bosse

Lena i Wales sa...

Så gulligt av Rolle att ge dig vackra blommor! Så omtänksamt.
Kanske bli hundvakter?
Sköt om er!