fredag 10 juli 2020

FEM FRÅGOR & MÅNGA BLOMBILDER Del 3

Elisa håller fortfarande igång sina fem frågor och den här veckan kom det frågor som gjorde mig glad, men samtidigt mycket ledsen;


* Hur spenderade du somrarna som barn?
Åh, dessa underbara somrar som alltid spenderades på landet någonstans. Antingen tältandes med föräldrarna, på kollo, på bondgård, hos goda vänner och deras barn – men alltid nära vatten så man kunde bada. Har underbara minnen från alla mina fantastiska barndomssomrar!

* Hur spenderar du sommaren i år?
Sittandes framför datorn.

* Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
Vi hade hyrt ett hus på Hallandsåsen en vecka – fick vi avboka – och sen tänkte jag mig härliga dagar på altanen med MÅNGA poolbad - och kanske t.o.m. lite havsbad då och då.

* Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Bada!

* När brukar du ta första doppet?
I havet strax före midsommar och i poolen i april/maj.

**********************************************************************************

Från matplatsen på altanen har vi utsikt över kohagen, men också över en liten knasig "rabatt". Det var från början tre trekantiga rabatter utplacerade i en trekantig formation. I varje fanns det en trekantig spaljé där jag hade planterat tre Clematis på varje. 

Med tiden så blåste två av dom tre spaljéerna sönder i en storm så jag la helt sonika igen rabatterna under. Dessutom så tog en av klematisarna helt över den 3:e och sista spaljén. Det blev den mörkt, nästan svarta förutom när solen ligger på den.

Jag ska försöka få fram namnet, finns helt klart någonstans i mitt kartotek, men så länge kan ni njuta av den "namnlös".

Visst var den ännu snyggare ihop med dom två ljusa jag hade planterat, men trivs dom inte så trivs dom inte.....


I "långrabatten" på andra sidan huset växer dom här vita toppklockorna, Campanula glomerata `Alba´ som är ett ogräs egentligen. Men jag har ett svagt minne av att min väninna gav dom till mig, så dom får växa kvar tills hela rabatten ska rensas.

I pallkragarna på den sidan av huset växer också min lila "höstflox". Varför den kallas "höstflox" fattar jag inte, den började blomma innan jag åkte in på sjukhuset den 7:e. Då var det väl ingen "höst"!? 

Men det spelar ingen roll vad den kallas, jag gillar den starkt! 
Det här var alltså dom bilder jag tog dagen innan min operation, så strax - efter lunch - ska jag ut och ta lite nya samt vattna!!!

Jag måste passa på att be om ursäkt för att jag inte kommenterat nåt på er bloggar sista tiden och att jag slutade mitt inlägg igår ganska abrupt. Men illamåendet tog över.....nu mår jag dock bra igen!

SUSIE

9 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Ni bor ju i paradiset!

tant Hannele på Hisingen sa...

P.S.
Det finns även Sommarflox.

Ingrid sa...

Skönt att höra att du mår lite bättre i dag!
Kram, Ingrid

Bokdamen sa...

Väldigt vackra bilder! Fina sommarminnen. Ha en fortsatt trevlig fredag!

Lillian "sognafaret" sa...

Du har så mange nydelige blomster i hagen din.

Mrs Calloway sa...

fantastiska bilder! flox hör till mina favoritblommor. de fanns i mitt föräldrahem och ibland dyker det upp ett par stycken i min egen trädgård.

Karoleen sa...

Härligt som vanligt att lösa sina inlägg, jag hoppas att allt går bra med dig, trots illamående och annat. �� Vackra blommor som vanligt och härligt med sommarminnena!

Kina sa...

Men vilken blomsterprakt! Det är väl det bästa med sommaren, all växtlighet som bara frodas. Älskar det!

Paula sa...

Oavsett väderlek så har du dina vackra blomster, och för att få dem att frodas krävs nog lite annat än att sitta framför datorn! Trevlig helg