torsdag 9 juli 2020

MÅNGA BLOMBILDER Del 2

Idag känner jag mig betydligt bättre, vilket känns konstigt med tanke på att jag inte mådde ett dugg dåligt efter min operation. Tvärtom, jag hade inte ont alls och redan efter några timmar låg jag och läste i en medhavd thriller på "uppvakningsavdelningen".

Jag ringde till Rolle och bad honom att hämta mig klockan fem. Först måste jag ha varit uppe och kissat, sen ätit en macka och druckit en massa saft - därefter träffa kirurgen. Klängrosen Alchymist - den av dom fyra rosorna på min "folly" jag gillar mest. Den är supertålig och när dom andra fryser ner eller torkar, så bara växer den!

Allt hade alltså gått bra, så det vara bara att klä på sig och invänta "chauffören". Jag var lite tidig så redan halvfem gick jag ut (åkte rullstol som Rolle hade med sig) från avdelningen.....som tur var visade det sig. Klängrosen Golden Showers som nog är den vackraste av dom som växer på "follyn".

Jag började nämligen må lite illa och i bilen hem kräktes jag (hade påse med mig). Sen har jag mått illa sen dess och kräktes också efter middagen igår. Men idag känns det betydligt bättre även om jag är hemskt trött. 

Min Agapanthus - Afrikas Blå Lilja - som vi fick som ett litet skott av våra vänner Ingvar & Margareta för flera år sen och som vi brukade ha på altanen
- är nu så stor att vi orkar inte bära upp den. Den verkar dock trivas i växthuset och har 10 blommor.....


Så mitt besök hos frissan i Ljugarn idag fick ställas in. Men det gör inte så mycket, ska ju inte träffa någon och på tisdag ska jag till henne istället. Det blir kanske det sista besöket hos frissan på lång tid, förmodligen ska jag få cellgift och tappa allt hår.

Hypericum inod. `Magical Passion´

SUSIE

3 kommentarer:

chica sa...

Que lindas tuas fotos e que bom hoje te sentes melhor. Boa ida ao cabelereiro e o depois, fica pra depois... Mesmo se caírem os cabelos, voltam a crescer! Fica bem, Te cuida! bjs, chica

Ingrid sa...

Det låter jobbigt Susie!
Hoppas att det där illamåendet ger med sig.
Väldigt vackra blommor har du att glädja dig åt i alla fall.
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Väldigt vackra blomsterbilder du bjuder på. Rosen Alchymist är en favorit hos mig. Har haft den men tyvärr frös den bort en riktigt kall vinter. Satt nog inte på gynnsammaste stället. Golden Showers är också jättefin.

Jobbigt med ditt illamående. Hoppas nu att det inte kommer tillbaka utan att det blir bättre och bättre. Så tråkigt att du måste gå igenom cellgiftsbehandling. Hade hoppats du skulle slippa och kanske bara behöva strålning. Men det gäller väl att vara på den säkra sidan och få bort eländet ordentligt.

Ha det nu så bra som det bara går. Hoppas solen tittar fram och att du kan njuta av trädgården.

Kram Anita