torsdag 11 juni 2020

BLOMBILDER & SJUKHUSBESÖK

Igår spenderade vi halva dagen i Visby. Det blir så när man ska till lasarettet för en del undersökningar

Penseér (som jag tröttnat på nu) vi ingången, samt Santos - som jag absolut inte tröttnat på!

Själva undersökningarna - mammografi, ultraljud och så biopsi - gick dock väldigt fort, men sen är det en massa "runt omkring saker" som alltid tar tid. Man ska ta sig dit (45 min med bil), man ska "checka in" i kassan en halvtimme innan för säkerhets skull så man inte kommer för sent till avdelningen som alltid (?) ligger längst bort och högst upp - och sen allt man ska göra på stan innan man åker hem igen.


Gulbladig perukbuske och allium.

Gulbarrig idegran och vild trädgårdsnattviol.


 Vi hoppade dock över shoppingen och vi skulle ha ätit i Visby, men vi kände inte riktigt för det så vi gasade hemåt och stannade bara i Klintehamn för att handla - vilket också tog en massa tid. 
Så igår blev det inget gjort i trädgården alls förutom lite vattning, men det gjorde inget för som vanligt den här våren/försommaren så blåste det! Och det gör det idag med.....

Rosablommig vallmo som jag fått av en väninna - fast då var den lila!

Det var helt tomt på sjukhuset vilket kändes mycket konstigt, men bra. I den stora ankomsthallen fanns det 3 kassor öppna, men endast 2 patienter - jag och en till! 
Uppe på avdelning var jag helt ensam förutom personalen, så jag fick hela 3 stycken som tog hand om mig. En läkare och två sjuksystrar - som alla var otroligt trevliga och vänliga. 

En amerikansk kastanjebuske - med en gulbladig smällspirea i bakgrunden.

Jag trodde att det bara skulle göras mammografi igår och sen skulle jag bli kallad till dom andra undersökningarna efter ett par dagar, men 45 minuter senare var alla tre avklarade. Jätteskönt!

Ett förvildat silverkungsljus som har spritt sig från "stenhörnan" till "långrabatten".

Nu ska jag inte tillbaka dit utan jag är förflyttad till bröstmottagningen dit jag ska om en vecka för att få svar, så det blir att bita på naglarna tills dess. Jag hade gärna sett ett förhandssvar, men det fick jag inte. Och även om jag försökte kika så mycket som möjligt på ultraljudsbilden så säger ju inte den mig nåt. Nej, det är bara att vänta och försöka låta bli att oroa sig. Inte speciellt lätt.....


En bergsros - Cistus - med massor med knopp i "långrabatten" med en gulbladig smällspirea i bakgrunden.

Som jag skrev här ovan så blåser det idag också. Visserligen ganska varmt, men det är inte kul att sitta på altanen och vara tvungen att hålla i grejorna på lunchbordet så dom inte blåser bort. Jag får se hur vi gör, vi kanske sitter inne idag - även om det känns väldans trist när vädret för övrigt är så varmt och fint!

Min "folly" med 4 klängrosor och en gulbladig dvärgschersmin, samt en sommarblomma på CD-stället.

Men nu ska jag ut och vattna, först i växthuset där det är väldans varmt när solen ligger på. Trots gardiner. Därför behöver alla krukor vatten varje dag trots att dom är stora. 
Sen måste jag spilla på vatten på krukorna på altanen samt krukorna på framsidan vid ingången igen, dom torkar ur så fort i vinden. Men jag ska börja med att göra iordning lunchen och dessutom bestämma var vi ska sitta. Det beror på var herren i huset vill ha för mat!

En blomma med vackert besök på rynkolvonet.

****************************************************************

Kl. 13.30 - Nu har vi ätit lunch. Det blev inlagd sill (Rolle föredrar det), matjesill (min favorit)  & färsk potatis, färsk lök & gräslök samt turkisk yoghurt - och vi satt naturligtvis ute. Det går ju inte att äta sån mat annars! Men blåste gjorde det, så det gällde att duka med tunga saker på dom lätta tallriksunderläggen..... 

Den orensade "murrabatten" på baksidan med massor av buskar. Dom två som inte slagit ut ännu är vanliga korneller - fast med 
orange stammar istället för röda.....

Vi har också bestämt att vi ska grilla ikväll. Det kommer bli tjocka revbensspjäll som jag håller på att förkoka just nu. Sen ska dom läggas i en stark marinad som jag gjort och först därefter grillas. Allt för att dom ska bli riktigt  möra. Till det ska jag servera lite grönsaker samt en sallad gjord på vattenmelon samt hackad lök i olja och vinäger. Ja, Rolle ska väl ha lite färsk kokt potatis igen förstås! 

Vänstra sidan av "murrabatten" ovan. Här är jorden bytt, men det har inte hjälpt. Nu efter ett antal år så har både azalean
 och rhododendron nästan dött. Istället växer här MASSOR av ogräs.....

För ovanlighetens skull blir det också efterrätt (om vi orkar); Grillad ananas med vit hemgjord chokladmousse. Det här var egentligen det vi skulle haft igår kväll, men jag var inte på humör då.....

Inpackad altan för att skydda möblerna mot all gul tallpollen som kommit ner på grund av blåsten.

Nu ska jag gå ut och försöka ta lite bilder till det här inlägget, innan allt fint i trädgården blåser sönder!!!

En vinlåda - med toffelblommor - som Rolle laserat röd för att få den att passa på altanen.

SUSIE2 kommentarer:

Ingrid sa...

Hoppas att du får ´positiva besked från bröstmottagningen. Att det är en nervös väntan förstår jag mer än väl.
Och vad ska man säga om blåsten. Nog kan man bli bra trött på den och jag försöker sätt krukor i lä, stöda upp sånt som är högt och rangligt. Vallmon gillar inte blåsten heller. Måtte det sluta snart.
Ännu har jag inte ätit färskpotatis, men jag har jättefin dill och gräslök, så det är hög tid att få hem både potatis och matjesill.
Ha en skön fredagskväll! Mycket gott att äta har in i alla fall.
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Det var väl ändå bra att du fick göra alla undersökningarna på samma gång. Förstår att det är nervöst nu, jag håller tummarna jättehårt och så hoppas vi på positivt besked.

Maten lät väldigt god. Vi har "bara" 'ätit pizza idag. Har sågat ner ett dött plommonträd och grävt upp roten och det tog sin tid så det fick bli något lättlagat. Imorgon blir det i varje fall grillat här också. Vi har eldningsförbud nu men grilla på egna tomten är tillåtet. Vi står ju alltid vid vattenutkastet så det är bara att vräka på vatten om något skulle hända.

Och så blåsten. Jag har alla mina tomater står i mjölkkartonger i uterummet. Ska plantera ut dom i helgen. Satte ett litet korsdrag för att få lite svalka därinne. När jag kom in hade alla tomater blåst omkull. Men som tur var hade alla klarat sig. Det blåser jättemycket och ska tydligen göra så till mitten av nästa vecka.

Kram Anita