tisdag 16 juni 2020

FÖRUNDRAD

Ibland är det så att saker och ting som händer runt omkring en gör en riktigt förundrad - och/eller irriterad. Det är naturligtvis det senare som gäller idag!

Nävor i långrabatten.

För det första så är det mitt redigeringsprogram som retar gallfeber på mig. Det har sen länge tillbaka haft en "ny modern version" som man kan välja att använda. Om man vill! Jag vill inte!!
Men idag hade jag tydligen inget val, det var bara att bita i det sura äpplet och försöka hitta tillbaka till det gamla vanliga, som alltså fortfarande finns kvar. Och efter mycket om och med så kom jag in på det gamla - och det fungerar precis som vanligt. Man kunde alltså andas ut.....

Äntligen har klotrobinian slagit ut, trodde faktiskt vi skulle bli tvungna att ta bort trädet.

För det är ju alltid så när saker och ting ska "moderniseras". Allt bra från det gamla kommer inte att tas med, vilket är vansinnigt idiotiskt. Att man lägger till en massa finesser MÅSTE inte alltid betyda att bra saker som är lätta att använda måste tas bort! Nåt att tänka på för "förnyarna" kanske!?

Vad är det här för ogräs? Jag har fått lära mig att det är nåt som på gotländska
kallas kramplaus, men det var bara vår hustomte som kallade det så.
Andra gotlänningar har inte en aning om vad kramplausar är!?

Det var det ena som irriterade mig. Det andra var att igår var vi till apoteket och inhandlade två saker, en ask med Salivin som är små tabletter som hjälper till med salivutsöndringen när man äter medicin som gör att man blir torr i munnen. Alltså till mig!

Saliva och en liten guldalm.

Sen skulle Rolle ha en burk med Omega 3 som läkaren har sagt är bra att äta när han stoppar i sig en massa hormoner mot sin prostatacancer. Rolle gick in, handlade en burk och en ask, kom ut och gav dom till mig  -  som la dom i bilens mittfack nedanför radion. Trodde jag...

Rosaröda lupiner, ruta samt aklejor.


Så kom vi hem, men då hade jag stoppat dit min plånbok samt lite pappersskräp i facket, så Rolle rensade och gav mig sakerna som jag stoppade i min väska. Väl inne så ställde jag min ask med Salivin på kont.bordet och sen tänkte vi inte mer på det.

Gulbladig smällspirea i långrabatten med violruta.

Idag när Rolle skulle ta sin Omega 3-tablett så hittade han inte burken. Den var borta - och är det fortfarande. Han har letat igenom bilen, kontoret plus alla tänkbara ställen. Sen har jag gjort detsamma + att vi letat igenom min väska 5 gånger! Och det är en "sommarväska" med endast 3 fack!!

Överblommad allium med silverhavre bredvid växthuset.

Jag har dessutom inget som helst minne av att jag tagit upp nån medicinburk ur min väska när vi kom hem, så jag var övertygad om att burken låg kvar i bilen. Att den ramlat ur min väska och rullat in under en stol, men det finns ingen där!? 
Vi har alltså letat i flera timmar, så nu är man ju väldans nyfiken på var den är. Det kommer sluta med att vi köper en ny burk, inte hela världen, och när vi gjort det så kommer burken helt plötsligt att hittas! Så är det alltid.....


Fantastiskt vackra svartlila lupiner och rosa aklejor i pallkragarna.


När klockan var fyra åkte Rolle iväg för att köpa kvällstidningen och när han kom hem så sken han som en sol. Han hade hittat sin medicinburk! Jag hade kastat den ovanpå Santos bur som står i baksätet och den hade naturligtvis ramlat ner bakom buren. Så nu är allt frid och fröjd igen.....


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Det som inte är stulet kommer igen brukar man väl säga och det bevisar väl den här historien också. Tur att den kom tillrätta, jag vet hur det är när man håller på att leta efter någonting som man absolut vet ska finnas någonstans.
Ha en fin fortsättning på midsommarveckan!
Kram, Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Allt som inte tjuven tar, kommer tillbaka...så sa alltid min svärmor :) vilket skulle bevisas!
Din underbara trädgård, jag kan aldrig sluta beundra den, dessutom ser ja violrutan, helt underbar!
Kram!

Lena i Wales sa...

Mysteriet löst.
Jag gillar inga förändringar inom data eftersom jag kan så otroligt lite, är nöjd med att göra allt på rutin.
Tänker på dig.
Trevlig midsommar!