lördag 13 juni 2020

OTROLIG VÄRME, MEN VÄLDANS BLÅSIGT

Det är så att idag är det nästan äckligt varmt ute - fast det blåser, som tur är! Så om ett tag när lunchen sjunkit ner så ska jag gå ut och fortsätta det trista jobbet vid ingången; Rensa i stenrabatten utmed stengången!!

Som synes på bilden ovan så är det en hel del att ta bort. Så fort det efterlängtade regnet kom i förra veckan - hela 15 mm - så bara hoppade det upp ogräs. Och det hade ju dessutom växt till sig under den milda vintern - inte bara i själva "stenrabatten" utan också i springorna mellan gångstenarna, men där började Rolle rensa igår. 
Han hann fram till den lilla självsådda pensén innan han - och jag - gav upp. Då var det ett ganska bra väder för ogräsrensning, men det blåste så mycket att det nästan blev kallt!

Eftersom Rolle fixar springorna så ägnade jag mig åt stenrabatten. Jag började från andra hållet så vi inte skulle gå i vägen för varandra och fick till den första femte delen, men det tog 1,5 timme - inte kul! Dessutom var jag tvungen att sitta på min lilla pall, så när man var klar och skulle resa sig så gick det knappt!!

Men...jag blev väldans nöjd med resultat, så nu ska jag ut igen och ta en bit till. Men jag ska inte hålla på längre än en timme, sen måste jag vila ryggen. Men det är svårt att avsluta innan allt är klart!

Den stora busken i parken till vänster är en vild hassel som fanns här när vi flyttade hit. Den till höger innanför staketet är en bollklippt forsytia som också fanns på tomten, men då var det en vanlig gles buske som jag flyttade hit och bollklippte.
Sen har vi det lilla trädet i mitten - som jag faktiskt varit lite orolig för. Det är en bollrobinia och alla bladen har inte kommit igång ännu. Jag trodde nästan att den var helt död - intorkad förmodligen - men nu har en massa blad sprungit ut högst upp. Vi får väl se hur den tar sig.....

Precis utanför staketet har vi ett flertal syrener och en schersmin, dom känner man doften av hela vägen bort till matplatsen på altanen. Den lilla kärran börjar nu bli mer och mer fallfärdig, så det kommer väl bli så att när man kommer ut en morgon så ligger det bara en brädhög där ute!

På den här bilden på en del av parken så ser man till vänster en finnoxel som vi grävde upp nere vid havet som ett pyttelitet skott. Rakt fram först ett tokyokörsbär framför ruinen, sen en liten bollpil som jag satt ett ynkligt liten pinne av för ett antal år sen och sen bakom den en vildapel. 
Till höger syns en buskros och sen en amerikansk lind som jag satte när den var bara 2 m hög. Och så har vi alla höga träd i det vi kallar "kohagen" som egentligen är en liten skog.

Men...nu ska jag ut till poolen och kolla hur vattnet är. Om det behövs lite kemikalier så får Rolle tillsätta det - för vi ska bada i eftermiddag!

SUSIE


2 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Vilket arbete ni har lagt ner under årens lopp.....och fortfarande gör! Att rensa stenplattor, det vet jag hur det är, så jag förstår att ryggen inte vill vara med så länge! Du ska vara rädd om dig!
Ha en fin kväll och det låter skönt med ett bad <3

Lena i Wales sa...

Så roligt att se din fina trädgård i detta inlägg och nedan! Massor av jobb för att uppnå detta.
Önskar dig en skön söndag!