lördag 23 maj 2020

LÖRDAGSVÄDER!?

Idag är det lördag och det regnar, typiskt! Men för mig som är pensionär - och i dom här tiderna - så gör det ingenting. Men normalt hade man kanske haft några trevliga middagsgäster och då hade det spolierat allt!!

En sektion av bokhyllan i biblioteket, med några av karafferna som är på väg ner 
ståendes högst upp.

Som det är nu så kan man "roa" sig med annat, som att dona lite i vardagsrummet t.ex. För några månader sen så tröttnade jag på att ha min karaffsamling ståendes i "biblioteket" högst upp på bokhyllan och därför inte få rum med fler böcker (fast jag har några bokhyllor till). Alltså tog jag ner alla och ställde dom i våra tre fönster i vardagsrummet. Blev riktigt bra!

Dom här skåpen finns det fortfarande, efter det att karafferna är inpackade där,  bra med plats för mer saker.

Men...fy fasicken vad dammiga dom blir fort - och är det nåt jag inte gillar så är det att städa inomhus. Det är fruktansvärt tråkigt, alltså bestämde jag mig för att "flytta" dom idag. Så nyss "flyttade" jag in dom i ett skåpen på bilden och där lär dom nog få stå ett tag. Tills jag längtar efter att titta på dom igen.....

  
Bild från tidigt i våras, men den enda jag hittade på den döda busken. Nu är den ju borta.....

Trots det trista vädret, fick vi i alla fall lite gjort i trädgården. Rolle fick bort den döda busken (vid pilen) i stenhörnan. Den har blåst sönder ett antal gånger, men nu var den helt död. Förmodligen vattenbrist efter två torra säsonger och den här torra våren.
Själv fick jag bort mer ogräs vid pallkragarna. Fast bara vid en sektion idag, nu har jag "bara" fem sektioner kvar, sen var jag helt genomfrusen. Det var ju mulet samt drog lite - och så bara +12 grader!


Bild från 2018 på en det japanska olvonet när det blommade sista gången. En favoritbuske!
Busken ovan var ett japanskt olvon som jag var mycket förtjust i. Men redan förra året var vi tvungna att ta bort den. Den gillade antagligen inte heller torkan - dessutom fick den konkurrens av det snabbväxande trädet Acer negundo variegatum. Fick förmodligen inte en droppe.....

Bild från 2019 på Allium i pallkrage.

Nu är nog tulpantiden över, istället väntar jag på att alla mina Allium ska börja blomma. Jag har ett tiotal namnsorter både i pallkragarna (där jag faktiskt satt några nya i höstas) och i dom andra rabatterna. Både på framsidan, bredvid växthuset och i rabatterna på baksidan. Man kan nog säga att jag är "lite" förtjust i dom!

TREVLIG HELG!

SUSIE


5 kommentarer:

Carina sa...

Att få lite gjort är mer än inget brukar jag tänka. Här var skönt arbetsväder men vi tar ner träd och släpar stockar och grenar. Då underlättar det om det inte är för varmt.

Ha det gott! Carina

Ingrid sa...

Det regnar ju alldeles för dåligt, som vanligt på den här delen av ön. Vi har bara fått ett par mm.
Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Jag gillar starkt allium. Ska bli kul att se när de kommer ut.
Städa kan man gör, frågan är om man vill,hi,hi.
Jag har faktiskt putsat några fönster här idag, får se om jag fortsätter.
Hoppas du får en varm och skön söndag!

Herr Nilssons Fru sa...

Oh här trillade jag in :)
Jag älskar blommor men inte rabatter, eller rättare sagt jag gillar inte att resa rabatter, så därför har jag bara en plats på tomten där det växer allt möjligt hej vilt och så står de också lite buskar o sten där. De sköter sig mest självt och blommor nästan ständigt. Så har jag stora krukor på soldäck o trappen med blomster. De e lagom för mig.
När jag kollade dina bilder så fastnade jag på första bilden i biblioteket, stolen där - så underbar, så färgstark och ja den förtrollade mig.
Kramiz

tanthuset.blogg.se sa...

Åhhh ännu fler vackra bilder!! Allium är en växt jag skulle vilja ha men då får jag nog försöka gräva en ny rabatt....älskar deras växtsätt och höjden <3
Kram!