fredag 24 april 2020

FREDAGSFRÅGOR OCH SVAR

Fast innan jag börjar med dom så måste jag bara visa att Rolle har rensat klart och lagt på nytt grus under rosenspaljén. Gjorde han idag på eftermiddagen när inte jag var hemma.....

Så nu är det bara att beskära rosorna vid den sista fjärdedelen, vilket är min avdelning. Sen ska jag också rensa i rabatten med alunrot och hyacinter framför gruset. Men det brukar gå på nån timme, så det är inte nåt större jobb. Sen kan man ägna sig åt alla dom andra rabatterna som måste fixas!

I år är det tydligen vitsippsår, det kryllar av dom överallt. 
När jag gick den vanliga turen med Santos så gick jag runt lite i "parken" för att titta på vad som händer där. Det var bitande kallt, bara +10 och så en hemsk nordan som gjorde att det kändes som -10 grader! Usch!! 😳

Blåsippor brukar det alltid vara många här, men jag tror faktiskt inte jag sett så många vitsippor någon gång tidigare (alltså under dom 17 år vi bott här).
Bilderna är ifrån "parken", från den vall som före mitten på 1900-talet var landsväg. På andra sidan  vallen är ett sluttning/dike in mot "kohagen" som vi numera fyller med växtskräp. Skulle gissa att det är en helt fantastisk kompostjord i botten på det!

Vit narciss och en rosa hyacint i en av pallkragarna.

ELISAS fem fredagsfrågor:

  1. Vad för slags museum föredrar du att besöka?
Jag föredrar trädgårdar/parker som ju också kan ses som en typ av museum - t.ex. Wisley Garden i England eller den årliga Chelsea Garden Show.
  1. Vilken typ av film ser du helst på bio?
Thrillers
  1. När var du senast och såg på teater?
På 80-talet i London, har nog varit på några i Stockholm senare också – men det här är den som har fastnat i minnet. Det var en mycket trevlig upplevelse, där jag - till mitt sällskaps stora förskräckelse – högt talade om att vi fyra var från Stockholm, vilket uppskattades av skådisarna. Genast fick vi en rolig historia berättad om PUB. Alltså om en pub som inte var en pub, mycket konstigt tyckte den engelska publiken!
  1. När besökte du senast ett bibliotek?
För någon månad sen. Om man läser så mycket som vi båda gör så är man tvungen ibland.
  1. Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?
Oj, vilken fråga! Till att börja med, vad är kultur? Det är ju helt klart olika för olika personer!! Själv skulle jag dock kunna tänka mig ett föredrag på nån riktigt vacker gård här nere på sudret (=södra Gotland) om växterna där och/eller bakgrundshistorien om själva gården. Har varit på flera och har gillat alla.....
👵🙆👏

Jag var som jag skrev ovan inte hemma idag på eftermiddagen. Jag bröt faktiskt den självpåtagna isoleringen och åkte till min vän och frissa i Ljugarn. Var helt enkelt tvungen, kunde inte längre visa mig ute utan att skrämma dom förbipasserande (men det var kanske inte livsviktigt). Det värsta var däremot att dom långa risiga hårtestarna åkte ner i ansiktet på mig, alltså försökte jag fästa upp dom men det funkade inte heller.

Dom i höstas nerklippta vinrankorna har börjat växa - och det har kommit flera vindruvsklasar redan!
Så jag riskerade faktiskt livet - man får ju tänkta så - och gav mig iväg till Marguerite. Hon har på grund av coronan dragit ner på öppningstiderna och så tar hon enbart emot en kund i taget. Vilket jag gillar. Så jag hoppas verkligen att man inte råkat ut för nån smitta.
Innan dagens besök har jag alldeles självmant hållit mig ifrån allt socialt liv, har endast en gång varit inne i en mataffär under 2 månader. Så det kändes lite fel, men som sagt - jag stod inte ut med håret längre.....


Nu ska jag stänga ner datorn för ikväll och istället ägna mig åt Rolle och TV´n. Först och främst ska jag titta på Lets Dance - men det får jag göra ensam. Min gubbe är totalt ointresserad av dans, både av att titta på det och att utföra det. Däremot hade jag en pappa som var en gudabenådad dansör, så var man någonstans tillsammans där man kunde dansa så gjorde vi alltid det. Det gällde på privata fester, på pubar eller på färjor till och från England. Oj, vad jag saknar honom.....

I "parken" finns det många små träd!


SUSIE

12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Wisley Garden och Chelsea Garden Show är trevliga besöksobjekt, fint bibliotek i Wisley Garden.

Hanneles bokparadis sa...

Wisley Garden med över 8 000 trädgårdsböcker

Paula sa...

Nu har din årstid börjat, odlingssäsongen, trädgårdssäsongen, nu är du i ditt esse, och jag förstår verkligen hur ivrig du är med att få påta i jorden och skapa vackra rabatter och se allt gro och växa, För mig räcker det gott att se andras färdiga resultat.
Vilket fint foto du har på Santos i headern! En riktig go-gubbe!
Trevlig helg!

Mrs Calloway sa...

jag har faktiskt varit på biblioteket så sent som idag och både lämnat och hämtat böcker. det gör jag utan kontakt med någon annan. frissan lämnade jag återbud till. är rejält långhårig, men jag är i gott sällskap. Angela Merkel har förbjudit tyskarna att gå och klippa sig så de är också långhåriga.

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar på fredagsfrågorna Susie!
Du har väl varit på Petesgården? Det kan jag annars rekommendera om du vill besök en intressant plats. Där finns vackra rosor från Ada Blocks tid.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Susie på Stjärnarve... sa...

INGRID: Visst har jag varit där, flera gånger t.o.m. Den bästa var när man fick lite bakgrund till gården och en rosenspecialist var där och pratade om rosorna som växer där.
Sen har jag varit på Körsbärsgården också och fått en uppdatering om den då restaurerade gamla trädgården - men det bästa där var berättelsen om hur gården kom till och om kvinnan som ägde den och verkade helt otrolig.....
Det är precis sånt jag gillar!
KRAM/Susie

Yumaidar Sutra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Boklysten sa...

Oj, vilka fina bilder! Chelsea Garden Show skulle jag vilja besöka någon gång.

tanthuset.blogg.se sa...

Alltså denna blåst!! Vad den ställer till med, det räcker inte att titta på termometern man måste verkligen ut för att känna att det är kallt...men dina underbara trädgårdsbilder får det att bli varmt i hjärtat <3
Ibland får man faktiskt bryta mot isoleringen och din frissa verkar ha förstått det där med "avståndet", så skönt att få bli klippt!
Hoppas du får en solig, fin dag utan blåst nu <3

Lena i Wales sa...

Kul att läsa svaren på frågorna. Har sett frågorna tidigare hos andra bloggare. Trädgårdsbesök är högt upp på min lista och små hembygdsmuseum, det gillar jag.
Det blir bara finare och finare i din trädgård och mer och mer vårlikt. Tråkigt dock med nordanvinden som ställer till det.
Hoppas allt gick bra hos frissan, svårt beslut att bryta sin isolering. Eftersom jag aldrig går till frissan har jag i alla fall inte det problemet att brottas med.
Fortsatt trevlig helg!

Jasa Cetak dan Fotocopy & Percetakan Buku Doa Umroh dan Haji sa...

Thank you for the information, hopefully it will become our literary treasure cetak buku doa umroh dan haji.

Jasa Cetak dan Fotocopy & Percetakan Buku Doa Umroh dan Haji sa...

Thank you for the information, hopefully it will become our literary treasure cetak buku doa umroh dan haji.