onsdag 1 april 2020

DAHLIOR & "Ur oreda kommer ordning"...

...som är veckans ämne i Trädgårdsfägring - om man inte kommer på nåt att skriva om!

Själv har jag massor av saker jag hade tänkt att skriva om, men först skulle jag gå ut i trädgården och ta lite bilder. Men...helt plötsligt började det att blåsa och då tappade jag lusten. Helt och hållet!

En "näckrosdahlia" som blir 130 cm hög.

Alltså så sitter jag här framför datorn som vanligt. Har precis varit inne på bulbs.se och kollat vad min kusin Monica har fått hem. Hon hade beställt 3 stycken dahlior (inspirerad av mina köp) och hon fick dom igår. Nyfiken som man är måste man ju då tjuvtitta vad hon valt!

En "dekorativdahlia" som heter Emmas Ippenburg och som blir 110 cm hög.
Som sagt, här sitter jag - men Rolle som är pigg och alert har byltat på sig och gått ut och jobbar nu i trädgården. Eller rättare sagt så jobbar han på infarten med att räfsa upp alla kottar som blåst ner från en tall i kohagen. Kottarna har retat honom ett bra tag, men han tänkte att det skulle sluta blåsa - då skulle han ta alla. Men det verkar inte sluta blåsa i år.....

"Bolldalian" Marble Ball som blir 70 cm hög.
Så av "oredan" på infarten - det var nämligen inte bara massor av kottar utan också grenar, kvistar och barr - så har det nu blivit ordnat och fint. Det är bra att ha en ordningssam gubbe.....

SUSIE

3 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Duktig man du har <3 men vad 17, blåser det hela tiden hos er nu??? Det är verkligen inte kul... Tjusiga dahlior visar du än en gång, det blir nog snyggt hos din vän :)
Ha det nu så gott, Susie <3

Lena i Wales sa...

Har man trädgård finns det alltid något att göra.
Mannen har också hållit på här, men jag vågar inte riktigt sno runt än med min stukade fot.
Sköt om dig!

Carina sa...

Fina dahlior. Jag hämtade min beställning idag och blev väldigt nöjd. Det var en samling fräscha, saftspända rötter långt från det man brukar få tag i i Sverige.

Ha det gott! Carina