onsdag 12 februari 2020

RUGGVÄDER!

I morse var jag övertygad om att vi skulle gå ut och fixa mer av "vårvinterns" jobb i trädgården. Men så blev det inte!

Från att vara strålande sol och blå himmel så burkade det till sig riktigt ordentligt, så nu är det grått och dessutom ganska blåsigt. Inget trädgårdsväder alltså.....
Förutom att ta bort en stam på trädet längst till höger - en katsura - så beskar jag igår även busken till vänster om den, en gulbladig smällspirea. Jag tog bort en stor grov gren som växte i en krok. Dessutom tog jag bort alla vissna perenner i dom fyra pallkragar som var kvar sen rensningen i höstas. Dom andra fyra satt jag massor av vårlök i så jag var tvungen att rensa ur dom då!

Bild tagen ifrån matrumsfönstret, jag ville inte gå ut!

Idag hade jag tänkt fortsätta med att ta bort allt det döda efter den stora rosenflockeln i långrabatten precis bakom pallkragarna. Men det är ju ingen panik, det har inte börjat växa nåt där ännu. Däremot i pallkragarna har det kommit upp både perenner och grönt från lökväxterna.
Sen skulle egentligen Rolle och jag med gemensamma krafter beskurit alla stora buskar som börjar hänga in över vår infart. Jag tycker inte att det är nån fara, men Rolle gillar det inte - och lite ska han väl få bestämma. Dock inte exakt hur det ska beskäras, det bestämmer jag!
I förra inlägget kommenterade Gunilla, som har bloggen Rosor och ruiner, att hon tyckte jag skulle dokumentera och visa våra träd när dom grönskar - och det tycker jag är en alldeles excellent idé. Så det kommer minst ett trädinlägg till i vår!

På fredag är det ju Alla Hjärtans Dag, men Rolle tyckte det var bäst att vara ute i god tid med blommor. Vilket jag inte hade något emot precis. Den här gången blev det en kruka med en rosa småblommig ros. Alldeles perfekt - för visst är den söt!


Det som jag annars har reagerat på idag är att det har kommit ett förslag om att en gammal lag bör ändras, alltså lagen som gäller våld, misskötsel, vanvård av djur. Om brottet anses som grovt kommer man kunna döma brottslingen upp till 4 års fängelse.
Verkligen på tiden! Det är bara att hoppas att domstolarna nu också dömer ut fängelsedomar, det verkar som om dom tidigare inte brytt sig om hur djur behandlats!!


Santos tycker också det är lite ruggigt ute, så bara vara på tomten är inte så kul. Däremot är det helt OK att ta långa prommisar med husse!
SUSIE

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja, det blev lite ruggigt fast det så så tjusigt ut ett tag.
Tro jag det att Santos gillar att gå promenader med husse.
Ha en fin fortsättning på onsdagen!
Kram, Ingrid

Mia Halvarsson sa...

Jag är avundsjuk på trädgården och din kärlek till den men inte på vädret! Jo, att ni börjar få vår kanske.... och jag ser fram emot bilderna!! Då kan jag njuta av dom :)
Ja att det ska bli strängare straff för djurmisshandel av allehanda slag, det är verkligen på tiden!!! Skamligt att det inte funnits tidigare! Hörde dessutom om en veterinär i landet som får fortsätta att "misshandla" djur med motiveringen att han blir utan jobb om han fråntas sin legitimation! Jag ryser....
Ha det gott nu och så hoppas vi på bättre väder för er!

Rosor och ruiner sa...

Åh, va kul med fler inlägg om träd, ser fram emot det!
Så söta rosor du fått!
Kram Gunilla

Lena i Wales sa...

Rom byggdes inte på en dag, brukar man ju säja, så det blir nog tid tids nog. Ni verkar har gjort en hel deli trädgården ändå, tycker jag.
Ha en skön kväll!

Märtha sa...

Trädgårdsarbete, nu? Nä, jag väntar allt tills almanackan säger sitt. Är för lat, helt enkelt. Allt har sin tid. Jag har skrivit om mycket som vi har (och mer) i vår finlandssvenska trädgårdstidning, smått kåserande där också. Just nu filar jag på ett halvkåseri om körsbär av olika slag. Det är roligt det också! Har bara alltför många foton av körsbärsblom - och ett där mogna körsbär fanns, och det fotot var synnerligen opublicerbart! Ha en God Alla Hjärtans Dag!