lördag 8 februari 2020

OMFLYTTNING INNE

Sist så nämnde jag att jag skulle kolla upp hur många träd vi planterat sen vi flyttade hit för 16 år sen. Och dessutom hur många av dom som är tvåstammiga…..!?

Anledningen till det senare är att Rolle påpekat att "alla" är det mer eller mindre. Och det är jag som skött beskärningen av träden, jag är ju "bonsaiist! Men vädret är inte på min sida, det är visserligen plusgrader idag men otroligt grått och ruggigt. Så lusten att gå ut och dokumentera det med kamera har inte infunnit sig, det får vänta tills det blir lite sol igen.

Rolle & Santos i Rolles soffa i vardagsrummet.

När vi flyttade hit för 16 år sen hade vi med oss MASSOR med böcker, trots att vi då gav bort en hel del. Vi har fortfarande väldigt många kvar, trots att vi sorterade ut massor för några år sen samt att vi skaffat flera hyllor. Bl.a. till alla pocketböcker som numera står i gästrummet där det är fritt att låna dom - och ta med sig böcker hem!

Efter flytten...

I torsdags så satt jag i min nyligen flyttade soffa och då kunde jag inte undgå att titta ut i mot matrummet och biblioteket och se hur dåligt med plats det var för fler böcker.
 Dessutom hade jag samlat på mig massor av karaffer innan vi flyttade som vi hade tagit med oss och ställt högst upp på bokhyllan. Inte nån idealisk plats för dom syntes dåligt. Böcker är ju ganska färgstarka så man tänkte inte på karafferna direkt.....

Nu finns det plats för fler böcker på varje hylla...

Nej, nu skulle dom flyttas bestämde jag! Men vart? Vi hade ingen ledig hylla eller plats i nåt vitrinskåp, så vad gör man!? Nån lust att göra det som Rolle föreslog det hade jag inte; Sälj dom!
Inte heller att ställa dom i nåt skåp eller i några lådor och ställa undan dom.
När jag börjat fundera på problemet med karafferna så var jag alltså tvungen att komma på nåt - och naturligtvis gjorde jag det. Sen om det är så bra, det vet jag inte men dom får stå här tills vidare!

I vardagsrumsfönstren bakom min nyligen ditflyttade soffa.
Det blev alltså exakt 9 karaffer i varje fönster - som lyckligtvis inte går att öppna. Vi har altandörren till vänster bredvid dom. 

Den stora "moderna" karaffen i mitten fick mina föräldrar av mig på deras 40-åriga bröllopsdag.

Jag försökte så gott det gick att färgavstämma karafferna lite. Så i fönstret längst bort blev det rosa, lila och så bara några få karaffer i kristall.

Här är det mittfönstret som fick mest kristallkaraffer samt några moderna i blått.

Att det tog så lång tid som 2 hela dagar att flytta hit karafferna berodde på att först måste jag tvätta fönsterna och fönsterbrädorna, dessutom alla karaffer. Vilket gjorde att jag naturligtvis började tänka på det här med hur dom kommer se ut om ett par veckor; Förmodligen jättedammiga! Hmmm…..

I fönstret närmast altandörren blev det grönt, en liten brun flacon målat med grönt och endast två
små kristallkaraffer.

Sen var det bokhyllan där alla hyllor måste göras rena, Rolle tog dom två högst upp, plus att alla böcker skulle flyttas om. Ett jäkla jobb, som jag gjorde förra året också. Men då berodde det på att vi la in nytt golv så alla böcker hade packats ner i över 40 stora numrerade påsar (så dom skulle komma upp rätt igen). I den vänstra hyllan är det skönlitteratur och i den högra thrillers. Sen står alltså alla böckerna i bokstavsordning efter författarnamnet.
Nu var det "bara" att flytta upp böckerna samt se till att det blev plats för fler på alla hyllorna, vilket blev riktigt bra faktiskt.....

Alla dom här karafferna har jag speciella minnen av. Antingen har jag fått dom av släktingar och/eller vänner, eller så har jag köpt dom under speciella omständigheter; T.ex. på resor i England.
Alltså kan jag inte göra mig av med dom, så nu får dom stå här ett tag!

SUSIE


4 kommentarer:

chica sa...

Lindas fotos!" Pode dar trabalho pra tudo organizar, mas valeu a pena! Ficou lindo! beijos, chica

Märtha sa...

Jag är överförtjust i glas! Om jag fick bestämma skulle det finnas två hyllor av glas i alla fönster, och där skulle jag placera glasföremål i alla möjliga färger - och sen skulle jag sitta och titta på hur ljuset speglar sig, hur föremålen ändras i olika ljusförhållanden... Precis som jag stod en gång i en timme och stirrade på Taj Mahal som ändrade sig allt eftersom solen gick ner. Och några timmar såg jag mausoleet i fullmånens sken... Det glömmer jag aldrig!

Mia Halvarsson sa...

Men det där blev ju jättebra!!! Herregud att flytta om böcker är inte kul alltså...men nog är man ganska nöjd när det är klart :) Ha en fin och stillsam söndag nu :)

Unknown sa...

If you're trying hard to lose kilograms then you have to get on this brand new custom keto meal plan diet.

To produce this keto diet, certified nutritionists, personal trainers, and cooks joined together to develop keto meal plans that are efficient, suitable, price-efficient, and enjoyable.

Since their first launch in early 2019, hundreds of people have already remodeled their figure and well-being with the benefits a professional keto meal plan diet can provide.

Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-tested ones offered by the keto meal plan diet.