fredag 31 januari 2020

FEM FRÅGOR EN FREDAG...

...och för en gångs skull så är jag på G idag!

I växthuset februari 2019 - i år vet jag inte om det kommer upp något alls. 
Jag har använt dom här hinkarna till andra växer.....

För dig som vill se vad Elisa samt andra har svarat på frågorna- eller kanske deltaga själv - gå till FEM FRÅGOR.

* Vad är något du av misstag kastat bort?

Kommer inte på nåt just nu – däremot så fick jag en chock i förrgår då jag skulle ta fram min ”stora stekpanna” och inte hittade den. Jag hade alltså 4 stycken; En liten omelettpanna, en sån där mellanstor som ska vara så otroligt bra – men som knappt går att använda eftersom det inte blir nån yta på det stekta, en alldeles nyinköpt stor och lätt och så den stora gamla som var absolut bäst och min favorit. Men som sagt, den fanns inte någonstans?

Det visade sig att Rolle hade slängt den och dessutom hunnit iväg med den till återvinningen samma dag! Han hade köpt den nya, tvättat av den och ställt in i skåpet. Sen frågade han mig om han nu kunde slänga den gamla. Och jag – min idiot – sa OK, jag trodde det var den värdelösa mellanstora han menade!!

Jag fick nästan ett sammanbrott. Jag var ärligt talat så arg att jag skrek rätt ut, det är nämligen andra gången han tavlar sig med stekpannor. Förra gången så tog han min älskade gjutjärnspanna och körde i diskmaskin – sen gick inte den att använda igen!

Nu sa jag till honom att slänga den värdelösa mellanstora, samt köpa en ny BRA panna till så jag åtminstone har två. Det behövs ju ibland. Men vi har inte kommit till Visby ännu, så än så länge har jag bara två stekpannor. En stor och en väldigt liten. Grrrr.....!!!

Det var alltså inte jag som av misstag kastade stekpannan, men det var jag som sa att min pedantiska man fick kasta en stekpanna – alltså är det mitt misstag!

* Hur ser din mejlkorg ut?

Får en hel del mail varje dag, men inte så vansinnigt många att jag inte hinner rensa bort skräpet direkt.

* Vad behåller du gärna som andra ser som skräp?

Allt som man kanske kan använda i trädgården. Och det är naturligtvis Rolle som anser det vara skräp! Han älskar att slänga "bra" saker.....

* Hur noggrann är du med källsortering?

Vi försöker vara riktigt petiga, men vi har ingen kompost. Vilket kanske låter konstigt, men efter att ha haft det i Stockholm så tröttnade jag som då fick sköta den.

* Hur skräpigt är det i din omgivning? 

Vi har inte skräpigt alls på tomten och när det ligger nåt i dikena runt om så tar Rolle bort det när han är ute och går med hunden. Folk har ju en konstig förmåga att slänga ut saker genom sina bilfönster och tro att det sen multnar ner och försvinner – även om det är av metall!?

😁

Så här såg det ut utanför växthuset lite senare i februari 2019 - så man vet vad som väntar!

SUSIE7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag vänder inte ryggen till min man - vi lägger loppis-saker i hallen, jag går oftast dit. Det där med trädgården... har jag minskat på, återvinning eller loppis nu.

Hanneles bokparadis sa...

jag vänder inte ryggen till min man - saker till loppis lägger vi i hallen, jag går dit oftast. Det där med trädgårdsgrejer har jag minskat på; direkt till återvinning eller loppis.

Ingrid sa...

Jag rensar då och då och visst har det hänt att något slunkit iväg som man sedan upptäcker att man bort ha kvar och det gäller både mejl och andra saker.
Det var skönt med lite sol i morse!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

riktigt hemskt stekpannedrama! jag förstår att du fick ett raptus. jag tar också helst till gjutjärnspannan. vi har heller inte riktigt samma syn på vad som ska sparas och vad som ska slängas hemma

Mia Halvarsson sa...

Ooooops!!! Har du en så pedantisk man???? Men slänga stekpannan, jag lider med dig speciellt eftersom det var du som tillät det i ett tillstånd av tillfällig förvirring :D Ja jisses, så det kan gå! Men du...det löser sig <3

chica sa...

Sempre lindo aqui passar! beijos, chica

BP sa...

Bra att du är på G igen:-)
Det där med stekpannan var ingen rolig historia, men jag håller nog med dig, det var aningen ditt fel. Men din Rolle verkar ha en hatkärlek för stekpannor;-)
Å tur att vi bara ha två levande diskmaskiner - min man och jag - för jag älskar också vår gjutjärnspanna, speciellt den räfflade med "grillkänsla".