fredag 13 december 2019

FEM FRÅGOR

Tänk att det är Lucia redan trots att det inte känns som vinter precis. Här är det fortfarande plusgrader - även om det inte är så många - och nåt vitt på backen har vi ännu inte sett!

För några veckor sen kunde man se några blaskiga flingor i regnet under några minuter men dom la sig inte ens på marken. Det var alldeles för varmt - och att vi sluppit snön och isen och därmed halkan ute känns extra bra. Vågar man säga det; Jag föredrar faktiskt regn före snö!

Ute växer gräset fortfarande och bellisen (tusenskönorna) blommar faktiskt. Så nån jul- eller Luciastämning har man inte kommit i ännu. Och enligt SMHI (ha, ha) så ska det inte bli nån vinter till julafton heller. Men som sagt, inte gör det mig nåt.....

HÄR FÖLJER VECKANS FEM FRÅGOR FRÅN ELISA:

  1. Vart skulle du kunna gå där alla visste ditt namn?
På ett lokalmöte för Trädgårdsamatörerna.
  1. Vart går du för att vara runt folk men utan att behöva prata eller bli igenkänd?
Visby eller till nåt vackert naturområde med massor av turister.
  1. Vart kan du gå för att känna dig hemma, utan att det är ditt eget hem?
Finns inte nåt sånt kvar längre tyvärr.....
  1. Var äter du mat när plånboken är tunn?
Nåt var finns inte för mig – äter ju nästan aldrig ute numera - utan jag får ta vad istället: Då får det bli att gräva i frysen och se vad som gömmer sig där!
  1. Vad är ett känt ställe du önskar fanns i närheten av dig?
Bauhaus och IKEA.
Den här kaktusen bor numera i växthuset där den är överfull med knopp, men dom har inte slagit ut ännu. Så fort dom gjort det ska jag ta en bild därifrån och lägga ut. Men visst är det ett tecken på att det nog är "vinter"!?

Den här bilden är också ett tecken på att det verkligen snart är jul. Dörrdekorationerna - samt en massa julbelysningar både inne och ute - kommer ju inte upp förrän till 1:a advent. Men nu när det är Lucia så kan jag äntligen börja plocka ur "julskåpet". Brukar börja lite försiktigt med några enstaka saker, men det går snabbt över och så åker ALLT fram. Jag älskar nämligen julen.....

Hos Elisa och hennes fem frågor hittar man många intressanta inlägg. Bl.a. den här hos boklysten där man kan vinna en trevlig bok. Härligt för mig som är lästokig!

Trevlig Lucia

SUSIE10 kommentarer:

Ingrid sa...

Roligt som vanligt att läsa dina svar Susie.
Vilken vacker kaktus du har. Jag hade en som jag lyckades få att överleva några säsonger, men nu är den saligen avsomnad. Jag springer nog där med vattenkannan för ofta.
Ha en fin Luciadag!
Kram, Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa dina svar! Du vill också ha ett IKEA ser jag!
Trevlig Lucia!

Hanneles bokparadis sa...

böcker har tagit över trädgårdsintresset, springer oftare på bokföredrag nu.

Älskar att läsa sa...

Vilken fin kaktus!
Tråkigt att det inte finns något IKEA på Gotland.
Här klagar jag på att det är långt till IKEA. Har två att välja på, antingen
norrut till Älmhult eller västerut till Helsingborg och det är ca 1 timmes bilkörning till båda

Mia Halvarsson sa...

Du är ju för härlig :D "Föredrar faktiskt regn före snö!" No comments mer än att det är tur att vi alla är olika ;) men jag avundas dig dina bellis och hade gärna sett att vi varit närmare våren! Kaktusen är så vacker och det ska bli roligt att se den i full blom <3
Ha en toppenfredag nu!

Marlise sa...

Trevlig Lucia!
Och tack för ditt julkort.
Jag hoppas att mitt kort kom till Gotland?
Kram Marlise

Paula sa...

Haha, du är den tredje som önskar ett Ikea i närheten. Måste stå överst på önskelistan, dock inte min. Jag föredrar loppisar och secondhand. Ingen vinter eller julkänsla ännu, men Luciatåg har jag sett...på bild. Trevlig Lucia-afton

BP sa...

Tusen tack för titt-in hos mig:-)
Vilka helt suveräna bilder! Skrattade gott åt ditt all-in vad gäller juldekorationer. Lagom verkar inte vara ditt ledord - hahaha:-)

Åsså grattis till en bonus dekoration - din novemberkaktus alltså. Min har för vana att börja blomma i mitten på oktober och sluta i mitten av december. Så jag fick snällt köpa en julstjärna som än så länge har överlevt. Har nämligen inga gröna fingrar.

Kul att läsa dina svar. Det är så roligt att många önskar sig IKEA i närheten. Vi har ju två i stor-Stockholm och några fler Bauhaus. Trots att båda ligger nära har jag inte besökt nåt av varuhusen de senaste tio åren...

Musikanta sa...

IKEA ligger lagom långt borta för oss att åka på en liten utflykt till. Då är det enda gången som vi äter ute eftersom jag älskar deras panerade spätta. För övrigt är vårt matkonto väldigt blygsamt eftersom maken är vegetarian och inte äter varken kött eller fisk. Eftersom han lagar nästan all mat äter jag också som han för det mesta.
Novemberkaktusen ser jättefin ut - lyser verkligen upp i höstmörkret.
Ingrid som önskar dig en skön tredje advent.

Mrs Calloway sa...

vilken vacker kaktus! och vagnen går inte av för hackor heller!