fredag 27 december 2019

FEM EN FREDAG

Idag vaknade man till en vit natur. Visserligen blev aldrig vägen vit, men den gröna gräsmattan var vit och de föll faktiskt snö ganska länge - innan det började dugga istället!
Jag tyckte faktiskt att vi kunde ha sluppit snö när den ändå inte kom innan julafton. Jag föredrar faktiskt "gröna vintrar". Men...vädret kan man inte påverka, så det är bara att acceptera.

Fick ett mail från Elisa att det var dags för veckans fem frågor. Herregud vad fort veckan har gått. Hade inte en aning om att det var fredag redan.Det blir ju lätt så när det är massor av helger och när man dessutom är pensionär. 
Förr i tiden när vi hade vårt företag i Stockholm så hände det att vi stängde i mellandagarna och gav oss ut på stan tillsammans och shoppade. Vilket var så gott som omöjligt annars, nån av oss måste ju hela tiden jobba. Så då höll man noga koll på vilka dagar det var och njöt av långledigheten.....

Här följer dom fem frågorna och mina svar:

Hur tycker du att året blev? 
Njae, inte var det mitt livs bästa år precis! Två av våra nära vänner här på ön avled. Dessutom har jag blivit mer eller mindre handikappad på grund av mina rygg/bensmärtor – men det har också varit en härlig tid med en lång vår och varm och torr sommar.
Gjorde du vad du tänkt under året? 
Ja, i det stora hela.
Vad var det sämsta med 2019?
Se svaret under första frågan.
Vad kommer du minnas mest?
Förutom våra vänners dödsfall så måste det vara vår helt underbara fastlandssemester då vi hyrde ett fantastiskt ställe en vecka i Skåne där vi också träffade goda vänner.
Hur avslutar du 2019?
Det blir nog som vanligt en lugn nyårskväll med endast min gubbe Rolle och vår hund Santos. Inga fyrverkerier eller smällare alls, Santos är livrädd. Lite extra gott blir det dock, har en hummer i frysen och en liten flaska skumpa i kylen. Och sen ska jag komplettera med nån extra lyxig huvudrätt. Ovanpå det lite lugnt TV-tittande och då kan man få se massor av fina fyrverkerier från jordens alla hörn.....Fast en dans på nyårsafton skulle man ju kunna tänka sig, så vi ligger i hårdträning!

SUSIE

5 kommentarer:

Boklysten sa...

Det blir en lugn nyårsafton hos oss också!

Marlise sa...

Då önskar jag er så god rörelse som i video :-)
Mycket sport!
Kram Marlise

Rosor och ruiner sa...

Ja veckorna går så fort, ja tiden över huvud taget, kan inte fatta att vi redan passerat milleniumskiftet med snart 20 år! Hur gick det till liksom?

Ja, det här året gick väl inte till det bästa i historien, för mig heller... men vi får hoppas på ett bra 2020 kanske?

Önskar er en fin fortsättning på julen!
Kram Gunilla

Lena i Wales sa...

Vad trevligt att ni hade ett fint julfirande.
Vilket fint tomteskåp du har.
Roligt att läsa dina svar, fast en del var ju lite sorgligt, men så är det ibland när man blir äldre.
Gott nytt år!

Mia Halvarsson sa...

Hahaha, underbar dans, vad duktiga ni är, det blir nog succé det där ;) Så önskar jag dig ett gott slut på det här året och decenniet och ett alldeles underbart nytt!