fredag 6 december 2019

FEM EN FREDAG

Dags för Elisas fredagsfrågor, som triggade igång en massa tänk på gamla tider. Både bra och mindre bra.....

Men först; Vad kul att du ska flytta till ett önskat område. I Stockholm är det ju inte precis lätt att hitta nåt sånt! Grattis!! 💝
Igår var vi till Visby hela dagen av två skäl. För det första så skulle min korsrygg röntgas 😷
på lasarettet och för det andra så gäller det att passa på att inhandla lite förnödenheter innan det blir alltför stressat. Man grejar ju inte julstress längre - eller nån stress överhuvudtaget - nu när man bor på landet! *fniss*😋

På hemväg från Visby.

Förra veckan hade jag precis gjort klart ett långt inlägg när vi fick elavbrott. Och av någon mycket konstig anledning försvann hela inlägget. Har aldrig hänt tidigare!? 😖
 Och jag tappade naturligtvis sugen, så det blev inget inlägg då - men idag ska det alltså bli ett.

Vi kom alltså inte iväg från Visby förrän 15.40 ungefär - se bildbevis -  och då stod hela himlen i brand.

* Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo?
Jag skulle visserligen kunna tänka mig Nya Zealand, där det nu är vår och där samhället dessutom är lite som Sverige var på 60/70-talet. Fast det är hemskt långt bort och flyga gillar jag inte.....
Så jag tror att det enda ställe jag på riktigt allvar skulle kunna flytta till (om jag var tvungen, se sista svaret) är södra England. Deras ”vintrar” är ju som våra höstar och det skulle jag faktiskt kunna stå ut med; Det blir ju ingen vinter efteråt!

* Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus?
Vi flyttade hit från Stockholm 2003 så den 25 juli hade vi bott här i 16 år.

* Vad är något du skulle vilja förändra hemma?
Grannens lilla skog bakom oss. Alltså det vi kallar ”kohagen” med sina enormt höga  träd (för att vara här på Gotland) som skymmer kvällssolen för oss.

* Hur många gånger i ditt liv har du flyttat?
När jag föddes bodde vår familj nåt år på söder i Stockholm, sen flyttade vi till Aspudden, en gammal söderförort, där vi bodde tills jag var 3-4.
Efter det flyttade vi till Årstadal, där Liljeholmens T-banestation ligger numera. Där bodde vi tills jag var 16 då familjen flyttade upp till Nybohov.
Sen flyttade Rolle och jag ihop i en omodern lägenhet inne på Bjurholmsplan på söder -66. 1972 köpte vi ett hus i Örby, Älvsjö och där bodde vi sen i 30 år tills vi flyttade hit till Gotland. Så har jag räknar rätt har jag bott på 7 ställen under mitt liv.

* Bor du där du vill bo?
Ja, ja, ja - absolut! Kan inte tänka mig att bo någon annanstans längre. Och vill absolut inte tillbaka till Stockholm trots att jag alltså är född där. Nej, jag har nog hamnat på rätt plats och framförallt vid rätt tidpunkt i livet!!
Tyvärr gick solen ner väldans fort, så det var extremt svårt att få med solnedgången på bild. Speciellt när föraren hade 
fått upp "styrfart" och ville hem. Han började bli hungrig.....

Förutom vanliga förnödenheter i Visby så lyckades jag få tag på ett par julklappar, men trots att jag numera endast köper klappar till två personer - och en hund - så har jag ytterligare ett ställe vi måste besöka. Vi får ta det i helgen. 😁

SUSIE


11 kommentarer:

Rämmengården sa...

Skönt att hitta sin plats i livet! Ha en riktigt trevlig helg kram Nina

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

låter bra med Visby, verkar trevligt

Ingrid sa...

Så skönt att ni trivs så bra och inte har några planer på att flytta tillbaka till fastlandet i alla fall.
Hoppas att du får positiva besked från den där röntgenundersökningen.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Mia Halvarsson sa...

Man blir glad av att läsa att du älskar ditt boende så mycket.... :)

Åsa sa...

Toppen när man hittar rätt plats att bo på, så är det nog för mig nu sedan drygt 13 år tillbaka, otroligt vad tiden går. Iofs aldrig flyttat utanför kommungränsen... ;)

Geddfish ♥ sa...

Skönt att trivas där man bor!
Säkert fint på Gotland, har aldrig varit där, men på Öland hur många gånger som helst, men inte riktigt samma sak.
Trevlig fredag!

Paula sa...

Visst är det skönt när man känner sig hemma och slipper längta någonstans. Stockholms-stressen kan jag känna av fortfarande ibland här i lilla byn när det står två framför mig i kassakön---och jag som sannerligen inte har någon brådska! Det är flera som drömmer om nya Zeeland, jag skulle gärna göra en resa dit, men bo där tror jag inte längre på när jag är såpass gammal. Ha nu en skön andra advent!

Älskar att läsa sa...

Så skönt att ha hittat en plats som man trivs med känner sig hemma på.
Gotland är jättefint! Stockholm är också fint. Vi lånar en lägenhet på Söder lite då och då. En stad som är helt ok att bo i kortare tid men inte hela tiden. Så stressig. Jag håller mig till nordöstra hörnet av Skåne istället ;)

Musikanta sa...

Tråkigt att grannen inte kan hugga ner några träd så att ni kan få lite kvällssol. Men ni är ju inga "riktiga" gotlänningar förstås fast ni bott där i 16 år :-). Jag förstår att du inte längtar tillbaka till Stockholm - efter ett par tre dar däruppe är det underbart att komma hem till lugnet och ron här hemma.
Ingrid, som önskar dig en skön helg.

Boklysten sa...

Gotland är fint!

Fia sa...

Vilken härlig känsla att ha hittat din lilla plats på jorden! Låter också smart att börja med julförberedelser i tid - den bästa stressen är den som inte blir av! :)