måndag 2 december 2019

1:A ADVENT ÄR ÖVER...

...och då är man på gång. Julpyntstiden har börjat, härligt!

Och du som undrar varför jag bytt design på bloggen igen; Skälet är att det är för fint väder just nu. Måste ha nåt ljust och glatt. Det gäller att passa på! 😁

Jag vet att jag började lite tidigt i år med det "stora ljusnätet" över Forsytian bredvid växthuset. Men det var ju bara första ljuspyntet. I fredags fick vi också upp dom andra två mindre, en vid ingången på den lilla franska klätterställningen och en på baksidan på en piedestal. Dessutom så fick jag upp några värmeljushållare och en krans med elljus mellan verkstadsdörrarna vid parkeringen - och så lite dekorationer på ytterdörren.


Jag vill nämligen gärna ha en ljuspunkt på varje sida av huset - vi har det ju så vansinnigt mörkt här - och det är det alltså nu. Men jag vill inte ha några färgade eller blinkande. Konstigt tycker en del eftersom jag älskar färg annars. Men vi har ju alla våra idéer om hur sånt här ska se ut och det finns säkert dom som tycker att vi har för mycket (Rolle t.ex.), men jag kan aldrig få nog av juldekorationer verkar det som. Och numera med LED-lampor i alla ljusdekorationer - även i vår konstgjorda gran - så kan det lysa dygnet runt utan att man behöver känna sig skyldig!


Naturligtvis blev det också massor av adventsstakar i fönstren, vi har ju åtta fönster mot vägen, men bara en stjärna i vardagsrummet. Jag försökte göra en lampa med den röda stjärnan, men den saknar tråd att fästa ihop den med så det var lite krångligt och det blev alldeles för mörkt i hallen. Så den plockade Rolle snabbt ner. Får se om jag kan göra nåt annat med den!


Den gamla orangeröda stjärnan jag hade kvar sen min barndom kastade jag förra året. Papperet var inte bara urblekt, det var så sprött också så den gick till slut sönder helt. Efter hela 65 år, vilken kvalité! Den här röda ovan klarade sig bara några få år!!

Åt vägen och mot öster, alltså på motsatta sida mot solnedgången.

I kväll var det en fantastisk solnedgång - och det var det säkert igår också. Men då hade vi mörkläggningsrullgardinerna nerdragna. I lördags tittade vi på det sista kvalet för säsongen i Formula One på eftermiddagen, sen glömde vi att dra upp dom igen. Så vi missade alltså hela två solnedgångar, vilket är trist eftersom man knappt sett solen på en månad!

På baksidan, mot väster och in i "kohagen" ser man den fantastiska solnedgången.

Nu har det dock varit fint i hela 3 dar och naturligtvis mycket kallare än dom tidigare då det var +6 till +10. Just nu är det faktiskt -2 och det kan ju tyckas vara ganska milt, men det känns en otrolig skillnad. Det är bara att hoppas att det inte börjar blåsa, eller hu så hemskt; SNÖA!
För tittar man ut så ser det ganska skönt ut. Gräset är fortfarande grönt (och växer)! Alla barrväxter utom lärkarna är vintergröna. I långrabatten som är 50 m på framsidan så har jag satt 12 stycken vintergröna växter för att man inte ska bryta ihop helt. Så när man tittar ut kan man ibland luras att tro att det fortfarande är en varm och skön höst!

SUSIE


3 kommentarer:

Marit sa...

Så fin belysning du har pyntet med ute! Det er så koselig med lys ute og inne i denne mørke tiden før jul. Snart vender solen igjen, og vi går mot lysere tider :)
Klem, Marit

Rosor och ruiner sa...

Visst är det fint med ljusslingor ute, det tycker jag med! Men färgade har jag lite svårt för, det blir lite för bjärt!
Tack för det glada tillropet om mitt kök! Nej, det är inte nybyggt, huset är från -55 har jag för mig, men köket är från 2016 så det är ju relativt nytt förstås!

Trevlig helg!
Gunilla

Maggan sa...

Så fint du har pyntat på din dörr ser så välkomnande ut.Det är så trevligt med olika ljuspunkter utanför huset nu när det är så mörkt och det finns så många fina ljusslingor att köpa och använda för ett rimligt pris.Ha det gott/Margareta