söndag 24 november 2019

Tills hösten skiljer oss åt...

...är veckans ämne i Trädgårdsfägring. Man får bara hoppas att jag hinner skriva klart ett inlägg innan ämnet läggs ner. Jag är kanske lite sent ute!?

Det är många saker hösten skiljer oss ifrån, bl.a. alla bilrace som vi två fanatiskt tittar på. Det är endast ett enda kvar och det är Formula One nästa helg. Sen blir livet lite trist ända fram till februari då Nascar brukar börja igen. 
Och ni ska inte tro att det är min gubbe Rolle som är mest fanatisk, jag är snäppet värre. Jag vill se ALLA träningar och ALLA kval förutom själva tävlingarna. Sån är jag.....
Men nu var det kanske mer det här med trädgård som det här inlägget skulle handla om. Och där är det en hel del som man kommer skiljas ifrån. Bl.a. från att behöva klippa gräset var 3:e/4:e dag. 
Ja, ni förstår, det är ju egentligen någonting som jag inte är så jätteglad att göra - men måste om man ska hålla ogräset i schack. Alltså är det något jag gillar att skiljas från! Så TACK hösten, en sak som är positivt med den i alla fall!!
Sen är det förstås det här med poolen, där det faktiskt är precis tvärtom. Jag gråter nästan blod när min käre gubbe börjar tömma den. Jädrans höst!
Han börjar alltid lite försiktigt - han vet hur jag reagerar - med att prata om att det är dags när det varit dåligt väder några dagar. Då är man ju liksom mer mottaglig. Snabbt lägger han sen ut stora slangen och tömmer vattnet långt från innerträdgården - och sen är det ju kört! Man fyller inte upp en pool i slutet på oktober.....
Sen växthuset kom upp har jag  en hel del som både grönskar och blommar där året runt, så saknaden efter växtlighet är inte lika jobbig som det var förr. Då var det ju så att när första frosten hade besökt oss - alltså när vi bodde i Stockholm - då dog allt fint som växte i trädgården direkt! 
Här på Gotland har vi först och främst en betydligt varmare och längre höst - och även om vi får nån natt med lite frost tidigt (som i år) - så fortsätter mycket att både växa och blomma under hösten. Så jag lider inte av hösten lika mycket längre, fast jag gillar den inte!
Om en liten stund ska jag ta min kvällsprommis med Santos, vilket den här årstiden får ske när det är kolsvart. Vi har inga grannar och vi har ingen vägbelysning, det är bara vårt hus med belysning som lyser upp mörkret utanför.
Alltså gäller det att ha stor fungerande ficklampa samt reflexer på sig. För i mörkret går jag inte i skogen. Man ser inte vad man trampar på och ramla omkull är inte så kul!SUSIE
6 kommentarer:

Veronica sa...

Det är ingen fara eller brådis med temat för det ligger kvar tills nästa fredag :)

Som du skrev på min sida är det så jäkla jobbigt att ta hand om dahliorna och det är just därför jag är så himla lycklig över att slippa :)
Mannen sköter allt! Du får drilla Rolle lite ;)

Kram

Anita sa...

Som Veronica skriver, temat gäller hela veckan så du är ute i väldigt god tid :)

Gillar din tolkning. Har förstått att du gillar bilrace men att du tittade på alla träningar och kval också hade jag ingen aning om. Då förstår jag att det blir en trist tid nu när hösten kommit och det är uppehåll :)
Men så bra att du hittat en fördel med att hösten kommit till trädgården, du slipper klippa gräs :) Och alla blommor du har i växthuset. Vet hur det är, jag har ju uterummet och där blommar pelargonerna fortfarande något enormt. Har nog aldrig haft sådan pelargonblomnning!
Det där med att vara ute och promenera i totalt mörker är inte kul. Här finns det visserligen gatlyktor men många är trasiga. Vi har ett övergångsställe som ligger vid en väldigt hårt trafikerad väg. Där är alla lyktor trasiga så det ligger helt i mörker och är rent livsfarligt att ta sig över trots reflexer "på alla kroppsdelar" :) Har felanmält till kommunen men det brukar dessvärre inte hända något. En del lampor har varit trasiga i fyra år.

Kram Anita

Mia Halvarsson sa...

Bra och smart tolkning av det temat, smart och psykologiskt av mannen ;) smart av dig att plocka fram det mindre roliga med sommaren :)

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är mörkt och blött men till helgen skulle vi få se en skymt av solen. Nu börjar Juletider och då känns det lite bättre med ljus både inomhus och utomhus. Kan förstå att du saknar ditt bad, det ser mysigt ut. Tror Santos tycker det är skönt att komma in efter en mörk kvällspromenad. Snart vänder det och det blir ljusare igen.
Ha det bra /Marika

Ingmarie We sa...

Vad kul att höra om ert intresse för bilrace! Själv är jag intreserad av fyrtorn..... Och så fint att ha en swimmingpool. Usch så trist (och farligt) att inte kommunen gör något åt de trasiga lamporna! Ha en fin vecka.

Maggan sa...

Bilrally gillar vi även här åtminstone min man jag kan gärna se när de kör rally i skogen det tycker jag är spännande.Reflexer är ett måste den här årstiden här har många reflexvästar på sig när de rastar sin hundar och är efter vägen kvällstid då syns man bra.Hösten är alltid vemodig men samtidigt vet man att det kommer snart en ny vår.Ha det gott/Margareta