lördag 23 november 2019

FEM FRÅGOR

Det är fredag - igen - och därmed dags för Elisas fem intrikata frågor. Man får verkligen tänka efter, vilket inte alltid är så lätt!!

Idag är en "sån där" dag. Alltså en dag när jag har extra ont. Det brukar vara så att en dag mår jag hyfsat, dagen efter har jag hemskt ont och sen kommer ett par dagar med lite mindre ont. Och så börjar det om. Dagarna när jag har extra ont så är det knepigt att göra saker och ting, t.o.m. tänka!!


Trots mitt onda har jag idag lyckats koka ett rimmat fläsklägg i min nya tryckkokare. Sen la jag ärtor i blöt igår, så när fläsket nästan var klart åkte dom ner i tryckkokaren och så fick allt koka i 20 minuter till. Blev perfekt! Jag gillar nämligen inte när ärtorna blir till mos, utan helst ska bara skalen skilts från själva ärtan som ska vara mjuk. Och det blev precis så.....Nu återstår att koka plommonkräm till Rolle. Han älskar nämligen krämer. Antingen äpple, jordgubb, rabarber eller krusbär men plommon går också bra. Och så är just den bra för magen också..... *fniss*

Här följer Elisas frågor och mina svar:

      1.      Vad har du för mycket av?

Just nu känns det som om jag hade lite för mycket trädgård. Orkar inte riktigt med 
den – vilket känns hemskt för en inbiten trädgårdsnörd!

2.      Vad har du för lite av?

Väninnor här på Gotland, dom jag har/hade bor på fastlandet. Det blir ju inte riktigt detsamma att bara snacka i telefon och inte träffas live.....

3.      Vad har du lagom av?

Vilken otroligt svår fråga! Kärlek, bostad, kläder, mat osv. - alltså allt det man brukar förknippa med ett skönt liv!!

4.      Vad har du för dröm om framtiden?

Att jag nästa år skulle vara helt frisk från mitt diskbråck/ischias. Men som sagt, det är väl bara en dröm.....

5.      Vad har du ångrat allra mest?

Ångrar faktiskt ingenting, vilket känns lite konstigt. Nåt måste jag väl ha gjort som jag ångrar – men just nu kommer jag inte på någonting alls!
Vi brukar skoja om att vi ångrar att vi inte flyttade till Gotland från Stockholm betydligt tidigare, för vi trivs så otroligt bra här. Men...vi var nog inte riktigt mogna för det tidigare, så det blev perfekt faktiskt. Alltså kan man inte ångra det heller!!

💖

 SUSIE

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

en har nog lagom av det mesta, jag gillar den vegetarisk ärtsoppa, tjockt... pannkakor till.

Mrs Calloway sa...

soppan ser jättegod ut! hoppas att ditt onda ger sig. härligt att inte ångra något!

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar också Susie! Det är roligt att surfa runt och se hur olika man vinklat svaren på de här frågorna. De var ju lite knepiga!
Hoppas att ni får en fin helg!
Kram, Ingrid

Paula sa...

Trist att höra att du har så ont! Jag tycker jag har dagliga krämpor men jämfört med många andra så är det ändå lindrigt.
Jag flyttade från storstan 1995 då jag var 40 år och hamnade i en liten by i glesbygden där vi drev vandrarhem och värdshus. Det var rena drömmen! Även om vi fick lägga ner efter ett par år när jag blev sjuk så har jag aldrig ångrat flytten ett ögonblick och inte ens vilda hästar skulle kunna få mig tillbaka till en större stad. Inte ens en mindre tror jag, numera boende på en ort med ca 600 invånare. Men som du säger, allt har sin tid!

Geddfish ♥ sa...

Stor synd med din värk, för det hindrar en del. Hoppet finns att du blir bättre. Skönt att inte ångra någonting. Jag har lärt mig en bra fras, ifall ånger skulle uppstå: I den stunden som var, gjorde jag mitt bästa.
Trevlig söndag!

Mia Halvarsson sa...

Nej, man ska inte ångra nåt...det som varit har varit och det var nog meningen att det skulle vara så...tror jag!
Nu fick jag gå ifrån datorn, plocka fram jordgubbar ur frysen så nu blir det kräm!! :D