måndag 9 september 2019

REGNVÄDER & TRÄDGÅRDSFÄGRING!

Det är inte klokt vad bortskämd man blivit med vädret. Man - alltså jag - tar för givet att det ska vara varmt och sol varje dag. Vilket det inte varit över helgen precis!

I lördags fick vi kanske inte så mycket regn, men igår blev det hela 3 mm. Och båda dagarna var grå och trista och dessutom var gårdagen så kall (bara 14 grader) att jag bad Rolle sätta på värmen inne!
Idag är det varmt och skönt igen - +22 grader i skuggan på framsidan och +24 grader på altanen under taket - så nån värme skulle egentligen inte behövas. Men jag är en riktigt frysskit, så jag säger inget om det.....

Efter det att fukten i gräsmattan torkat upp så klippte jag gräset för första gången på flera veckor. Jag klippte det nån dag innan vi åkte på semester, men när vi kom hem hade det inte växt någonting alls. Jag kommer ihåg förra sommaren, då var inte min gräsklippare ute ur garaget speciellt ofta - och det är precis likadant i år. Men nu efter att det regnat några gånger så börjar inte bara ogräset att växa utan även gräset, så det var dags.

Nåt annat som kommit fram nu efter regnet är alla spindlar som gjort spindelnät precis överallt. Bakom ringen syns ett stort, men tittar man noga så ser man att i staketet bakom finns det massor av små nät. Jag som inte är rädd för spindlar alls, tycker det är vackert.....

Och det är naturligtvis inte bara i vår trädgård det kryllar av spindelnät, hela naturen är full. Nu hoppas jag att näten gör nytta och att det fastnar massor av flugor i dom - för flugor gillar jag inte!

Jag hoppas också att växtligheten i trädgården kommer igång igen - och att dom växter som varit på gång att torka ihop nu överlever. Väldigt få växter gillar ju den torka som varit, men det finns lite undantag. T.ex. den här blåblommande frilandshibiskusen som haft massor av blommor - när vi var på fastlandet! Nu har dom vissnat, typiskt!!

Dom rosor som har överlevt årets torka som började redan i april, har börjat blomma om igen. Man kan ju alltid hoppas på att dom har överlevt den här torra perioden, men det får vi se först nästa vår!
Så länge njuter jag av att sommaren inte är slut ännu.....

SUSIE9 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tycker nog att det känns som om sommaren är slut och i dag blåser det verkligen otäckt. Det ska bli spännande att se om det blir någon åska och regn också.
Kram, Ingrid

Team TrädgårdsFägring sa...

Hej Susie,

Nu har vi tagit bort den andra bloggen :)

Anita sa...

Gissa om jag är avundsjuk på dig som kan ha frilandshibiskus! Och den där fina blå färgen också ...
Annars är rosen med regndropparna på nedersta bilden ljuvlig. Ömsom sol, ömsom regn verkar vara vädertypen just nu. Igår sken solen hela dagen och det var sommartemperaturer. Idag regnar det. Vårt gräs växer som ogräs ;) Borde klippas två gånger per vecka men en gång får räcka. Sommaren började med torka här också men från slutet av juli kom regnet så nu är trädgården väldigt frodig.

Kram Anita

Maggan sa...

Så underbart med värme igen då är det bara att njuta. Här hos mig så börjar det vara höst på riktigt solen värmer förstås när den är framme men nattetid så är det inte särskilt varmt vi har haft en natt med minusgrader redan, inte något som jag gillar precis.
Även jag är fascinerad över spindlarnas konstverk som de så vackert väver som blir till spindelnät.
Ha det gott/Margareta

Carina sa...

Verkar som att den som lever får se hur växterna klarat torkan. Jag är glad för lägre temperaturer, mulet och regnandet. Det är perfekt när man ska plantera och det gör jag mycket så här på sensommaren.

Ha det gott! Carina

Anjas Hill sa...

Hej Susie!
Efter många års bloggande och ett antal år med dig på bloggen måste jag säga att din personlighet vinner i längden.jag gillar din chosefria attityd och din hjärtliga, varma personlighet.
Du fick faktiskt mig tillbaka till bloggen. Har inte gjort något inlägg ännu, men kommer att göra det inom den närmaste tiden.
Hos oss har augusti - precis som förra året - regnat "bort". Tills idag har vi fått 230 mm.....!!!
Det tycks som om att vi har numera bara två vädertyper supertorrt eller superregningt :-(. Det är klart att sol är så mycket roligare för mig men regnet är förstås "roligare" för trädgården och naturen.

Ha det gott du härliga, fina dam!
/Anja

Anjas Hill sa...

ps
Spindlar betrektar jag som mina medarbetare:-)!
ds

Veronica sa...

Du är verkligen one of a kind! Gillar spindlar men ogillar flugor!?

Visst är inte sommaren slut än... Vi får hoppas på en lååång skön höst!

Kram

Maribel sa...

Hej Susie!
Här är det absolut inte torka, vi har fått mycket regn i september. Men vi har också haft varma härliga dagar. Din hibiscus står på min önskelista, måste läsa på om den klarar sig här. Spindelnät är fascinerande, vilket hantverk.
Ha det bra /Kram Marika