onsdag 11 september 2019

SOCKOR, REGN & CASA ESCOBAR

Nu när jag är tillbaka här så känner jag mig jätteinspirerad. Alltså blir det förmodligen många och långa inlägg i framtiden. Hoppas det är OK!?

Jag börjar med att visa ett av dom två par fantastiska strumpor som jag fick av vår väninna Boel som besökte oss i Skåne på semestern. Hon - eller det kanske var Berra, hennes man - som kallade det för "raggsockor". Det är det absolut inte. Dom är jättesnygga, dom är otroligt sköna och dessutom lätta att få på och av. Det brukar inte "raggsockor" vara.....
Rolle fick också två par och han är lika nöjd, men dom (och mitt andra par) får jag återkomma till. Han är inte i närheten så jag kan fota dom och jag kan ju bar ha ett par på mig åt gången! *fniss*


Han hade naturligtvis ett av sina par på sig när han tog en lång runda med Santos på förmiddagen innan vi åkte till Visby. Det var lite kyligt och regnet hängde i luften. Nu får det snart räcka, vi fick faktiskt hela 7 mm igår!


Det har inte blivit nåt badat i poolen sista dagarna. Igår hade vi ett par vänner här på lunch och sen blev det alltså regn på eftermiddagen. Så poolskyddet får ligga på. Visserligen sken det upp och blev runt 19-20 grader idag mitt på dagen, men då var vi i Visby. Och nu när klockan är sju är det bara 16 grader och så blåser det igen.....riktigt höstväder! 

Det var däremot riktigt skönt när jag gick ut med Santos ikväll efter middagen, men eftersom det börjat blåsa och jag misstänkte att det skulle bli kallt så åkte en jacka på. Typiskt tecken på att hösten närmat sig.....

Som synes har gräset hunnit bli grönt efter dom senaste regnen. Ett plus, men å andra sidan var det rätt skönt att slippa klippa gräset så ofta under torrperioden. Nu lär man få göra det igen redan om ett par dagar!

Ute i parken har nu nästan alla vildäpplen ramlat ner. Rolle har kört bort 10 (!) fulla skottkärror och ändå är det väl kanske ett par kvar. Men dom får han ta när precis alla fallit.
Den lilla bollpilen - Salix bullata - har klarat torkan i sommar bra, men nu behöver jag stamma upp den lite. Den härstammar från ett skott jag tog på den bollpil som stod där ruinen är numera.

Bilden ovan är på ett annat hösttecken; Tidlösan har börjat blomma!

På baksidan är gräset numera brunt - men inte beroende på torka. Gräset närmast "kohagen" har legat i halvskugga under sommaren och därför varit hyfsat grönt hela tiden. Nej, här beror det på alla tallbarr som blåst ner från "kohagens" jättestora träd bakom oss.

Det trevligaste med sommartorkan - förutom det här med att slippa klippa gräset så ofta - har varit att en del gulbladiga träd/buskar verkar ha trivts alldeles excellent. T.ex. den gulbladiga perukbusken rätt fram på bilden!
 Det lilla trädet till höger om busken har däremot inte gillat vattenbristen alls. Det är flera grenar som torkat in och bladen på pagodkornellen har skrumpnat ihop.

Mörkret faller ganska snabbt nu, så redan klockan sju började det skymma lite trots att det inte längre var molnigt.  Trist - typiskt hösttecken!

När jag kom in så glodde jag lite på menyn från vår favoritrestaurang i Los Angeles; Casa Escobar på Wilshire Blvd. i Santa Monica. Vi var där första gången 1968 - stället startades 1967 - och det finns kvar fortfarande! Helt otroligt, men det visar vilket otroligt bra ställe det är!!
Anledningen till att jag tog fram menyn är att igår när vi hade ett par vänner här på lunch så serverade jag mexikansk mat. På begäran av Rolle som också är väldans förtjust i det!

SUSIE
3 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Jag skulle också kalla dem raggsockor, för mig ett namn för handstickade, tjocka sockor. Namnet raggsockor står för något varmt och vackert för mig.
Ser inte så höstlikt ut hos dig, fortfarande grönt, men ser att temperaturen sjunkit.
Ha det bra!

Ölandsvindar sa...

Här tänder vi lamporna både morgon och kväll och tomaterna börjar (äntligen) ta slut. Jag klipper ner plantorna vartefter och nu är det inte mycket kvar. Däremot är frysen full av hackade tomater i burkar. I dag ska vi skjutsa hem dottern till Trosa och stannar då några dagar där. Sedan är det hög tid att ta tag i Ölands Skördefest. Kul det också! Trevlig helg till er!

Carina sa...

Härligt att ni fått lite regn som kan göra att det grönskar igen. Tror växterna klarar vintern bättre så. För övrigt så andas väl luften höst - en årstid jag gillar.

Ha det gott! Carina