onsdag 31 oktober 2018

I BRIST PÅ BÄTTRE

Just nu finns det egentligen inget i växtväg att berätta om. Vädret är så vidrigt - blåst, kyla och regn - att man varken kan eller vill vara ute i trädgården. Det är knappt att jag tar mig över altanen och ner till växthuset!
Gräsmattan är faktiskt betydligt grönare nu än i somras!
Fast ut går man ju ändå ett par gånger om dagen - Santos måste ju få göra ifrån sig. Däremot får Rolle gå långturerna med honom, mitt diskbråck tillåter inte alltför långa prommisar!

Santos ser längtande ut mot "förträdgården" och vägen. Det kan ju komma förbi nån mysig liten tik.....
För glädjande nog har det värsta smärtan efter ljumskoperationen gått över för Rolle. Visserligen har han lite ont i själva såret fortfarande, men det är "ingenting" jämfört med söndagens och måndagens smärta. Så nu äter han inga morfintabletter längre, vilket känns skönt!

Tyvärr fanns inget namn på den här gröna ljungen - men nån kanske vet?
I förra inlägget berättade jag att jag planterat tre olika ljungplantor i krukan utanför entrédörren. Två av plantorna var såna som inte blommar utan bara ser härligt gröna och mjuka ut. Så idag när jag inte hittade så mycket att fota, tog jag en närbild.

En namnlös rosablommande pelargon som Rolle valde till "lilla altanen". Nu får den övervintra i växtuset!
Jag passade naturligtvis på att gå till växthuset när jag ändå var ute med Santos i morse. Vattna behövde jag inte göra, har minskat det till var 3-4 dag nu. Däremot börjar det snart bli dags att ta bort alla löv som vindruvsrankorna fäller, men dom lär nog sitta kvar nån vecka till. Dom ramlar inte precis exakt när man vill.....

Det till höger är mina nya favoriter; Palettblad. I den här stora krukan har jag 3 olika sorter. Sen har jag 3 till - mindre plantor av ytterligare 3 sorter - på bänken i växthuset och så 2 krukor med inköpta plantor och så några skott från den stora krukan inne i gästrummet (som förvandlas till svalt växtförvaringsrum på vintern).

SUSIE


4 kommentarer:

Carina sa...

Palettblad är fantastiska växter och jag gillar såna som kan tas tillvara och få stanna kvar.

Ha det gott! Carina

gardenpot sa...

så mysigt du gjort kram

chica sa...

Lindas fotos e flores! Ótimo NOVEMBRO! beijos, chica

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Susie!

Den vackra ljungen heter Calluna vulgaris `Skyline´

Kram!