KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 6 april 2018

MIDDAGSMAT

Idag trodde jag att jag skulle kunna lägga ut en massa bilder på trädgårdens blommande lökar
- men inte. Det var grått och isande kallt i morse, beroende på en elak liten vind, men nu börjar molnen äntligen spricka upp och solen tittar fram.
Strax börjar dock Formula 1-träningen och då har man ju inte tid att gå ut och fota - och vad vet jag, det kanske inte finns något att fota ens! Få se framåt eftermiddagen om jag känner för det.....Igår hade vi gäster på middag och när jag dukat klart passade jag på att ta ett kort. Tänkte att jag dessutom skulle ta bilder på  rätterna, men det glömde jag som vanligt bort trots att jag ställt fram kameran. Vilket fantastiskt minne man har.....!

Vi började med en sandwich med olivolja, fikonmarmelad, gorgonzola, kryddat med lite timjan. Mackan värms i ugnen i två omgångar tills osten smälter. Mycket enkelt, men väldigt annorlunda och hitintills har alla våra gäster gillat den.

Efter det blev det fisk; Marinerade och pankopanerade stora ryggbitar av torsk - marineraden var olivolja, dill, persilja, gräslök, rödlök. Till fisken serverades en mycket god sås gjord på marineraden och grädde. Till det serverades - naturligtvis - kokt potatis och små tomater och färsk gurka. Alla åt ordentligt och allt utom 2 halvor potatis gick åt. Så det måste ha smakat!


Det här är en av Rolles favoriträtter (med kokt potatis som han bara måste ha till varje mål) men lite knepig att bjuda på. Fisken måste ju stekas precis innan serveringen och såsen göras efter det, vilket kanske inte är så kul för mig som värdinna egentligen. Jag brukar oftast göra sånt som man kan grundlaga innan middagen för man vill ju gärna vara med hela tiden.
Men vi har ju kök med bardisk mellan köket och matplatsen så det gick bra!


Till efterrätt hade jag gjort (dagen innan) en cheesecake som jag dekorerade med färska hallon, kapkrusbär och hemgjord citronsås. Den gick ner också!

Efter maten satt vi i vardagsrummet och snackade lite och om vad som hänt sen sist. Av olika skäl vardet ganska länge sen vi träffades. Dom vita liljorna på bordet som vi fick har nu slagit ut mer och sprider sin väldoft i hela huset. Älskar den doften.....

Susie
3 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken härligt middag du bjöd på! Det låter verkligen läckert alltihop.
Nu skiner solen så fint, så jag antar att du är ute i trädgården och fotar.
Ha en skön fredagskväll!
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Ohh så mycket gott du bjöd på! Magen knorrar :) Ja den där våren...undrar vart den tagit vägen? Här är den då rakt inte!
Kram från Titti

Anita sa...

Mmmm ... hade missat ditt middagsinlägg! Låter verkligen supergott. Panerar alltid torskrygg i panko men har aldrig först prövat att marinera den innan. Tack för tipset. Sandwichen låter också väldigt god!

Kram Anita