KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 12 januari 2018

BLOMMOR INNE

Nu var det hela 4 dagar sen jag gjorde ett blogginlägg så nu kan jag inte hålla mig längre.
Jag trodde att "Blooming Friday" skulle ha kommit igång igen, men antingen har det hänt något med Helena eller också så har hon tröttnat. Alltså får jag hitta på nåt annat att skriva om!

4:e stängeln med blomknopp på den Gladiolus vi fick från Eva & Rolf innan jul!

Igår var vi till Visby för att i första hand få Santos klor klippta på dropinet. För det är så illa att trots att han är en utställningschampion och naturligtvis fått dom klippta massor av gånger innan han kom till oss, så fixar vi det inte.
Vi har försökt ALLA trix som vi gjort med våra förra hundar Penny och Brasse, men han är som en hal ål och går inte att hålla. Man är ju så dum att man tror att man ska dra benen ur led om man håller fast för hårt. Men hos specialisterna är han jättesnäll och foglig!?


Jola hade den här juluppsättningen med sig på julafton.....
Sen skulle vi naturligtvis passa på att handla en massa förnödenheter på en gång också. Så vi började med att åka till Rolles potatisleverantör och inhandla en säck med potatis. Den började ta slut så det kunde ha slutat i katastrof..... *fniss*

...och den här några veckor tidigare!
Vi handlade förutom en massa trista saker också mat, några servetter och så lite blommor - naturligtvis! Det blev en bukett med tulpaner - det börjar ju närma sig Tulpanens Dag den 14:e - och så två krukor med blå pärlhyacinter. Dom satt jag i mina fina Wallien-krukor som jag fick när jag fyllde 50 (dom är alltså över 22 år gamla).
Kollade upp krukorna på nätet och såg att dom senaste som såldes på en kvalitetsauktion gick för 350:-/st, så dom får man vara lite rädd om. Men vad dom är värda, förutom minnet av mina älskade släktingar, faster Maj och farbror Nisse, har egentligen ingen betydelse. Det viktigaste är att jag tycker dom är väldans vackra och dessutom fortfarande moderna. Som du kanske förstått är jag inte så förtjust i väldans gamla eller rustika saker.

Den här vackra hade Beth & Cronis med sig på julafton - förutom en flaska med mycket gott vin!

Vi åkte klockan tolv och kom hem klockan halv sex. Gissa om det tog tid hem för det hade blivit riktigt halt så alla - även Rolle - tog det väldigt lugnt. Mellan 50-60 på 80-vägen!
Väl hemma var det bara att kasta sig över middagsmaten som visade sig bli en stor besvikelse. Jag hade köpt stekfläsk - som naturligtvis visade sig vara naturellt, alltså inte rimmat!? 
I Stockholm hittade man aldrig sånt, så jag är inte van vid det. Det gick ju bra, bara att salta på det. Vad värre var att skivorna var så enormt tjocka, upp till 1 cm!?
Men det var bara att äta tillsammans med bruna bönor (utan potatis, det kunde inte Rolle vänta på så hungrig var han) och hålla masken! Så idag kokar jag kalops för att han ska bli nöjd. Han älskar god husmanskost!!

En värmeljushållare som hänger i fönstret avspeglade sig i glaset upptäckte jag på bilden. Såg rätt kul ut.....

Som synes är det fortfarande barmark här, trots halkan igår. Då var det precis nollgradigt och fukten på marken frös. Idag var det faktiskt plusgrader när jag gick ut i morse, så jag gick inte ut i kohagen bakom utan glatt ut på vägen - dumt nog! Så efter en stund - innan jag halkade omkull - fick jag försiktigt ta mig in i parken istället!!

Eftersom jag bara älskar tulpaner, så sparade jag den här bilden till sist. Med den kan jag önska er alla en riktigt skön helg!

Susie


6 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Har också väntat att Blommig Fredag skulle börja igen.Men hon var ju borta även med det sista inlägget före Jul.Hon har väl varit bortrest kanske.
Måste ta mig ner på stan en dag och köpa lite Tulpaner blev så sugen när jag såg din fina bukett.
Ha en fin helg.
Kram.

Anita sa...

Ja just det! Tulpaner glömde jag köpa idag, hm. Får skylla det på förkylningen. Det där med halka är inget vidare. Här har det varit isbana till och från i flera månader. Men jag har mina Icebug som jag fick i julklapp för två år sedan. Kan absolut inte vara utan dom. Kan verkligen rekommenderas. Perfekt på hundpromenader.

Ha en bra helg!

Kram Anita

Ingrid sa...

Tulpaner är verkligen härliga blommor just den här tiden när man längtar efter våren.
Stekfläsk som man köper är aldrig som det man hade själv i salttinan. Det blev härligt och knaprigt gott när man först kokat ur det en aning i mjölk.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Härligt med en fixa-dag och få fyllt på med både det ena och det andra. Det har varit och är fortfarande ren is och har inte varit så halt på flera år här. Men jag är ju van :)

Ha det gott! Carina

Lena i Wales sa...

Tulpane, så svenskt! Underbart!
Tack också för årskrönikan, även om jag inte skrivit några kommentarer där!

Kvasthilda sa...

Älskar också tulpaner. Har suttit en stund och njutit av dina fina bilder på vackra tulpaner i allsköns färger o former. Håller med om att de är minst lika vackra att fota utblommade som i full ståtlighet.
Jag längtar så efter att ha en bukett eller tre med tulpaner, men vi har en katt som äter allt vad blomster heter och de överlever inte en natt hos oss.