KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 7 januari 2018

ÄNTLIGEN ÖVER!

Alltså årskalendern är avslutad och jag kan återgå till att skriva om det jag har i huvudet precis just nu. Den blev alldeles för lång - hela fyra inlägg - och verkade växa för varje gång jag satt mig vid datorn. Men...nu är det över som sagt!

Här har det regnat nästan varje dag under helgerna, men igår eftermiddag så kom det först snöblandat regn som övergick till snö i en halvtimme. Dock kom det aldrig så mycket att det låg kvar, trots att det var -2 grader i morse när jag gick ut med Santos. Istället sken solen och det var nästan vindstilla, inte dumt alls. Men det var första minusgraderna på väldigt länge, så man blev lite påmind om att det faktiskt är vinter!

Fast när man närmade sig "gräs- och bamburabatten" så såg det inte ut som vinter precis. Det kunde istället ha varit sen höst eller tidig vår  - alltså det som man egentligen önskar sig!
Vi tog en liten sväng i kohagen bakom oss och sen gick vi in på tomten och kollade läget, men ingenting hade visat sig i rabatterna. Varken vårlökskott, cyklamen eller nåt annat kul..... 

Inne i växthuset däremot, där hade dom gamla lökarna som jag planterade om på senhösten börjat visa sig. Har två "hinkar" till med dom rosa hyacinter som jag fick hem så sent från Dix i Holland, men av dom hade det inte kommit upp någonting!?

Den lilla rumsgranen jag fick av Eva när vi var och hälsade på i somras har växt till sig och verkar trivas alldeles utmärkt. Undrar om man kan ha den ute på sommaren, för stå kvar här inne i växthuset tror jag inte fungerar. Det blir nog alldeles för varmt. Och blir den över 2 m på 10 år som hennes, då kan vi inte ha den inne!

Idag var det +6 grader när det var -2 ute, så vi (Rolle) får nog ändra termostaten lite om det blir mycket kallare. Några - tror att dom är fyra - pelargoner övervintrar jag här ute också, men det är bara den här hängpelargonen - som brukar hänga på altanväggen - och en till som blommar just nu. Dom andra har precis blommat över, men det kommer flera knopp.

Santos tycker att det är jättemysigt att sitta i växthuset, om husse eller matte är där. Annars vill han inte vara där alls. Så fort han kommer in så hoppar han upp i "sin stol" och så brukar han sitta och glo bortåt vägen. Han är väldans nyfiken på att se om hans "tjejer" kommer förbi. Alltså grannens pudel- och taxtik. Detta trots att löper dom och han är intresserad, då är dom sura på honom.....

Susie5 kommentarer:

Anonym sa...

Där sitter han bra på sin favoritstol. Snart ska du se att det kommer att hända massor även utanför ditt fina växthus. Nu ska jag kolla dina fyra kalenderinlägg under tiden som maten sköter sig själv i mikrougnen. Undra om du gjort några fynd på Röcklingens Handelsträdgård utanför Lärbo någon gång.
Kram Bosse

Carina sa...

Hyacinterna tittar säkert upp snart de också. Rumsgranen kan vara ute på sommaren, det har jag haft. Men den är väldigt känslig för starkt solsken särskilt i början.

Ha det gott! Carina

Ölandsvindar sa...

I dag var det -4 här. Kallast hittills. Å andra sidan stod det i tidningen att någon hade hittat blommande snödroppar längre söderut på ön. Härliga tider närmar sig!
Kram /Kerstin

Anita sa...

Nu fungerar vårt internet äntligen igen. Nu har jag läst igenom dina årskrönikor. Såg att du haft borrelia, visst är det ett elände med fästingar som man inte ens sett att man har.

Härligt med lökarna som börjar titta upp. Precis som hos dig var jul och nyår regniga men nu har vi haft ganska kallt under några dagar. Men snön lyser med sin frånvaro.

Ha en bra onsdag!

Kram
Anita

Evas Kvarnaro sa...

Då börjar du på ruta ett då Susie, hi hi . . . och jag börjar också från början med att komma igång med bloggandet.
Så fint och mysigt ni har det i växthuset, har du värme på ?
Rumsgranen gillar inte frost vad jag vet, en väninna fick oxå en av mig, men den lyckades hon frysa ihjäl på altanen, natt frost flera nätter sen var den brun och död, inga upplivningsförsök hjälpte.
Trevligt att se den må väl. Kul att se Santos spana på tjejer hihi så ska det vara. Åhh om vi bodde närmare varann då hade våra killar haft lek kompis,
jag ser att Ludde blir så glad med andra hundar, självklart vill både folf och fä ha vänner, eller hur ? Våra andra killar hade oxå behövt ha någon att tjöta med då och då, de har ju lite av samma intresse.
Jag längtar redan efter sommaren hehe . . . .

Godnatt/ Eva
(Ludde kom ner och hämtade mig nu hihi )