KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 30 december 2017

VILKET OTROLIGT SKÖNT SLUT PÅ 2017

I natt kom Rolle hem efter sin korta sejour på fastlandet för skelettröntgen. Allting hade gått jättebra. Vädret var perfekt, runt +4/5 grader hela tiden så oroa mig för att han skulle råka ut för halka eller snökaos behövde jag inte göra. Han ringde till mig ett par gånger under gårdagen och berättade vad som hade hänt - och vad som skulle hända.


Bl.a. hade han åkt förbi Örby, Älvsjö och då passat på att kolla in vårt gamla hus och dess omgivningar. Inte speciellt uppbyggligt. På den sanka ängen (f.d. sjöbotten) utanför byggs det provisoriska daghem för nyanlända och i Örby centrum har hela gatan rivits upp för att bli cykelbana.
Vi - och vår vän och f.d. granne Jola - flyttade verkligen i tid!Rolle var klar med röntgen redan strax efter två och när han sen ringde så hörde jag direkt att nåt bra hade hänt. Han hade frågat sköterskan som både sprutat in isotoperna - och som också ett antal timmar senare röntgade honom - om han kunde få ett besked direkt.
Men...det vet ju alla att det får man inte, utan han skulle få vänta på beskedet tills hans läkare ringde honom den 9:e januari - alltså om en evighet som man skulle gå och vara orolig!Nu hör det till saken att min gubbe kan prata för sig när det behövs - och gillar att skoja och vara glad även vid sjukhusbesök -  så han låg bra till hos sköterskan. Efter en viss övertalning så gick hon därför och kollade med läkaren som var ansvarig för tolkningen av röntgen och så kom hon tillbaka och sa att allt såg bra ut! Det syntes inga som helst metastater!! Wow!!!


Så nu har man ingen gnagande oro kvar - prostatacancern är visserligen kvar men med vår (och hans läkares) inställning att den går att hålla i shack - eller kanske t.o.m. att bota - så är vi återigen mycket positiva.
Vilken härlig fantastisk nyårsafton det kommer att bli! Och det ska naturligtvis firas med riktigt god mat och lite skumpa i växthuset!!


Susie

9 kommentarer:

Anita sa...

Grattis till både dig och Rolle! Vilket underbart besked. Och så härligt det kommer att bli för er att fira nyår nu. Det här behövde ni efter allt som varit. Hoppas jag hinner få in det här inlägget. Vi har ett strulande internet som försvinner med jämna mellanrum. Var bara tvungen att försöka hinna skriva en kommentar till dig!

Ett riktigt Gott Slut på 2017 och ett Gott Nytt 2018 till dig, Rolle och Santos!

Kram Anita

A Casa Madeira sa...

Hej Susie, kommer att önska dig en
Bra nyårsafton.
Och till januari!
Kramar.
janicce.

Rosor och ruiner sa...

Vilka goda nyheter, vad glad jag blir för er skull!

Önskar er ett Gott nytt och friskt år!
Gunilla

Ölandsvindar sa...

Tänk vad härligt det är med dessa suckar av lättnad. Grattis till det positiva röntgenresultatet. Vi åkte också förbi vårt gamla hus i helgen och vi var också glada att vi flyttade i tid. Där trängs det in nya villatomter på varenda liten grön plätt och det är inget för oss.
Nu håller vi tummarna för att vi alla får ett riktigt bra 2018!
Kram /Kerstin

Glädjekällan sa...

Goda nyheter - vad roligt!
Gott Nytt År till er båda!
Birgitta

Ingrid sa...

Grattis till er båda två, men allra mest till Rolle förstås.
Ha en helt underbar nyårshelg!
Gott nytt år!
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Hej Susie
Das ist ja eine gute Nachricht!
Dann feiert schön in das neue Jahr hinein!
Wir sind leider an Heiligabend beide krank geworden.
Haben eine schwere Virusinfektion mit hohem Fieber.
Jetzt ist es schon ein bisschen besser,
aber wir haben alle Besuche
an Weihnachten und Silvester abgesagt.
Also das Neue Jahr kann nur besser werden!!!
Ich wünsche euch ein gutes Neues Jahr
und vorallem Gesundheit!

Det är goda nyheter!
Fira sedan det nya året!
Tyvärr blev vi båda sjuk på julafton.
Ha en allvarlig virusinfektion med hög feber.
Nu är det lite bättre
men vi har alla besök
avbokad på jul och nyårsafton.
Så det nya året kan bara bli bättre !!!
Jag önskar dig ett Gott Nytt År
och speciellt hälsa!
Kram Marlise

Evas Kvarnaro sa...

GOTT NYTT GOA VÄNNER.
kRAM EVA ROLF OCH LUDDE

Anonym sa...

Vad bra att han stod på sig och fick reda på det och slapp vänta alla dessa dagar fram till 9 januari som visserligen är imorgon när jag skriver dessa rader.
Klart att du blivit en gotlänning. Det vill jag också bli.
Tack för en innehållsrik årskrönika. Det händer mycket på ett år. Både roliga och mindre roliga saker. Jag önskar dig/er ett bra och friskt 2018. Det är ni värda.
Kram Bosse