KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 5 december 2017

VADÅ GLÖMSK!?

Igår när det var hyfsat väder hängde jag upp det sista lilla LED-nätet på klematispiedestalen på baksidan. Trots att det var några lampor som sagt upp sig, så blev det riktigt bra. Fast inga lampor syns på bilden som jag tog nyss, det var alldeles för ljust.  Så nu är jag nöjd! 


Däremot så gick det inte att reparera laserbelysningen (den gröna på bilden nedan) så den ska Rusta få tillbaka. Nu gör vi inga fler försök att byta till nån som fungerar.....


Sen är det så att vi har två vanliga belysningar i matrumsfönstret och dom brukar jag sätta på ett par röda hårdplastband på mitten till jul. Men i år så hittade jag inte hårdplasten, banden ligger förmodligen i en låda längst ner i julskåpet ("smart").
Jag hade faktiskt ingen lust att leta längre efter att ha packat upp 6 jullådor, så jag bestämde mig för att göra något nytt. Det fick bli 4 röda mjuka plastrundlar som jag klippte av en stor röd dekoration och som jag satt på lampskärmarna (dom är rödare i verkligheten), en på varje sida. Blev riktigt bra - påminner om japanska flaggan! *fniss*Sen planterade jag alla 40 hyacinter i tre stora krukor i växthuset. Samt 4 - som redan blommar -  inne, två i matrummet och två i vardagsrummet.
Dessutom har jag satt upp både en båge och liten krans på ytterdörren, samt en liten röd ljuslykta vid infarten. Så nu är första etappen av juldekorationerna avklarade.
Jag beställde julkort för en vecka sen och dom skulle komma innan den 14 dec, men nu har jag fått meddelande om att dom redan är skickade den 2:a. Alltså var jag tvungen att köpa etiketter till skrivaren idag, mina gamla hade tagit slut.
Sånt där hade vi alltid hemma när vi hade eget företag, så jag blev lite snopen när jag inte
hittade några i lådorna!


Nu återstår det allra jobbigaste med julkorten, eller rättare sagt med adressetiketterna; Att få till utskriften! Av någon anledning glömmer jag varje december helt och hållet hur jag gjorde året innan. Min gubbe - som inte rör en dator och därför inte förstår något om det här - säger;
"-Du får väl skriva upp hur du ska göra!"
" -Det behövs inte, det står i ordbehandlingsprogrammet hur jag ska bära mig åt!!"
Och sen hittar jag inte var, hur, när i alla fall. Det tar evigheter innan jag kommer på exakt hur det ska göras, alltså ska jag sluta blogga nu och börja leta!


SUSIE

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Sånt där som man gör så sällan är det lätt att man glömmer bort. Jag käner igen problemet, men du reder säkert ut det.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Känner igen mig, man tänker att det här skall jag komma ihåg... men inte gör man det inte!
40 hyacinter, det var inte dåligt, det måste du visa hur du har planterat!
Kram Gunilla

Veronica sa...

Ja jösses vad man håller på bara för att det "ska bli" jul :)

men bra blir det till slut!

Kram

Ölandsvindar sa...

Himmel och pannkaka! Här är vi nöjda med en ljusstake i varje fönster och kransen med LED-lampor på altandörren. I år fick vi ju en extra liten ljusslinga i ICA-butiken, så nu lyser det som aldrig förr. Skämt åsido, vi firar jul hos dotter och barnbarn så det är mest adventstiden som vi vill lysa upp lite. Lilla vovven har konstaterad cushing så nu väntar vi på medicin från apoteket. Jag befarar att den kostar runt en tusenlapp i månaden, men kommer hon att må bättre en tid framåt så är det värt det.
Kram /Kerstin