torsdag 7 december 2017

Blommig Fredag - Månadens bild(er)

Rubriken "Månadens Bild" har ställt till det för mig. Jag hade ju bestämt mig för att visa samma vy varje månad, men usch vad trist det blev. Speciellt eftersom det inte är någon större skillnad mellan månaderna.....vädret verkar ha varit detsamma länge nu. Alltså har jag istället valt ut två bilder som jag är extra nöjd med - av helt olika anledningar!


Den första visar verkligen vad jag roar mig med den här tiden på året; Att julpynta!
Efter att jag förra året satt en ljusslinga på den stora kransen jag tidigare använt till ytterdörren varje år, så blev det nu istället en pytteliten krans och en granbåge. Blev riktigt fint, tycker jag.....
OK jag har inte riktigt kommit igång ännu med julförberedelserna. Allt inomhus utom adventsljusstakarna och en stjärna väntar. Dom kom upp till 1:a advent, men nästa vecka då sätter jag igång ordentligt!
Bort med alla vanliga dekorationer (det är tur att man har ett gästrum att ställa in lådor i) och så upp med julsakerna. Det tråkiga är dock att man måste städa, men alla fönster är i alla fall redan tvättade och julgardinerna på plats. Sen ska jag bara ställa upp allt på matbordet och sen fundera på hur och var jag ska ställa allt. För många julprylar har jag!
För det är ju så att om man inte längre firar julen så där överdådigt som vi gjorde när vi bodde i Stockholm (vi har nästan inga släktingar kvar och dom vi har bor inte här på Gotland precis), så måste man åtminstone få pynta "lite".


Den andra bilden är sen i mitten på november då vi hade lite vinter. Nu gillar jag inte snö alls, men så här lite är helt OK och så är ju Santos med - och dessutom tycker jag kompositionen av bilden blev mycket lyckad. Har haft den tidigare som header, men den tål att visas igen!

För fler tolkningar av ämnet gå till Bland Rosor och Bladlöss.

Susie



12 kommentarer:

Marit sa...

Så fine bilder du viser! Gode bilder kan absolutt vises om igjen :)
God helg.

Klem, Marit

Carina sa...

Fint med krans och granslinga på dörren. Tja det är ju tycke och smak. Eller så pyntar man tills man tröttnar ;)

Ha en fin helg! Carina

Hélena sa...

Jättefint! Ja, ibland undrar man över vart årstiderna tog vägen :-D
Ha det bäst!
Kram Hélena

HWIT BLOGG sa...

Jamen så fint! Det enkla du vet...
Ha nu en skön fredag på ön!
Bästa kramen från Titti

A Casa Madeira sa...

Lindas as imagens.
janicce.

Maribel sa...

Hej Susie!
Snyggt med granriset på dörren, och en fin bild på Santos. Visst är det vackert med lite vitt på marken. Hellre det än regn och plaskväder.
Ha en trevlig helg / Kram Marika

Anita sa...

Verkligen jättefina bilder Susie och den nedersta med Santos i bilden är väldigt fin. Den skulle du kunna skicka som julkort. Det låter som om du pyntar mycket till jul. Jag har alltid problem med var jag ska ställa lamporna som jag byter mot ljusstakar och stjärnor men i år lyckades jag stuva in dom i en garderob :) Visst är det mysigt att pynta men samtidigt jättehärligt när man får ta bort pyntet igen, jag brukar kalla det första vårtecknet :)

Ha en fin andra advent!

Kram Anita

Villrose sa...

Så fin døren ble!
God helg!

trädgårdsdrömmar sa...

Där har du fått till en snygg dekoration på dörren Och bilden på Santos kan du ju använda som Julkort.Den är jättefin.
Trevlig Advent.
Kram

Ingrid sa...

Det är jättefina bilder, speciellt den med Santos.
Trist gråväder är det vareviga dag. Det är nästan så att lite snö skulle vara välkommet.
Ha en fin andra advent!
Kram, Ingrid

Unknown sa...

Håller med, två mycket lyckade bilder. En stor bedrift så här års.
Kram
Marta

Anjas Hill sa...

Hej Susie!

Fin dekoration på ytterdörren och en söt bild på Santos som ser nästan ut som en trädgårdskanin ;-) Numera är årstiderna lite hur som helst. Vi har haft nu havt två gången vinter på tre dagar åt gången. Sena flera plusgrader och regn och regn ...och storm och regn igen...och....jag blir sååå trött ,-)!
Ha det så roligt medan du pyntar!
/Anja