KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 7 november 2017

FÖDELSEDAGSVÄDER

Nu börjar det alltså bli "födelsedagsväder"! Vad jag menar med det, undrar du säkert?
Jo, det är så att min käre gubbe fyller år den 14:e november. En otroligt trist tidpunkt för en födelsedag, men vad kan man göra. *fniss*

Det hör till saken att Rolle inte är, eller någonsin har varit, speciellt intresserad att fira sina födelsedagar. Alltså inte som jag som tidigare tog alla tillfällen i akt att ställa till med stort kalas.
Fast nu för tiden har jag också tröttnat, så om det inte är jämt firar jag inte med någon större baluns.

Men, tillbaka till det här med "födelsedagsväder". I alla år när vi bodde i Stockholm så var det den 14 november som såg till att hålla reda på när vintern hade anlänt det året.
Oftast hade det snöat ordentligt samma dag eller några dagar innan så att snön låg kvar lite, åtminstone ett par dagar. Eller också hade det blivit olidligt kallt.Men sen vi flyttade ner hit till Gotland med öns långa och varma höstar så har det inte riktigt stämt.

Det har faktiskt hänt att det inte förekommit någon frost alls innan och att det heller inte kommit någon snö och det vädret har hållit sig fram till slutet på december. Fast i år var det två nätter med frost redan för en månad sen! Trots det så såg det så här grönt/gult ut igår!!

Men - idag var det alltså återigen riktigt ruggigt kallt på morgonen och alldeles vitt ute, så man märker tydligt att Rolle fyller år vilken dag som helst. Hade faktiskt nästan glömt bort det, så det var en riktigt bra påminnelse.
När jag påpekade det hela så sa han direkt att han ABOSLUT INTE ville ha någon present och att han INTE VILLE FIRA dagen på nåt speciellt sätt. Så det får man väl tråkigt nog rätta sig efter.....

Däremot "firade" vi gårdagen med att åka till Visby och inhandla en utvändig termostat till värmefläkten i växthuset (den inbygga är inte att lita på) och en laserjulbelysning till trädgården. Rolle monterade termostaten direkt när vi kom hem, så nu är det +8 grader i växthuset trots att det bara var -2 grader i morse.

Laserbelysning provades också, men vi hittade inte någon bra plats att lysa på (man får ju inte låta den lysa MOT vägen man bländar bilisterna). Dessutom vill man ju gärna att det man ska lysa på blir snyggt. Funderar på den stora granen (som vi tidigare funderade på att ta ner) ute i parken. Men då behövs det en lång skarvkabel och det hade vi inte lust att joxa med igår kväll i mörkret. 

Susie

5 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Godnatt vännen, läggdax för mig nu.
;-} Eva

wiolettan sa...

Minus 2 grader var det här också. Kändes ruggigt i morse då vi vandrade ut. Men efter 20 minuter, cirka, var vi hemma igen. Det var så förrädiskt halt så jag vågade inte gå. Visserligen höll jag mysingen i handen, men vi hade inte broddar och det var fläckvis riktigt lurigt.
Vackert och mysigt det ska bli med belysningen ute. Jag är barnsligt förtjust i det som glittrar och glimmar och lyser upp. Behövs den här årstiden. Vi har ju ingen trädgård men sätter upp slingor på balkongen istället.
Som vanligt, vackra bilder du bjuder på. Ni har det så fint i trädgården och det är roligt att se att det fortfarande är så grönt och frodigt och blommar, i höstens alla färger.
Kram och var rädda om er, du och din man.

Lena i Wales sa...

Grattis i förskott till Rolle!
Jag älskar att fyll år! Men min man är ung som Rolle, tycker inte det är något speciellt.
Så vackra höstbilder!
Jag är i Spanien så här är det lite annorlunda. Om du inte vill veta hur vädret är här, sluta läsa nu!!!


Sol och dryga 25 grader på terrassen.

Rosor och ruiner sa...

Men lite lyser det väl upp i höstmörkret, att fylla år! Även om man inte firar stort så gör ni säkert nåt extra av dagen tillsammans kanske, nåt extra gott att äta kanske?
Gratulera i förskott!
Kram Gunilla

A Casa Madeira sa...

Olá Susie, Maravilhosas imagens.
Continuação de boa semana.