KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 12 november 2017

FÖNSTERUTSIKT

Till skillnad mot igår så är det riktigt fint väder idag - fast kallt förstås. Bara +4 vilket är åtminstone 15 grader för litet. Men igår var det ett riktigt "ruggväder"; Det både blåste, regnade - med inslag av en aning snö - samt var svinkallt. T.o.m. vårt dike rakt utanför fönstret i köket/matrummet var fyllt med vatten - vilket vi inte sett tidigare!

Men som sagt, idag är allt betydligt trevligare idag och vattnet har sjunkit undan. Man får väl trösta sig med att det är bra för grundvattnet, men regnet kunde väl ha spritt ut sig lite under året.
Som synes har en del buskar, träd och perener fortfarande lite bladverk med färg kvar, trots att inte allt är "vintergrönt". Det gör att det ser riktigt trevligt ut idag i solen, för när allt är grått eller brunt är det inte så kul!

På baksidan är nu stora altanen helt tömd. Det sista var grillen som Rolle flyttade in i garaget idag. Det som syns av "dekorationer" (dom små röda grejorna som hänger i kedjor, dom röda ljuslyktorna samt piedestalen med ljuslykta) står ute året runt. Även så trädgårdssoffan (till höger) som vi täcker med ett skydd. Jag tog också bort ett par grejor från lilla altanen som vi faktiskt hade glömt där ute. Så nu har vi "vintrat in" oss!

Om två minuter så börjar dagens race. Först är det motorcykelfinal, sen är det Formula One och därefter är det Nascar. Så vi kan alltså glo på race ändå till tolv inatt (puh), med bara några kortare avbrott för matlagning. Det blir "glödhoppa" (en gotländsk specialité) med potatismos. Och så blir det några kortare hundrastningar förstås.


För några dagar sen köpte jag två Amaryllis på ICA i Hemse. Jag stod länge och tvekade om jag skulle ha röda eller rosa eller.....men så tänkte jag tillbaka på vad jag brukar gilla bäst. Och det är nog dom riktigt röda. Så det blev "Red Heart" som skulle ge tre stänglar med knopp, men än så länge är det endast två. Får väl se om dom ger vad reklamen lovar.....
Stengodskrukorna dom står i är Rörstrands B.Valliens och dom fick jag av min kära faster när jag fyllde år. Tror det var 22 år sen, så det är ett tag sen!

Susie6 kommentarer:

Anja C. Hill sa...

Grattis Susie!

Du vann den andra lottningen.
Jag behöver din e-postadress.

Ha det gott!
Anja

Anja C. Hill sa...

ps
Erik har ändrat sig och skickar presentkortet per post så att jag behöver din adress :-)
Kan du mejla mig den?
anjchi26snabela@mail.com
ds

Carita och Bertel sa...

Grattis till vinsten, vad det nu var. Vackra stillsamma bilder, det blir så lugnt o fint i trädgården när man plockar in allt och krattar bort löv från gräsmattan. Det är skönt det också en period tills man längtar efter att ställa ut allting igen. HA det fint. Carita

Anja C. Hill sa...

Nej, du kom inte tvåa (vad fick du den ifrån ;-)?), du vann! Personen som vann först hörde aldrig av sig och jag vet inte alls vem hon är. Jag annonserade att om hon inte hör av sig till idag , till klockan 8 har hon förlorat sin rätt till vinsten. Jag kan ju inte hålla på i veckovis med ett och samma inlägg med allt vad det innebär av enorm irritation. Irritation mot mig själv som varit så korkad och inte begärde att alla som deltog i utlottningen skulle lämna sin e-postadress och även irriterad på henne som vann att inte bevaka om man har vunnit när man deltar. Nåja. Det är ändå riktigt roligt att du vann när jag drog en ny vinnare. Du får 300 kr presentkort till Interflora.

Erik, som betalar ut vinsten, sa först att han skulle sicka den via mejl, men han har ändrat sig och skickar den per post. Därför behöver jag din adress. Han kommer inte att använda din adress till något annat än att skicka vinsten till dig. Sedan makulerar han adressen.

Grattis och hoppas att du får lite glädje av presentkortet. Roligt att just du vann denna gången.
/Anja

wiolettan sa...

Jag tycker om att vandra i din trädgård. Det är så vackert, även fast det är höst.
Om du skyndar dig hinner du Bosses tävling som pågår nu.
Varm kram!

wiolettan sa...

Jag tänker på dig och din man idag och hoppas innerligt att allt ska gå bra. Vi blir så små i dylika situationer.
Sköt om dig.
Varm kram!