KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 31 oktober 2017

EN BÅDE BRA OCH DÅLIG DAG

Idag hade jag både jättetrevligt och trist. Det började bra med att min väninna och frissa Margeurite kom över från Ljugarn för att äta lunch med mig. Rolle skulle egentligen också varit med, men han var så hungrig redan tidigt (hans kropp har inte ställt om sig till vintertid) så han åt en timme tidigare!


Jag hade gjort "Evas Polska Tomatsoppa" och till det blev det ett riktigt gott bröd med osten Gamle Ole - och M tyckte det var gott. Har faktiskt inte träffat någon som inte gillar den!
Efter en massa "tjejsnack" så åkte Margeurite och jag till vår gemensamma nyinflyttade vän Jola i Gnistvärd så att hon fick se hans fina hus.


Margeurite var precis som jag också väninna till Bibbi, Jolas avlidna fru. Det började med att dom red ihop och sen blev hon Bibbis frissa i Älvsjö i Stockholm - så det var alltså Bibbi som förde ihop mig med Margeurite.
M flyttade väl hit någon gång runt - 95 och när vi -98 började åka hit på semester så hade jag alltid medskick från Bibbi till henne. Det var häst- och/eller hundtidningar, för hon har både hästar (2 st islänningar), hund (numera en ovanlig tjeckisk) och katt. Alltså en mycket trevlig djurälskare.....Efter besöket hos Jola åkte vi till Klintehamn på vägen tillbaka och köpte lite mat. Sen åkte vi hem till våra respektive gubbar för att börja med middagen. Det var då det trista inträffade; Jag hade fått svaret från min röntgen på lasarettet för 3,5 vecka sen! Inte kul!!

Den här sommarblomman var det sista som bars in i växthuset igår - hade faktiskt glömt bort den där på altanväggen!

Det jag har haft ont av så länge är diskbrock i ländryggskotan, dessutom tecken på artros både i ländrygg, höger höftledd samt i mindre grad i höger knä! Hemskt!!
Och vad gör man åt detta? Jo, man rekommenderar sjukgymnastik - men någon tid för att träffa en sjukgymnast det har jag inte fått!?

Kom just på att dom här sommarblommorna faktiskt fortfrande blommar där ute - trots 2 nätter ner mot -5/-6 grader!
Men det ser inte alls så grönt och fint ut runt omkring precis. Den här bilden är från någon månad sen!

Nu var jag hos sjukgymnasterna i Hemse för ett par månader sen, så det är väl bara att ringa dom i morgon och be att få komma dit igen. Då fick jag bara ett program jag skulle göra mot mitt ryggonda. Nu blir det väl en massa nya grejor att lära sig - och så fortsätta cykla på motionscykeln.
Sen får jag väl stoppa i mig lite mer Alvedon - som är det man ska ta mot sån här smärta - samt kanske ta en halv sömntablett 2 gånger i veckan om jag inte får sova, för sova ordentligt behöver man. Fast det bär mig emot. Har ju en gång i tiden jobbat på apotek och därför alltid varit extra försiktig med mediciner. Dom ska man bara äta när man absolut behöver dom.....

6 kommentarer:

Marlise sa...

Das ist nicht schön mit deinem Rücken.
Aber Physiotherapie hilft!
Ich gehe schon ein halbes Jahr
jede Woche einmal zur Physiotherapie.
Ich habe auch starke Rückenschmerzen.
Nimm dir die Zeit dafür,
auf alle Fälle besser als Medikamente.
Gute Besserung
und trotzallem eine schöne Herbstzeit

Det är inte trevligt med din rygg.
Men Sjukgymnastik hjälper!
Jag går ett halvt år redan
en gång i veckan Sjukgymnastik.
Jag har också svåra ryggsmärtor.
Ta dig tid
definitivt bättre än medicinering.
Bli bra snart!
och trots allt, en trevlig hösttid.....Kram Marlise

Ingrid sa...

Så trist Susie! Men det är väl bara att göra som de säger, ta kontakt med en sjukgymnast. Jag har också artos i ryggen plus skolios och kotkompressioner, men jag fick god hjälp av Gunnar, så nu är jag i stort sett smärtfri.
Lycka till!
Kram, Inrid

roth phallyka sa...

Das ist nicht schön mit deinem Rücken.


เกย์ไทย

Agnetas sa...

Hej Susie
Trist med ryggont....jag fick goda råd hos en sjukgymnast när jag var hos henne för min onda rygg...ställ in höj och sänkbar säng neutralt läge, bättre för ryggen, ligg på mage när du går och lägger dig, gym. övningar lyft höfterna mot taket....det här har hjälp mig nu är det onda i ryggen borta.:)

wiolettan sa...

Så jobbigt. Det är alltid besvärligt att ha ont, det brukar överskugga mycket av dagen och även natten.
Jag har själv inte artros men mysingen har fått det i sitt knä och det är tidvis besvärligt och ibland går det riktigt bra. Han känner mer av det om han överbelastar knät,, går för mycket till exempel.
Jag håller med dig, skönt om man slipper att medicinera. Jag slipper tyvärr inte undan. Äter 7-8 tabletter varje dag.
Hoppas att du kan få all lindring som det går.
Tycker om din trädgård och fortfarande är det blommor och vackert. Fina bilder överlag som du visar.
Härligt att träffa väninnor, det brukar liva upp dagen.
Krya på dig och varm kram.

HWIT BLOGG sa...

Aj aj din rygg, hoppas du hjälp med den där onda saken, inte kul alls med värk. Hoppas du får en fin fredag nu och en vilsam helg på din vackra ö :)
Kram från Titti