KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 12 juli 2017

NÄRSHOLMEN & VINDRUVOR

Eftersom vädret var perfekt för en liten utflykt (alltså, Rolle skulle köpa god potatis i Burs på ett ställe vi hittade för ett litet tag sen), så svischade vi iväg till andra sidan av ön.

Innan potatisinköpet åkte vi till ett ställe där vi brukar gå med Santos. Det ligger i närheten av Närsholmen som syns på andra sidan viken.
Här är aldrig några (förutom en del rabbisar) så Santos kan springa precis som han vill. Han jagar faktiskt inte rabbisarna, Penny var betydligr värre. Otroligt med tanke på att rasen - Podengo Portoguese Pequeno - är en rabbisjägare i Portugal!

På den magra jorden, alltså nästan ren sten, växer inte mycket annat än enar - men också massor av dom vackra solvändorna.

Penny gillade inte att gå på stenarna för hon hade så känsliga fötter, men Santos har inga som helst problem. Vi försöker dock gå där det finns lite plättar med jord som han kan springa på. 


Efter potatisinköpet i Burs så åkte vi hem och satt oss i växthuset ett tag. Det gäller att passa på när det inte är alltför varmt. Det kommer lätt upp i 35 grader trots två takfönster, dörr med myggnät, gardiner och solskyddande vinddruvor i halva taket!
När vi satt där och njöt upptäckte Rolle att den rosa bougainvillan inte hade nåt att klättra på längre
- den hade växt så mycket så vansinnigt fort - så han knöt ett snöre upp till taksnöret.
Få se om det funkar.....

Precis som tidigare får vi massor av druvor, trots att jag klippt bort en massa druvklasar (och blad). Man kan ju inte ta rätt på hur mycket som helst. Förra året blev det visst 27 liter!
Och det dröjer nog inte länge förrän man kan börja äta av dom. Dom mognar fort numera när dom växer inne i växthuset!

3 kommentarer:

wiolettan sa...

Tänk att sitta där i växhuset och njuta av alla vackra blommor. Men, jag kan tänka mig att det kan bli varmt ibland.
Härliga bilder som du visar. Trevligt att få följa med dig.
Varm kram!

Evas Kvarnaro sa...

Trevligt inlägg och jag läst de andra missade också, tummen upp för dem.
Aja baja inte böja ryggen, tänk på den. Jag ser Rolle framför mig på knä i rabatterna, hi hi . . . är månne mungiporna neråt, hi hi . . .
Sköt om dig och godnatt vännen/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

ja det må jag säg .... vilken goe duktig gubbe du har, ja det vore fy skam om du vågade klaga, hi hi . . .
Kan man få låna honom nån gång, 'fniss' . . . .
Fast min gubbe är också duktig och gör 'saker' jag inte bett om, jag bara tackar och tar emot, men han gillar faktiskt trädgården fast om den hade varit mindre arbetsam, hi hi . . .
Sen får jag ändå säga ifrån på skarpen att låt bli mina träd och buskar för jag vill klippa och ta hand om dem själv, gillar JAS månaden.
Toppen väder idag också så jag pysslat i trädgården på förmiddagen, vilat och ätit lunch själv, Rolf åkt iväg på ärenden hela dagen så jag och 'lillgubben' Ludde är själva.
Då duger jag men om husse är hemma ser han inte mig, hi hi . . . men sant.
Vi haft gäster 2 dar från Göteborg (jag moster) alltid trevligt när de besöker oss.
Solskens kram/ Eva