KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 18 juni 2017

NÅGRA VÄXTHISTORIER
Kom nyss in efter att ha gått en liten runda i trädgården med Santos. Vilket fantastiskt väder det är. Klockan är halv åtta och det är 24 grader samt vindstilla. Tror att det kallas SOMMAR!
Både igår och idag satt vi naturligtvis på altanen och åt. Alltså inte på den lilla som syns på bilden ovan utan den stora. Däremot så ägnade vi hela dagen åt att jobba på framsidan.
Rolle gjorde klart runt pallkragarna - han kantskar och grävde bort allt ogräs och sen la han på grus. Själv rensade jag - ett evighetsjobb - och så la jag om några plattor. Sen vattnade vi...hela dagen med vatten från vår brunn. Det är tur man har den!

När vi satt där igår kväll och åt så fick vi sällskap av några yngre tornseglare som tydligen tyckte det var kul att hänga ovanför våra fönster!? Det kanske blev för varmt under takpannorna där dom bor - och har bott sen vi flyttade hit. Men vi gillar dom så det är helt OK!

Ikväll fick jag se att några Rugosa-rosor av sorten`Rugspin´ både hade börjat blomma - och hunnit blomma över!

Igår planterade jag också ut en Australisk Flax (den mörka rödbladiga spretiga höga bladväxten i mitten) från växthuset. Den gjorde sig inte där inne. Men här ibland gruset och övriga roliga bladväxter, här blev den bra.....

 På bilden ovan ser man att det stora strandråget Leymus arenarius `Blue Dune´ som jag planterade förra hösten verkligen trivs, det t.o.m. blommar!


Den här busken, en dvärgform av gulbladig smultronschersmin Philadelphius coranarius `Mont Blanc´,  fick jag i present av Karin i Skara för 11 år sedan. Vi var där för första gången för att titta på hennes dagliljor och jag fyllde 60 just den dagen. (Har blivit rättad av Karin, sorten heter `Mullsjö´.)
Fick en Hosta också som jag ska ta en bild på senare när den börjar blomma. Den är också fin - och gammal, den har dock få stå på samma ställe hela tiden.
Busken däremot har flyttats runt tre gånger, men nu växer den i min "rosfolly" sen 6-7 år - och där trivs den verkligen!

Dom här irisarna har en otrolig historia. Jag och några vänner slog oss ihop och köpte en massa olika spännande Iris från USA. Dom kom hem just den veckan jag var på fastlandet, så det var bara en 3-4 sorter som fanns något liv i - men ner i pallkragarna åkte alla ändå. 
Sen gick det c:a 5 år och helt plötsligt så kom det upp några av den här sorten - `Fond Kiss´ - och till min otroliga häpnad blommade dom. Inte så många blommor, men ändå - efter att inte ha synts till under hela 5 år!

Sen försvann dom igen, men i år - kolla in antalet! Uppåt 30 stycken!!

Här är mer som blommar i en pallkrage. Allt - och det är verkligen mycket - utom prydnaslökarna har självsått sig och jag hade inte hjärta att rensa bort plantorna!


3 kommentarer:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Susie på Stjärnarve sa...

Efter att ha börjat läsa ovanstående kommentar så undrade jag vad människan ifråga var ute efter.Sen tänkte jag naturligtvis ta bort den som inte har någonting alls på min blogg eller med mitt inlägg att göra!
Men...sen tänkte jag att det kan ju vara kul att se att det finns folk "där ute" som tror på skrock och sånt idiotiskt skräp, alltså får den vara kvar!
Susie

Rosor och ruiner sa...

Visst är det härligt nu, man vill knappt gå in på kvällarna!
Vilken härlig blandning du har i din pallkrage!

Ha det gott!
Gunilla