KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 20 juni 2017

HÄNGSYREN - Syringa reflexa - M.M.

Egentligen skulle jag gå och lägga mig. Klockan är 23.30 och både husse och hund sover gott. Men som vanligt är jag - nattugglan - uppe och jag vet att lägger jag mig för tidigt så kan jag inte somna alls. Alltså blir det inlägg med bilder från idag.

Tyvärr ser man inte hur tjusig den är på bild, men den är helt otrolig just nu!

Även om Santos inte är intresserad av trädgårdshobbyn, så vill han alltid vara precis där man håller på. Utom när jag kör med åkgräsklipparen, då håller han sig på behörigt avstånd som tur är!


Tyvärr ser man inte färgerna riktigt ordentligt när det är starkt solsken. Men framåt eftermiddagen när det är skuggigt på baksidan och man lämpligt nog ska sitta på altanen och äta, då är den helt fantastisk!
Jag tackar Ruben för att han gjorde så att jag fick upp ögonen för just den här typen av syren. Nu har jag tre, men dom andra blommar inte ännu, dom är för unga!

Rolle började rensa den långa biten av "långrabatten" idag. Kortsidan vid ingången har han tagit tidigare, men man får nog gå över den igen. Den första bilden är hur det ser ut INNAN, den andra hur det ser ut EFTER. Snacka om skillnad!

Jag gjorde en del nytta i växthuset, bl.a. sprutade jag mot bladlöss IGEN. Sen klippte jag som sagt gräset, för trots att det inte kommit något regn så växer det otroligt. Får nog ta ett tag på midsommarafton också innan lunchgästerna kommer!

I stenrabatten bredvid växthuset är det fortfarande riktigt snyggt - och den här röda, verkligen röda, alunroten är jag extremt förtjust i.

Den blir nästan självlysande röd när solen ligger på. Undrar vilken av alla alunrot jag har det är!?

Den här rostiga struten köpte jag i Vinslöv för ett antal år sen och den har verkligen fått flytta runt i trädgården. både i rabatter och i lådor. Den har en riktigt lång pinne, vilket är bra men gör att den är svår att få ner rak. Alltså bad jag Rolle om hjälp - och då blev det bra. 
Sen hade jag för dagen valt en ny plats mitt i prydnasgräset i rabatten nedanför poolen. Men...den såg lite malplacerad ut, så jag bestämde mig för att försöka hitta något att plantera i den.
Det blev en självsådd Salvia och - naturligtvis - en gulbladig alunrot!
Nu är det bara att hoppas att dom överlever.....

😎


5 kommentarer:

Ruben sa...

Vad din hängsyren har blivit fin!!! Tror inte min har lika många blommor i år. De har inte riktigt slagit ut ännu, så jag väntar med spänning!

Trevlig midsommar!
/Ruben

Anonym sa...

Vilken fin syren!!
Nu vill vi önska er en trevlig midsommar.
Kram Boel och Berra.

Ölandsvindar sa...

Pampig syren! Det är verkligen en upplevelse att titta på trädgården under olika tider på dygnet. Allt beror på ljuset! Regnet ser ut att vara en önskedröm. Nu ser det ut att komma på midsommardagen, men det hinner nog ändra sig. Hur som helst, ha nu en riktigt skön och mysig midsommarhelg med gubbe, hund och gäster!
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Jag skulle vilja ha en buske på framsidan av vårt hus och har funderat på att sammankalla de boende och höra vad de säger. Man kanske skulle satsa på en sån där hängsyren, fast det är ett blåsigt läge - vad tror du om det??
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Åh, den väcker habegär den busken! Lägger den på minnet...
Alunroten med, de är ju så vackra, dem kan man inte få för många av...;)

Trevlig midsommar till er!
Gunilla