KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 27 juni 2017

FÖRE OCH EFTER

Ibland så upptäcker man helt plötsligen att tiden har gått och att en del saker man är väldans förtjust i egentligen, har börjat se lite skamfilade ut. Ja, jo, det händer en själv också - men det ska jag inte gå in på här! *fniss*

Det började med att en del buskar dog i år. Den här Buddlejan t.ex. som var så fin på sensommaren 2016 och c:a 5 meter hög. I februari efter den sedvanliga nerklippningen såg den ut så här! 

Nu är den helt borttagen eftersom den bröt så tidigt att den sen frös och dog när "våren" kom i mars och det var så otroligt kallt, samtidigt med att det var soligt, torrt och blåsigt. Det tålde fjärilsbusken tyvärr inte..... Alltså var det här ett mycket tråkigt "före & efter"!

Så här såg vårt hus ut på södergaveln senhösten 2015 innan växthuset byggdes på våren 2016 - men efter det att vi byggt den "lilla" altanen ett antal år tidigare.  

Kanske inte riktigt rättvist, eftersom första bilden ser extra trist ut utan grönska, men så här såg det dock ut på sensommaren 2016 när växthuset var på plats. I vårt tycke betydligt mycket trevligare!

Här är ytterligare en växt som tyvärr har gått till "sällare jaktmarker", det lilla rosenhagtornet på Pennys grav. Efter att blivit uppätet av något(?) så bestämde vi redan förra året att vi inte kunde ha det kvar. Tyvärr!

Och så här såg det alltså ut i januari, fast utan dom två piedestaler som jag bara ritade in. Vi har inte heller "orkat" fixa till dom! Så det här var alltså också något som var bättre "före"!!

Sen har vi då det som har hänt allra senast, utbytet av vårt älskade soffbord på altanen - alltså inte av gubben eller hunden som ligger i soffan. Dom har jag inte tröttnat på! *fniss*

Ovan en närbild på den Pollock-inspirerade bordskivan i glas som vi målat själva. Vi var faktiskt väldans nöjda med det, dessutom fanns det garanterat bara i ett exemplar!
Men som sagt, ibland så förfaller saker och ting och man är tvungen att byta ut dom. I och för sig hade vi väl kunnat köpa en ny glasskiva, måla den och lacka om benen på bordet - men ärligt talat hade vi börjat tröttna på bordet och ville ha något helt nytt!
 Alltså införskaffades ett satsbord som kom hem igår. När det väl var ihopsatt - tur man har en händig gubbe - så bestämde vi oss för att fira med ett glas rosé att det blev riktigt bra. Lite luftigare så det är lättare att ta sig in i soffan. Dessutom är det bara att skjuta in det lilla undre bordet, så har man ännu mer plats runt matbordet om man är många.
Det är lite knepigt att köpa grejor på nätet, men i det här fallet var det ju bara ett trädgårdsbord, så då vågade vi. Och det gick hem!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Det nya bordet ser jättetrevligt ut. Så luftigt och lätt! Det kommer ni säkert att trivas med.
Ha det så gott.
Kram, Ingrid

Agnetas sa...

Hej Susie
Visst är det trevligt med foto, gamla som nya, där man kan jämföra hur det såg ut förr och jämföra det med nu. Man ser ju tydligt fördelar och nackdelar med att jämföra före och efter. Satsbordet ser väldigt trevligt ut så det var säkert trevligt att inviga.
Kram
Agneta