KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 27 maj 2016

BLOMMIG FREDAG - GRAND FINALE!

Och vad ska man visa under en så tjusig rubrik!? Det måste ju bli något riktigt vackert, somrigt (för det känns som om våren är över) och tilltalande.
Alltså inga bilder på tråkiga ogräsrabatter, oklippta gräsmattor, överblommade lökväxter och framförallt inte bilder på altanen som man inte kan sitta på just nu beroende på allt pollen.
Nej, det blir bara närbilder på det som blommar på altanen. Därför blir det en orgie i rött och gult...och så en enda på en vit hängverbena.


Jag måste dock förklara det där med pollen. Vi bor ju framför en tallskog - alltså det vi kallar kohagen - som just nu blommar något alldeles förskräckligt. Det är extremt mycket pollen i år.
Det hjälper inte att man spolar av hela altanen, bord och stolar med högtryckstvätten. Två timmar senare är det precis likadant igen!
Alltså är det inte bara växterna här som längtar efter regn, vi har ju haft bevattningsförbud sen 1 april och även om vi har brunn som vi kan vattna från så räcker det inte till hela trädgården utan endast till rabatterna. Så vi som bor här skulle se det som en stor välgärning! Både för att kunna vattna och att få bort all pollen!!

För fler inlägg under rubriken GRAND FINALE! gå till bloggen Bland Rosor och Bladlöss.
Och Helena, stort tack för allt jobb du har lagt ner under säsongen!

11 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Ja fy så mycket pollen det är.Nu fick vi några futtiga 2 mm regn i går.Och överallt är det gula spår av pollen.Det ser så skräpigt ut.
Trevlig helg/Kram.

Marta Ronyai sa...

Jag som trodde att det skulle bli en hyllning till det färdiga växthuset. Grand Finale på bygget!
Jag kan inte se mig mätt på det.
Ja, regn står högst upp på min önskelista också, av samma anledningar. Vi har endast fått 10 ml hela maj.
Kram
Marta

Maribel sa...

Vi har fått regn i flera dagar nu, så det får gärna flytta söderut.
Men det behövdes här med.
Ha det fint /Marika

Villrose sa...

Ja, det ble jo faktisk sommer nå, og jeg har klipt gresset ;)
Vakker blomstring på altanen!
God helg!

Anette i Torsåker sa...

Tråkigt med sådana mängder pollen. Hoppas det lättar tills det är dags för oss att åka över igen, snart.
Kan inte föreställa mig hur det skulle vara med bevattningsförbud.
Med den nya delen av tomten har vi nu två brunnar. Regn igår 50 mm, idag hittills 15 och fet regnar än.
Trevlig helg!
Anette

Meta sa...

Det finns allt roligare saker att ägna sig åt än förhindra pollen. Det är inte alls kul. Hoppas det går bra för er i alla fall. Lite regn fick vi idag. Behöver mer.Får nog ta till en regndans kanske
Ha nu en fin helg
Kram meta

Carita och Bertel sa...

Ja det var ett riktigt fyrverkeri av färger , passar bra som Grand Finale, Jag såg att någon hade tagit ett foto på tallpollen som såg ut som stora moln. Måste vara jobbigt för den som är allergisk. Ha en fin helg, Carita

Piasofia sa...

Du bor framför en tallskog, jag bor mitt i en! Kan bara hålla med om hur tråkigt det är med all pollen. Man spolar av allt och bara en stund senare ser det lika trist ut igen. Det tråkiga om det regnar är att det ser ännu värre ut. Allt försvinner liksom inte på en gång. Men , men det går över. Härligt med lite röda blommor!
Må så gott!

Anni sa...

Tallpollen är verkligen pyton! Desto härligare är din färgstarka blommor - riktiga glädjespridare!

Carina sa...

Jo pollenet har jag sett och jag är glad för att jag började nya allergivaccinationer i höstas igen. För det gör skillnad.

En eldig och härlig Grand Finale bland växterna. Som en final ska vara. Hoppas ni får regn så att sommarblomningen inte kommer av sig.

Ha det gott! Carina

Anonym sa...

Jättefina blombilder!
Hade jag vetat att ni inte hade haft tillräckliget med regn skulle jag med glädje skickat lite av den varan från Wales till dej. Vi har haft så det räcker för lång tid framöver! Fast idag skiner solen!
Ha en trevlig söndag!