KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 6 april 2016

TRÄDGÅRDSJOBB & BESKED

Jag hade tänkt vänta tills på fredag och Blooming Friday med ett nytt inlägg, men när hjärtat är fullt så bara MÅSTE man berätta om det som "pockar och tränger på"!
Och det är inte bara hjärtat som är fullt, även pallkragarna är fulla. Men där är det bara en massa trist och tråkigt som måste rensas bort!!

Så här såg alla 10 ut i går när jag började längst bort och rensa dom.
 Idag var jag alltså till kirurgen i Visby för att få träffa en specialist på svårläkta sår. Hade fått information om att det "troligen" skulle bli en ny operation.
Det lilla oläkta operationshålet in till dom stora hålorna i magen skulle då öppnas upp till en stor öppning. Sen skulle magen fyllas med nått skum eller linnetrasor och därefter skulle såret förslutas noga och en slang skulle först gå till en vacuumpump, därefter till ett kärl i en liten väska för att samla upp sårvätskan! Det här måste läggas om 2-5 gånger i veckan under sterila förhållanden - alltså på operationsavdelningen. Gissa vad jag tyckte om det.....

Så här såg dom första fem pallkragarna ut efter min rensning igår. Vilken skillnad! Så idag efter hemkomsten från Visby så rensade jag 2,5 pallkrage till. I morgon - om det inte regnar - tar jag resten!
  Men den nya "specialistläkaren" tyckte att allt såg mycket bra ut, så han undrade om vi inte skulle förlita oss på det amerikanska uttrycket "Om det ser bra ut, rör det inte....."!
Och jag blev överlycklig. Inte 17 vill jag ha magen uppskuren igen!  Så nu är det bara att vänta och hoppas på att allt läker, fast tid lär det tydligen ta. Men nu går det ju åt rätt håll i alla fall.....

Här sitter Santos och tittar längtansfullt mot vägen utanför. "Tjejerna", tre tikar, kan ju komma förbi!
Ovanpå det så talade läkaren om att jag inte behöver komma tillbaka till kirurgen något mer för sårkontroll. Endast för att göra en röntgen (datortomografi) av buken i maj för att se att cancern inte har dykt upp igen. Och det är ju en bagatellundersökning i sammanhanget.....

Jag såg vad han tänkte: Snälla matte, gå inte in! Jag vill vara ute ett tag - och det är klart att jag kände likadant!!
När jag gick till trädgårdsboden för att hämta mina verktyg innan jag började rensa idag så hittade jag en liten vit blomma mitt i gruset framför rosenlådan på baksidan.

Det gäller att ha ögonen med sig ibland!
För en massa år sen, åtminstone en 5-6, så köpte jag och min väninna Christina som bor i Stockholm (alltså i Gustavsberg!) 10 stycken dyra snödroppar ihop. Mina som jag satt på andra sidan staketet blommade första året med 2-3 blommor, sen har dom inte visat sig. Min väninnas 5 har naturligtvis blommat varje år!


Men nu så blommar alltså en enda ursnygg liten snödroppe även här! Och precis idag upptäckte jag den!! Måste vara ett bra tecken.....

8 kommentarer:

AnnA sa...

Hej Susie!
Härligt när saker vänder till det bättre, och skönt för dig att slippa den förut planerade omläggningen.
Och då kan man se att en förväntad och efterlängtad blomma är en bit på vägen till rätt håll.
Ha det gott!
hälsningar
AnnA, som skriver från ett blåsigt Skåne.
Undrar om det blir trädgårdering idag på min lediga dag...Har också rens och annat att sätta tänderna i...
Kramen!

Ölandsvindar sa...

Klokt av "specialisten" tycker jag. Jag kommer fortfarande ihåg den sköterska som sa "ju fortare du kommer härifrån desto bättre är det" när jag var nyopererad efter min gallinflammation. Hon tänkte inte på någon platsbrist utan på alla de livsfarliga bakterier som kan gömma sig överallt på vårdinrättningarna.
Jag faller ofta för alla svindyra, exklusiva varianter av lökar men tyvärr är de oftast betydligt knepigare än de vanliga sorterna. Så grattis till den lilla skönheten som tittat upp hos dig.
Kram /Kerstin

lavendia sa...

Sååå skönt! Jag undrade litet hur de skulle få ut alla trasor och skum, men då löste det sig utan det.
Vad glad man kan bli för en liten liten blomma! / Britt

Knatten sa...

Skickar dej en stor varm kram. Förlåt att jag inte hört av mej. Men jag tänker på dej. /Knatten

Ingrid sa...

Det är så roligt att höra att du orkar jobba lite i trädgården igen och att du fick ett positivt besked av läkaren. Att slippa ny operation ger ju hopp inför sommaren.
Ha det så gott Susie!
Kram, Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Det blir naturligtvis jättefint när alla dina pallkragar står fulla med blommor!

Jord under naglarna sa...

Vad skönt, hoppas det ändå går snabbt med läkningen. Skönt i alla fall att slippa ytterligare än operation och trasor och skum lät ju inte heller kul.

Håller tummen att allt går som du vill!

Maribel sa...

Så fint ni gjort, nu kan det börja växa igen. Konstigt med snödroppar och snöklockor, de vill sig inte riktigt hos mig heller.
Kul att den tittade fram.
Ha det fint!
Marika